V šlágri sa zrodila remíza

05.10.2015 08:08

MFL pokračovala na začiatku októbra porciou deviatich zápasov. Najočakávanejším z nich bol súboj dvoch top tímov podľa predsezónnych predpovedí - Titans vs. Mačos Lokos. Od začiatku mali šláger v rukách Titáni, ktorí využívali chyby v obrane súpera - a nebolo ich málo. Polčasových 1:5 túto prevahu vyjadrilo číselne. V druhom polčase hráči v modrom prestali hrať každý sám za seba, vystupňovali tempo a zaslúžene dokázali vyrovnať minútu pred koncom zápasu. Záver bol plný emócií, ale pozitívnych, mužných a tvrdých, keď rozhodujúci gól mohol padnúť na oboch stranách ihriska. Napokon sa však šláger skončil remízou.
Na druhý hrací deň si Mačos Lokos s jediným hráčom na striedanie poradili s mladíkmi z Hornets, keď si rozhodujúci náskok vybudovali troma gólmi v priebehu polminúty na začiatku druhého polčasu. Na konci zápasu hráči Hornets ukázali, že hrať vedia - no opäť to ukázali neskoro.
Čiernolúci Vlci si svoj zápas s Dynamom Diviaky prehrali v priebehu druhej polovice prvého polčasu. V druhom sa im síce podarilo zdvihnúť hlavy, ale záver si "oranžoví" s prehľadom odkontrolovali.
V súboji Kružna s Retexom sa zrodilo vysoké víťazstvo Retexu, i keď po 10 minútach hry to bol stav i hra ešte pomerne vyrovnané (3:2). "Hasiči" však majú veľkú maródku v kádri a nastúpili len s dvomi náhradníkmi. Konštatne vo vysokom tempe hrajúci Retex ich tak proste uštval a totálne znechutil mladému Miškovi Krkoškovi premiérový pobyt v bránke.
V Nižšej lige sme zaznamenali víťazný vstup béčka Hornets i Torpéda Hodejov. Tím Blue Wings zložený prevažne z dievčat strelil 5 gólov, no na víťazstvo to pri "priedušnej" obrane stačiť nemohlo. Zaznamenaniahodný je však výkon jediného chlapca v tíme, brankára Sama Krštieňa, ktorý z 69 torpéd súpera (!!) pustil za seba "len" 16.
Béčko Vlkov vstúpilo do sezóny dvoma víťaznými zápasmi, pričom v prom proti Plönu si spravili aj dobré skóre.

Výsledky Vyššej ligy

FBK Kružno - FBL Retex Lučenec 2:24 (2:9)
Kmeť, Hriň - Karásek Mišo 6, Zadrobilek 4, Jakuba 4, Bubenka Miro 3, Šagát Martin 3, Bubenka Mišo 3, Šagát Michal

Mačos Lokos - Titans Rimavská Sobota 7:7 (1:5)
Božík 3, Šprlák 2, Slovák Igor, Cigánik - Blahuta Mates 3, Vančík 2, Kostovič, Blahuta Ján

FBK Hornets - Mačos Lokos 6:10 (1:2)
Hronec Patrik 2, Mišurák 2, Farkaš - Šprlák 4, Božík 3, Cigánik 3

Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky 4:11 (1:6)
Bodor 2, Sojka Matej, Rapčan Paľo - Kyzek 3, Fazekaš 2, Múčka 2, Astaloš 2, Barna, Herko

Výsledky Nižšej ligy

FBC Admirals Patriots - FBK Hornets B 3:9 (1:3)
Hrnčiar, Ríz, Laudár - Paľovský 3, Hronec Emil 2, Maďar Jaroslav 2, Beracko, Lakatoš

Blue Wings - Torpédo Hodejov 5:16 (3:9)
Čintalanová 2, Staššáková 2, Vašová - Gyurcsik 6, Kurek Ján 3, Pilz 2, Országh, Kováč Tomáš, Kurek Kristián, Štork, Turoň

1.FBCh Plön - Čiernolúcki Vlci B 1:23 (0:11)
Šulko - Paluchnik 7, Talán 6, Lecsö 4, Repka Samo 3, Nôta Peter 2, Brozman Mišo

Dream Team - Čiernolúcki Vlci B 2:8 (2:3)
Balog, Šoltýs - Talán 4, Nôta Peter 2, Rapčan Adam, Lecsö René

Dream Team - 1.FBCh Plön 7:3 (4:1)
Šoltýs 3, Dúžik, Fikejz, Vaškuti, Bozó - Šulko 2, Szöke

Zaujímavosť kola
Za FBL Retex Lučenec nastúpil prvý krát v MFL Mišo Šagát, v posledných sezónach najviac bodujúci hokejista HKM Rimavská Sobota. So svojim bratom Martinom však v drese Retexu netvorili jedinú bratskú dvojicu, keďže po Mirovi Bubenkovi do súťaže zavítalo aj jeho dvojča "Dodo" Bubenka. Obaja bratia Bubenkovci si zo zápasu odniesli zhodnú bilanciu 3+0.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode