TS Cup 2014

12.06.2014 14:18

Na náš štvrtý TS Cup sme vycestovali v 12(!) člennej zostave, s dvoma brankármi. Takéto čosi sa nám nestávalo často ani v 2.lige. Vidieť, že našich hráčov florbal momentálne baví. Ako sa to prejavilo na výsledkoch?

Začínali sme v piatok ráno tesne pred deviatou zápasom s temer domácou Rabčou. V bránke medzi mužmi sa prvý krát predstavil Kubo Purgát (81% úspešnosť), v poli prvý krát medzi mužmi naháňali loptičku obrancovia Majo Nosáľ (3 strely) a Nikolas Orságh (1 strela) a v útoku Mišo Mišurák (4 strely a 1 asistencia). Zvyšní hráči turnajového kádra - Radnóti, Benda, Tóth, Fačka, Totkovič, Kostovič a Štofaník, ako aj náhradník Alušík, už majú čosi odohrané.
Po opatrnom začiatku šiel súper do vedenia, to sme však rýchlo získali na svoju stranu. Pred koncom polčasu sme však zbytočne inkasovali. V druhom polčase šiel sedieť Mišurák keď doplatil na zlozvyk hráčov z MFL pokúšať sa odzadu silou mocou získať loptičku, čo rozhodca vďačne ocenil dvomi minútami. V presilovke sme rýchlo inkasovali. Súper hral kombinačne dobre, i keď bez fantázie. K vyrovnaniu chýbala len presnejšia muška Radnótiho (7 striel mimo bránky) a taká rozhodcovská dvojica, ktorá by domácim odviedla len "povinných 10%". Ale že sú rozhodcovia zvyčajne najväčšou slabinou tohto turnaja sme si za tie štyri roky už mohli zvyknúť. Pravdupovediac by sme mali našim "rozhodcom" v MFL ruky - nohy bozkávať za výkony, lebo v porovnaní s výkonmi (!)extraligových strážcov pravidiel vychádzajú minimálne po morálnej stránky čistejší, resp. aspoň pred zápasom nepijú :)
FBC Slovan - FBK RAptORs 2:3 (2:2)
11´Kostovič, 13´Radnóti (Mišurák) - Purgát 81%

Obedňajším súperom boli Nové Zámky. Trocha sme sa obávali, keďže šlo o starších pánov a tí zvyknú byť nevyspytateľní - viď víťaz našej druholigovej súťaže z Ružomberka, ktorý nás v obrane zvykol rozleptať ani kyselina. Naši súperi však našťastie neboli z tohto cesta, i keď sme sa s nimi spočiatku dosť trápili. Keď však v polovici druhého polčasu svietilo skóre 4:1 (napriek 5 minútovej oslabovke na prelome polčasov, ktorou bol ocenený výrok pána F.F. "a takýchto kokotov ste odkiaľ vyhrabali, šak takí ani na stromoch nerastú" - koniec citátu) vyzeralo všetko v poriadku. My však aj z jasného zápasu vieme spraviť nervák, nechali sme si za 13 sekúnd streliť dva góly po hrubých obranných chybách a tak nás z kaše vytiahol až padáčikový gól Totkoviča do opustnej bránky súpera 5 sekúnd pred koncom...
FBC Slovan - FBC Hot Peppers Nové Zámky 5:3 (1:1)
8´Tóth (Nosáľ), 16´Kostovič (Radnóti), 18´Totkovič (Radnóti), 23´Radnóti (Totkovič), 30´Totkovič - Štofaník 84%

Čierni Panteri sa ukazovali ako papierovo najťažší súper na turnaji. Hrali sme s nimi v piatok večer posledný zápas hracieho dňa. Po 15 sekúndách sme už prehrávali, keď mladá obranná dvojica Benda (odohral už aj lepšie zápasy ako na turnaji) a Orságh (na svoj vek podal spoľahlivé výkony) totálne vyhorela pri prvej hĺbkovej prihrávke. Súper ukázal kombinačne zdatný a tvrdý florbal. Škoda len, že tak skúsení hráči, ako za súpera nastúpili, neboli schopní tvrdosť rovnakou mierou prijímať ako rozdávať. Skvelé momenty sme v tomto zápase ukázali v druhom polčase, keď sme z 1:4 vyrovnali na 4:4. Panteri zneisteli, ale našli dvoch schopných "spolubojovníkov", ktorí ich znova dostali na nohy a v podstate nás už nepustili na súperovu polovicu. Keďže nám robiť chyby v obrane cudzie nie je, bolo len otázkou času, kedy sa súper znova dostane do vedenia. Napriek dvojgólovej prehre to bol náš nejlepší zápas na turnaji. Súper sa napokon dostal až do finále...
FBC Slovan - Čierni Panteri 4:6 (1:3)
6´Radnóti (Orságh), 18´6´Radnóti (Kostovič), 19´Fačka, 21´Radnóti (Mišurák) - Purgát (1.polčas 67%), Štofaník (2.polčas 79%)

Posledný zápas v skupine sme odohrali v sobotu proti superovi z Veľkých Kapušian. V zápase sme výkonom sklamali. Hrali sme zle, v obrane to boli obrovské diery a na Štofaníka šlo toľko striel čo v predošlých troch zápasoch dokopy. V útoku sa prejavovala naša stará slabina, keď so súperom, s ktorým môžme herne držať krok nehráme kombinačný florbal, ale len nahadzujeme lopty dopredu. Čiastočne k tomu pomáhala aj zbytočná nervozita v obrane. Až po zápase nám došlo (neboli sme správne informovaní o výsledkoch ostatných zápasov), že na postup zo skupiny nám stačila aj remíza s týmto súperom. Na tú sme určite mali a tak sme z Oravy odchádzali sklamaní.
FBC Slovan - FBK Veľké Kapušany 5:6 (3:3)
15´Radnóti, 15´Radnóti (Nosáľ), 17´Mišurák, 28´Totkovič (Radnóti), 29´Totkovič - Štofaník 81%

Slovo trénera na záver:
Po smolnom prvom zápase sa s nami ťahala smola celým turnajom. Či už to boli zaujímavé rozhodnutia rozhodcov, či zle zapísaný výsledok, ale to už k športu patrí. Čo sa týka jednotlivých výkonov, spokojný určite nie som, keďže znova museli celé mužstvo ťahať "starí". Obrana nám takpovediac absentovala. No napriek tomu sme odohrali vyrovnané zápasy a mali sme určite na viac. Svedčí o tom aj zápas s Čiernymi Pantermi, ktorí prehrali len vo finále aj to na samostatné nájazdy a my sme s nimi pritom zahrali viac než vyrovnanú hru. Ukázalo sa, že juniori musia ešte veľa na seba zapracovať a sami videli, že to nie je med lízať.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode