Tri neúspešné zápasy v rade

23.03.2016 18:18

Muži Slovana odohrali počas posledných dvoch víkendov tri zápasy, v ktorých sa im výsledkovo nedarilo.

Po roku a pol Slovan opustila bratská dvojica Blahutovcov spolu so svojími spoluhráčmi z tímu MFL Titans. Príčinou je pravdepodobne nespokojnosť s výkonom rozhodcov v zápase Miniflorbalovej ligy Titans - Flyers. Pravdepodobne preto, že na krivdu, ktorú cítia, reagovali bez ohlásenia, či zdôvodnenia.

Slovanistom tak nezostalo nič, len sa zomknúť. Život je boj a života sa Slovanisti nikdy nebáli, čiže žiadna panika sa nekonala. Do posledného zápasu základnej časti súťaže proti Horehroncu B síce bielo - modrí nastúpili len s dvoma náhradníkmi, ktorí veľký florbal hrali po dvoch rokoch. Na ihrisku ale nechali všetko a rozumnou taktikou šetrili sily do záveru. V ňom znížili v priebehu niekoľkých minút štvrogólový náskok súpera na jednogólový a pri power play im chýbali doslova centimetre k vyrovnaniu.

FBC Slovan Rimavská Sobota - Horehronec Brezno B 15:16 (5:7, 4:6, 6:3)
Góly Slovana: Bodor 7, Nádor 5, Farkaš 2, Rapčan

Po nevydarenom vystúpení proti béčku Brezna bol Slovan pred nadstavbou nútený siahnuť do "mobilizačných rezerv". Na zápasoch nadstavby sa napokon zišla dvojička brankárov a 15 hráčov do poľa (hrali len 14-ti, keďže nemáme viac dresov :) Potešila najmä prítomnosť štvorice dorastencov, ktorí teraz dostávajú dostatok príležitostí a veríme, že sa nám to v budúcich rokoch vráti. Tiež, že sa po rokoch prehovárania podarilo do Slovana zlákať Mateja Šándora, určite jedného z top florbalových brankárov, ktorých v Rimavskej Sobote máme, ako aj skúseného hokejistu Kuba Škantára.

Takto poskladaný nový tím Slovana nastúpil proti hráčom z najhornejšej Oravy - FbK RAptORs. Druhý tím severnej skupiny nám nebol neznámy, no doplatili sme na neskúsenosť dorasteneckého útoku, ktorý bol pri všetkých troch inkasovaných góloch v prvej desaťminútovke. Po pomlašom rozbehu sme postupne prevzali iniciatívu do bielo - modrých rúk a pokúšali sa doťahovať náskok súpera. Zaskvel sa Mišo Radnóti, ktorý mal prsty v štyroch z piatich gólov v sieti súpera. Napriek snahe a dobrej hre najmä v poslednej tretine sme už súpera zo sedla vyhodiť nedokázali.

FBC Slovan Rimavská Sobota - FbK RAptORs 5:9 (1:4, 2:3, 2:2)
Góly Slovana: Mrva, Farkaš, Radnóti, Bodor, Škantár

Do druhého zápasu dňa sa proti nám postavilo áčko Brezna, ktoré v prvom svojom zápase prekvapivo uhralo remízu s favoritom celej nadstavby z Ružomberka. Tentoraz nás do kolien poslala druhá desaťminútovka úvodnej tretiny, kedy sme inkasovali štyri góly v priebehu 2,5 minúty, zväčša po chybách pri rozohrávke. Súper nás dobre napádal hneď dvojicou hráčov, na čo sme neskoro zareagovali zjednodušením rozohrávky. Novozložený tím nemal dosť schopností na zmenu priebehu zápasu a tak sme po zásluhe prehrali. Mrzí počet inkasovaných gólov i neuveriteľná smola v zakončení. Vyhrať sme mohli len "Leopoldovskú cenu" za počet zavraždených šancí ;-)

FBC Slovan Rimavská Sobota - Horehronec Brezno 6:15 (3:7, 1:5, 2:3)
Góly Slovana: Radnóti 3, Rapčan, Škantár, Havran

Na záver by sme opäť raz radi poďakovali všetkým, ktorí za Slovanom stoja napriek zbabranému záveru sezóny - hráčom, fanúšičkám či ostatným, ktorí nám držia palce a nezištne pomáhajú. Do posledného kola, hraného v nedeľu 3.apríla v Rabči sa očakáva znova oklieštenejšia zostava. Veríme, že hlavne mladí hráči si budú vážiť príležitosť hrávať a položiť základ pre nový, veríme že časom opäť aj výsledkovo úspešný Slovan.

Smiech? Prejde!
Nás? Nikdy!

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode