Tréningový proces je dočasne prerušený (vol. jeseň 2020)

15.10.2020 09:54

Keďže niektorých politikov prekvapilo, že na jeseň voči letu prudko stúpa počet respiračných ochorení, mimo iného aj SARS-CoV-19, nuž sa vystrašili, pobúchali si pästičkami do stolčeka a opäť raz po obtýždni zmenili pravidlá pre organizovanie hromadných podujatí...

Ligové súťaže mimo pár vybraných najvyšších súťaží, ako napríklad volejbal, či futbal, nie je možné organizovať. Čakalo sa na usmernenie hygienikov k možnosti trénovať a budovať si tak imunitu, aby sme boli ako športovci pripravení čeliť Kovidu v prípade nákazy.

Zo včerajšieho (14.10.) nariadenia OLP/8326/2020 Úradu verejného zdravotníctva časť D plynie zákaz usporiadanie hromadných podujatí špotovej povahy v jednom okamihu v počte nad 6 osôb. Z ďalšieho nariadenia OLP/8323/2020 sa zakazuje pohyb na verejnosti bez prekrytia horných dýchacích ciest s výnimkou osôb pri výkone športu.

Platné nariadenia nám umožňujú športovať v skupinách do 6 ľudí, vrátane športovania v telocvični, ktoré na rozdiel od plavární a fitnesscentier uzatvorené chválabohu neboli.


Na základe toho:

  • prerušujeme tréningový proces detí do 15 rokov, lebo tie určite nebude baviť trénovať v skupine po 5. Do kedy, to uvidíme.
  • ak sa do 25.10. nebude uvažovať s ďalším sprísňovaním opatrení, budeme si v prípade záujmu chodiť zahrať florbal v skupinách do 6 ľudí (3 na 3).
  • odporúčame všetkým našim členom a sympatizantom využiť jesenný čas na individuálny tréning - v peknom počasí vonka si zabehať, aj v skupinkách do 6 osôb, alebo pri zlom počasí trénovať techniku s loptičkou doma na malom priestore. Kto doma nemá florbalku, loptičku, nech sa ozve a doručíme :)
  • pre deti do 15 rokov bude vytvorená MSG skupina, do ktorej sa budú môcť dobrovoľne pridať a každý zdieľať, koľko toho v poslednom čase natrénoval, vrátane fotiek či videí. Info k skupine dostanú na profile trénera Joža Alušíka (MSG: Michail Bulgakov)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode