Titáni stále nezdolaní

21.11.2015 08:08

V piatok 20.novembra sa hral druhý zo šlágrov prvej polovice základnej časti MFL, po ktorom slávili čierno - čierni. Okrem toho kvalitou zaujal súboj Nižšej ligy medzi Hodejovom a béčkom Hornets.

V šlágri kola sa kus čakalo na príjazd hráčov Retexu. Pravdepodbne to bolo príčinou veľkej nekoncetrovanosti v obrane počas prvého polčasu. Titáni totiž na zápas postavili to najlepšie, čím v súčasnosti disponujú vrátane navrátilca Astaloša. Nepúšťali Retex k ich nátlakovej hre, naopak nútili hráčov v bielom robiť chyby. Na konci polčasu sa morálka Retexu úplne rozsypala a výsledkom bolo jednoznačných polčasových K.O., pardón 7:0 pre Titánov. Tým potom stačilo v druhom polčase získaný náskok udržiavať. Súper to totiž nezabalil, hral v plnom nasadení do poslednej sekundy, no vziať Titánom taký vysoký náskok chce od mužstva viac než len tú snahu.

V druhom zápase Vyššej ligy mali Mačos Lokos a Kružno rovnaký problém - vôbec poskladať tím. Obe družstvá nastúpili s jediným náhradníkom do poľa. Kým v prípade Mačos Lokos sa to stáva pravidlom, u Kružna to nie je také časté - a to ich zostavu bolo možné nazvať skutočne experimentátorskou. V polovici polčasu však mali červení jednogólové vedenie. Až potom sa presadila kvalita Mačos Lokos. Tempo zápasu však zvlášť strhujúce nebolo.

Výsledky Vyššej ligy:
FBL Retex Lučenec - Titans Rimavská Sobota 3:8 (0:7)
Bubenka Miro, Šagát Martin, Marcinek - Kostovič 3, Kováč 3, Blahuta Mates, Mázik

Mačos Lokos - FBK Kružno 15:4 (5:3)
Sabo 4, Cigánik 4, Slovák 4, Pajtáš 3 - Púpala 2, Kosorín, Gondáš Ján

 

V zápase Nižšej ligy medzi FBK Hornets B a Torpédami z Hodejova predvázali prví menovaní výbornú obranu a koncentrovvaný výkon od úplného začiatku do konca zápasu. Oporami tohto štýlu hry boli Lukáš Útis i Filip Franko, zápas okrem toho určite chutil aj Lakatošovi. Hodejovu sa strelecky nedarilo, skutočne nebezpečný bol tentoraz najmä Pino Országh, ale aj jemu tam padol len jeden vinkel. Torpéda dokonca dokázala dvakrát nedať gól do už prázdnej bránky a bez gólov sa ťažko vyhráva. Na Nižšiu ligu to však bol obojstranne dobrý zápas.
Mladíci zo zámku Plön nastúpili len s dvoma hráčmi na striedanie a veľké problémy Vĺčatám nenarobili. U "havkov" okrem tradične výborného Talána hral s chuťou aj narodeninový "Blondy" Rapčan. U mladíkov si pochvalu zalúži dobre chytajúci Riči Tömöšvári.

Výsledky Nižšej ligy
Torpédo Hodejov - FBK Hornets B 2:5 (0:3)

Országh, Kurek Jano - Franko 2, Útis, Lakatoš, Sabacký

1.FBCh Plön - Čiernolúcki Vlci B 1:11 (0:8)
Pataki - Talán 4, Rapčan Adam 3, Paluchník 2, Nôta Peter, Lecső

Zaujímavosti z piatkových zápasov:

  • Hralo sa na nových mantineloch. A hrať sa na nich bude - liga či pohár MFL - minimálne do polovici februára.
  • Hráčom z Kružna sa v tejto sezóne zatiaľ nepodarilo odohrať zápas bez dvojciferného počtu inkasovaných gólov.
  • U Titánov bol v piatok veľkolepý "večer navrátilcov" - k víťazstvu nad rivalom z Retexu dopomohli tri gólové asistencie Peťa Astaloša v dôležitých okamihoch zápasu a tri góly Jula Kováča, ktorého občasný príchod do Rimavskej Soboty a na palubovky MFL sa vždy považuje za návrat legendy...

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode