Titáni s treťou hviezdičkou!

03.05.2015 18:18

Vo štvrtok 30.apríla 2015 sa znenazdajky uzavrela štvrtá kapitola MFL. V treťom finálovom zápase totiž opäť zvíťazili Titáni a partia okolo Matesa Blahutu si tak vybojovala už tretí krát titul v MFL.

Séria o 3.miesto
RETEX LUČENEC (2) - DYNAMO DIVIAKY (4) 2:0
2. zápas 10:6 (4:2)

Jakuba 4, Šagát 3, Zadrobilek 2, Král - Slovák Jano 4, Golian, Kostovič
Do rozhodujúceho súboja o bronz vstúpili obaja súperi odhodlane. Na ihrisku sa pálilo ani pri Verdune, najmä vďaka hráčom ako Jakuba, Šagát či na druhej strane Jano Slovák bolo na ihrisku neustále živo.

Zápas sa lámal pri oslabeniach Dynama v druhej polovici zápasu, keď Halajovo vylúčenie využil Jakuba a pri vzájomnom vylúčení Fazekaša so Šagátom sa Jakuba znova ukázal ako nebrániteľný torpédoborec. Diviakov do zápasu vrátil Jano Slovák dvoma zlepenými gólmi, na druhej strane však zmenu skóre na 7:5 pre Retex zariadila Jakubova florbalka. Po vylúčení Kostoviča do konca zápasu za nešportové gesto (nakopnutie zadku súpera sme tu ešte nemali) sa zápas zvrhol na neustále diskusie, hecovačky a krik (zo strany oboch tímov a žiaľ aj rozhodcov), ktoré florbal zabili a na víťazstve Retexu sa tak nič zmeniť nemohlo. Retex Lučenec tak ako nováčik dosiahol v MFL na bronzový kov a zúčastní sa Malohontsko - Novohradského pohára 2015, Dynamo prvý krát v histórii MFL skončilo bez medaile.


FINÁLE MFL
TITANS (1) - FLYERS (3) 3:0
3.zápas 7:6 (3:3)

Radnóti 2, Totkovič 2, Vančík, Blahuta Mates, Astaloš - Kurák 2, Božík 2, Škantár, Pajtáš
Veľkolepé finálové predstavenie začali Titáni rýchlym gólom Pila Vančíka, ktorý znova pred bránkou Flyers zapáral a zapáral až to skončilo gólom. Na druhej strane zanedlho osvedčil dobrú mušku Pajtáš - 1:1. Bojovalo a hralo sa ďalej ako sa na finále patrí, obaja brankári však chytali chladnokrvne. O niečo viac práce mal Gašparovič, ktorý v týchto fázach tím neraz podržal. Nezabránil až Totkovičovej strele - 2:1 pre Titánov. Bojovný Bíro však vybojoval loptičku pre Kuráka, ktorý štyri minúty pred koncom polčasu opäť zrovnal. Nasledovala hra 2 na 2, ktorú lepšie zahrali Titáni Radnóti s Totkovičom - druhý menovaný delovým bekendom vymietol pavučinu za Gašparovičom - 3:2. Pri Kučerákovom zbytočnom vylúčení dostali letci výhodu presilovky, súpera skvele zatlačili a Denis Božík tretí krát v polčase z pohľadu letcov zrovnával.


Aj v druhom polčase sa obaja súperi zahryzli do osudu s cieľom pretiahnuť ho na svoju stranu. Lepšie začali letci, ktorí sa po troch minútach Škantárom po Božíkovej aktivite ujali vedenia. S tým nesúhlasil kapitán čiernych a bleskovo vyrovnal. Skvelé predstavenie na palubovke pokračovalo ďalšou hrou 2 na 2 pri ktorej sa tentoraz darilo viac letcom. Tí vďaka famóznemu Božíkovi a jeho buldočej povahe, i vďaka Pajtášovej presnej prihrávke získali druhé vedenie v tomto polčase! Znova len na kúsok, Radnóti svojou typickou strelou nedal šancu Gašparovičovi - 5:5. To naštvalo kapitána Flyers a po jeho zakončení šli letci už tretí raz do vedenia! To všetko v polovici druhého polčasu.

Flyers zmenili taktiku v snahe rýchlo opäť neinkasovať a podarilo sa. Ofenzívne tempo zápasu sa spomalilo a Titánom sa ťažko v útoku presadzovalo. Tí však mali vo svojich radách Radnótiho, ktorí vie pod tlakom strieľať góly a podarilo sa mu po vysunutí od vlastného brankára vyrovnať necelé tri minúty pred koncom.

Obaja súperi tak začali hrať na istotu - remíza by znamenala predĺženie, ktoré by sa hralo na zlatý gól a preto by ho bolo potrebné takisto odohrať takticky - hlavne neinkasovať. Práve vtedy sa z ústrania diania vynorila semifinálová mora Dynama Diviaky Peťo Astaloš, ktorý 33 sekúnd pred koncom svojim bekendom prekvapil nielen brankára Gašparoviča, ale aj spoluhráčov pripravujúcich sa na predĺženie - 7:6! A tento gól bol napokon zlatým, pretože hoci letci vrhli do útoku všetky zálohy, streliť vyrovnávajúci gól sa im už nepodarilo a po tretí krát tesne podľahli svojmu finálovému súperovi.

Nádherná finálová séria ako aj celá sezóna sú tak za nami.
Medaile a diplomy sa rozdali. Po siedmych mesiacoch palubovky v Rimavskej Sobote osireli.

Leto je však pred nami. Tak nech je slnečné a vydarí sa každému z 200 miniflorbalistov podľa jeho predstáv!

Konečné poradie Vyššej ligy MFL:
1. Titans
2. Flyers
3. FBL Retex Lučenec
4. Dynamo Diviaky
5. Slovagre
6. Čiernolúcki Vlci
7. FBK Kružno
8. Buldozéri A.C.A.B.

 

Vyhodnotenie sezóny z pohľadu zúčastnených tímov sa už udialo na stránkach Magazínu MFL, teda okrem semifinálovej štvorice. Zhodnotenie sezóny z pohľadu top tímov prinesieme v najbližších dňoch, rovnako ako aj kompletný štatistický súhrn Vyššej ligy MFL 2014/2015.
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode