This is a floorball III

01.07.2013 14:14

V závere júna sme sa zúčastnili ďalšieho - v poradí už štvrtého - turnaja, Open Game 2013 v Brne. Ide o jeden z veľmi známych a silne obsadených turnajov. V kategórii mužov štartovalo napokon až 42 mužstiev, ktoré boli rozdelené do ôsmich skupín. Po zápasoch v základných skupinách bolo určené poradie do pavúka play off, do ktorého postupovali všetky zúčastnené družstvá. Los nám pridelil v skupine MD súperov Hattrick Brno White (usporiadateľ turnaja, účastník 2.najvyššej súťaže), Apollo, Homer Team a Slavoj Houslice.
Ako už tradične sme sa na turnaj len tak tak zozbierali, napokon sme mali dokonca jedného hráča na striedanie, čo bolo pri našej registrácii na turnaj registrujúcim pánom hodnotené ako "Ste hodně odvážní :)". Čo bolo horšie, zostava bola kvalitatívne o triedu horšia než pred týždňom v Čadci, zázraky sme preto nečakali.
Na prvý zápas proti Apollu sme dobehli len tak tak (ono orientovať sa v Brne počas dopravnej špičky nebolo pre nás práve najjednoduchšie) prakticky priamo z auta. Tomu zodpovedal výkon, ktorý nebol vôbec dobrý i keď na víťazstvo by sme samozrejme nemali nárok ani pri najlepšej predstaviteľnej zostave.
Apollo - Slovan 12:1 (6:0), gól: Tóth (Brozman T.)
Potom sme si našli ubytovanie na brehu Brnenskej priehrady a prežili sme pekný úsmevný večer pri majstrovstvách galaxie v bejzbale. Ráno sme sa z kempingu vymotali včas a tak sme sa pred zápasom s domácim Hattrickom stihli aj rozcvičiť. Zo zápasu sme mali najväčšie obavy, našťastie pre nás nás súper šetril a hral na krásu. Nám však zápas dal možnosť hrať proti skvelým hráčom, s akými si tak skoro (ak vôbec niekedy ešte) nezahráme.
Hattrick Brno (White) - Slovan 14:2 (6:0), góly: Radnóti, Brozman T. (Tóth)
Obedňajšiu pauze sme venovali prechádzke po centre Brna. Potom nás už čakal ďalší súper - Slavoj Houslice, čo bolo turnajové meno výberu Sokola Lanžhot, účastníka Juhomoravskej ligy. Tento výber bol z kategórie prijateľných súperov, góly sme dostávali najmä ku koncu zápasu, keď to už proste nešlo "odbehať" v šiestich hráčoch... Problém nám tiež robilo zakončenie.
Slavoj Houslice - Slovan 9:1, gól: Radnóti (Balík)
Na posledný zápas dňa sme nastúpili po ďalšej prechádzke po Brne, pri ktorej sme našli najväčšie prírodné kúpalisko u západných susedov s extra studenou vodou. Regenerácia končatín v nej nepomohla, keďže proti nám nastúpil kvalitný súper, ktorý sa navyše rozhodol nasúkať nám toľko gólov, koľko sa len zmestí. Že sa mu to bude dariť bolo jasné už po 10.sekundách, po ktorých náš brankár prvý krát lovil loptičku spoza chrbáta. Bol to jednoznačne najťažší zápas, aký náš výber kedy odohral a to nielen po fyzickej, ale aj po psychickej stránke, keďže sledovať súperovho hráča, ktorý je tak technicky vyspelý a rýchly, že prepasíruje loptičku pomedzi troch tvojich spoluhráčov, pričom nepomáha ani len snaha ho faulovať nemá žiaden účinok je riadny nápor na nervy. Škoda, že kvalitnejší hráči z nášho mesta nemali záujem sa konfrontovať s takýmto súperom a vyskúšať si to...
Homer Team - Slovan 24:0 (13:0)
V play off nás čakal TJ Sokol Břevnov, družstvo hrajúce v pražskej lige (5.najvyššia súťaž...). Osvedčenou obrannou taktikou a zvýšenou bojovnosťou sa nám dlho darilo odolávať pokusom súpera o gól, istý čas sme dokonca neboli ďaleko od vyrovnania, avšak na záver nám už znova došli sily. S turnajom sme sa však rozlúčili dôstojným výsledkom.
Sokol Břevnov - Slovan 9:2 (1:0), góly Radnóti, Brozman T. (Tóth)

Zostava na turnaji: Štofaník - Alušík, Radnóti, Tóth, Benda, Balík, Brozman T.

Ako skončili naši súperi? Homer Team sa prekvapivo dostal len medzi 32 najlepších, kde ho vyradilo Apollo. To, Slavoj Houslice a Sokol Břevnov skončili medzi 16 najlepšími družstvami a výber Hattricku Brno (White) sa dostal medzi 8 najlepších - vypadol z neskorším celkovým výťazom The Edge.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode