Ťažký týždeň pre dorastencov

18.09.2018 20:52

Slovanisti U17 majú za sebou ťažký štart do novej sezóny. Po tom, čo ich letná dochádzka na tréningy nebola práve vzorová, na nich hneď v druhý septembrový týždeň čakal turnaj v Stupave, z ktorého temer bez prestupu nastúpili na prvé kolo ligy dorastu.

Rady chlapcov sa počas leta nerozšírili, skôr naopak a tak boli obavy, ako tento náročný týždeň zvládnu. Napokon musel byť tím doplnený o držiteľa ceny Miška Mišuráka za minulú sezónu, ešte stále len mladšieho žiaka Jakubka Draka a oravskú posilu Vodku Blažeňákovú, ktorá ako každá správna žiačka trávi čas radšej na turnajoch, než v škole. Vďaka za nich!

V zostave 6+1 napokon Slovanisti odohrali viac než plánovaných 5 zápasov (2x15 minút), keďže neplánovane, kvôli nerozvážnemu gólu Adama Draka 10 sekúnd pred koncom súboja proti Hurikánu Bratislava, postúpili do play off.

Nešťastie nechodí po horách, ale po florbalových palubovkách a tak, aby to naši nemali tak ľahké, nevyhýbali sa im zdravotné ťažkosti. Ťažkosti to boli rôznorodé, od pokazeného žalúdka, vytknutého členka, cez rozťatý prst a hánky až po seknutý chrbát. Vďaka tomu sme mohli spoznať krásy bratislavských Kramárov, kde dotyčný postihnutý po svojom zdelení "asi mám seknutý chrbát" prešiel cez RTG a nervového ("ja s tým nič neviem spraviť, ale chlapec má nervy v poriadku") až dostal po polhodine diagnózu "máte seknutý chrbát". Lekári mu nariadili dva týždne oddychu. Postihnutý na druhý deň so samozrejmosťou Slovanistu odohral celý zápas temer bez striedania, aj to seknutie ho prešlo... Čiže Slovanisti okrem dobrého jedla - teda kým naň boli peniažky - holdovali aj liečivám.

Zo športovej stránky mali možnosť konfrontácie temer s celou Bratislavou, "obľúbenými" Okříškami a výberom východu Slovenska. Konečné štvrté miesto zo šiestich je viac, než sa čakalo. Turnaj splnil účel dať chlapcov dokopy, škoda však, že sa ho nezúčastnili viacerí dorastenci. Chýbajúcim by boli nadobudnuté skúsenosti veru osožné.

To sa ukázalo už v nedeľu na prvom ligovom kole v Badíne. Na Slovanistov čakali obaja žilinskí zástupcovia v súťaži. Tím zo Stupavy na zostavu 6+1 doplnili Maťo Jakuba a Erik Sojka. Na oboch bolo vidieť tréningový výpadok, snahu im však uprieť nebolo možné. Proti Grasshoppersu však treba viac ako snahu a viac ako jedného hráča na striedanie. Prvú tretinu síce dorastenci ešte ako tak dokázali pokrývať vírivý pohyb útočníkov Žiliny, no v druhej tretine sa zosypali. Svoj deň nemal v Stupave výborný Hlodák, obrana bola permanentne preťažená a aj tréner neskoro reagoval radami, ako pokrývať útoky kobyliek. Ku cti hráčom slúži, že sa v tretej tretine snažili hrať útočne, i keď súper bol z protiútokov nebezpečný. Zápas skončil 2:15 pre Žilinu, Slovanisti sa aspoň vyhli predčasnému ukončeniu zápasu z dôvodu vysokého rozdielu skóre. Ako konštatoval Oliver Daňuš "jednoducho katastrofa".

Druhý zápas proti Juvente odohrali Slovanisti po dlhšej prestávke, počas ktorej zobrali doslova radu trénera "choďte sa najesť do benzínky na druhú stranu diaľnice"... Našťastie sa nikomu nič nestalo. Proti Juvente si chlapci verili, no boli úplne nedôslední pri bránení jej najlepšieho strelca Jakuba Koprdu. Leo bol pár krát bezmocný, naši útočníci zase bezradní, keďže dlho nedokázali prekonať obranný val súpera. Florbalovo na tom boli Slovanisti lepšie ako súper, no potrebovali sa upokojiť. To sa podarilo až v druhej polovici zápasu, keď sa gólmi chytila dvojička Daňuš - Drak a chlapci odvtedy dominovali. Škoda, že nestrelili viac gólov, chýbali najmä góly od Jakubu a Sojku, čo je dôsledok spomenutej nedotrénovanosti.

Výsledky náročného týždňa

Stupava floorball Cup 2018
Slovan - Hurikán Bratislava 1:0
Slovan - Florpédo Bratislava 3:4 (víťazný gól 2 sekundy pred koncom mrzí doteraz...)
Slovan - Okříšky 1:1
Slovan - The Greenies 1:6
Slovan - Tsunami Záhorská Bystrica 2:4

Semifinále
Slovan - Tsunami Záhorská Bystrica 1:7
Zápas o 3.miesto
Slovan - The Greenies 4:6

Zostava: brankár Hlodák, obrana Blažeňáková, Dovala, Čížik, útok Jakub Drak, Daňuš a kapitán Adam Drak

Stredoslovenská liga
Slovan - FBC Grasshoppers AC Uniza pri CVČ Žilina 2:15 (1:3, 0:7, 1:5)
Slovan - Juventa Žilina 9:4 (1:2, 2:1, 6:1)

 

Späť

Slovo trénera Joža Alušíka: "Budem stručný - škoda veľkého počtu zranení, škoda hráčov, ktorých treba asi prosiť, aby si prišli zahrať florbal. Na druhej strane sme s chlapcami prežili päť zábavných dní, počas ktorých sme sa dobre rozohrali do novej sezóny. Poďakovať chcem Lenke Blažeňákovej za účasť v Stupave a mojim hráčkam Ikuške Janoštiakovej, Rebeke a Deniske Uhrinovej za veľkú pomoc v nedeľu pri organizovaní akožedomáceho kola ligy dorastu. Dúfam, že do ďalšieho kola, ktoré odohráme 13.10. v Žiline sa dáme ako káder dorastencov dokopy. Najmä rodičov hráčov by som rád poprosil o spoluprácu - za nedostatočný počet florbalistov na zápase nám aj teraz hrozí 100 eurová pokuta. Tie peniaze nám budú chýbať a mohli sme ich použiť aj lepšie, ako dať zväzu. Nie je to snáď také zložité spraviť si voľno na jeden deň počas víkendu raz za mesiac, najmä ak sú termíny už teraz známe. Na tréningoch budeme naďalej tvrdo pracovať na individuálnych zručnostiach a aj hernom prejave. Čaká nás totiž náročná sezóna s cieľom skončiť do piateho miesta v tabuľke."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode