Štvrtý ročník florbalovej exhibície

17.02.2016 18:18

FBC Slovan Rimavská Sobota zorganizoval štvrtý krát Zápas hviezd MFL - súboj tých najlepších z amatérskej Miniflorbalovej ligy v Rimavskej Sobote. Zápas sa odohral 13.februára v telocvični ZŠ M.Tompu pred zaplneným hľadiskom. FBC Slovan si týmto zápasom každoročne pripomína založenie športového klubu Slovan 23.februára 1922.

Tohtoročnú florbalovú exhibíciu odštartoval súboj najlepších hráčov zo základných škôl v meste. Prítomných hráčov si medzi seba podelili Slovanisti roka 2015 v kategórii starších žiakov Lukáš Nôta a Andrej Bodor. V ich súboji sa napokon v zakončení omnoho viac darilo "Nôtovcom", ktorí zvíťazili 10:2.

Po nich slovanistické nádeje prakticky ukázali, že v našom klube platí "jeden za všetkých, všetci za jedného" a "rozbombardovali" dospelého brankára (alias Peca) v bránke.

Po chvíľke násilia nasledoval nástup hviezd MFL, v rámci ktorého boli videom predstavené jednotlivé družstvá, ktoré sa v tomto ročníku súťaže zúčastňujú, ako aj organizátor súťaže, náš Slovan.

V akých definitívnych zostavách nastúpili výbery do Zápasu hviezd 2016?

Bieli: brankári Matej Šándor a Erik Kónya, hráči Dano Barna, Andrej Bodor, Kristína Čintalanová, Denis Farkaš, Peter Jakuba, Michal Kmeť, Peter Repka, Igor Slovák a Jakub Škantár.
Modrí: brankári Juraj Šándor a Marián Štofaník, hráči Peter Astaloš, Denis Božík, Michal Fikejz, Filip Franko, Peter Gyurcsik, Milko Kostovič, Michal Radnóti, Lucia Staššáková a Gregor Zadrobilek

Družstvá odohrali dobrý zápas plný rýchlych akcií, skvelých zákrokov brankárov i zakončenia na jeden dotyk. Záver bol znova raz exhibične dramatický, víťazný gól napokon zaznamenalo družstvo Modrých z palice Michala Kmeťa, v MFL hráča FBK Kružno. Modrý výber tak zvíťazil prvý krát v histórii Zápasov hviezd MFL 12:11.

(ani Zápas hviezd neni balet :p )

Bieli - Modrí 11:12 (2:1, 5:3, 4:8)
Góly: Radnóti 2, Kostovič 2, Božík 2, Blahuta Jany 2, Fikejz, Astaloš, Gyurcsik - Blahuta Mates 3, Škantár 2, Bodor 2, Jakuba 2, Farkaš, Slovák, Kmeť

Hráčom zápasu v družstve Modrých bol vyhlásený Peter Jakuba, v MFL hráč FBL Retex Lučenec, v družstve bielych Ján Blahuta, v MFL hráč Titans Rimavská Sobota.

V každoročnej súťaži zručnosti - nájazdoch na brankárov - mal najlepšiu techniku, mušku a nervy len 15-ročný Andrej Bodor, ktorý premenil 4 nájazdy. Najlepším zneškodňovateľom nájazdov sa stal Marián Štofaník, dlhoročný brankár FBC Slovan, ktorý zarmútil šiestich strelcov.

Zápas hviezd je pre nás každoročne najdôležitejšie podujatie, ktorým sa predstavujeme domácej športovej verejnosti. Prípravy naň začali už v januári 2016 a vďaka pomoci členov a sympatizantov FBC Slovan sa ho podarilo napokon zorganizovať podľa našich predstáv. Všetkým, ktorí priložili ruku k dielu patrí veľká vďaka! Teší nás opäť raz zaplnené hľadisko a atmosféra zápasu, na ktorú zúčastnení hráči ešte dlho spomínať.
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode