Starší žiaci: Tesné prehry

21.10.2016 18:18

Starší žiaci Slovana - alebo ak chcete Slovan "C" - začali ligovú sezónu 16.októbra v Detve. V oboch zápasoch ťahali za kratší koniec povrazu, no neboli horším tímom.

Deväť statočných Slovanistov prespalo úvod zápasu so Zvolenom a súper šiel zbytočne do rýchleho vedenia. Potom hru vyrovnali a čoskoro aj skóre. Doplatili však na individuálne chyby pri bránení, keď im v polovici zápasu Zvolen ušiel na trojgólový rozdiel, ktorý doťahovali statočne až do samého záveru, no súper si už vedenie nenechal vziať.

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FBC Zvolen 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)
Góly Slovana: Drak, Čížik, Daňuš
Strely na bránku: 17:24

Do druhého zápasu nastúpili žiaci s čistou hlavou po krátkej pauze. Problémy im robili spočiatku rýchle krídla súpera, no potom sa ich naučili pokrývať. Nedarilo sa im však v koncovke. Smolu v nej prelomil až Peter "Iskra" Čížik dvoma gólmi v polovici zápasu, ktorými vyrovnal skóre. Keď to už vyzeralo, že chlapci preladili na víťaznú nôtu, videli rozhodcovia "sekanie" Olivera Daňuša a jeho následný protest posúdili ako nešportové správanie... Čiže 2+2+10, t.j. jednu tretinu sme museli odohrať bez nášho elitného centra. Celých 14 minút sme súpera nepustili ku gólu, keď sa prekonával Maťko Hriň v bránke, avšak paradoxne sme inkasovali pri Oliverovom návrate, keď pre zmenu chybovala naša striedačka... Nasledoval zúfalý nápor Slovanistov, protiútok súpera a bolo 2:4. Adam "Dráčik" Drak znova vykresal iskru nádeje, keď vzápätí znížil na 3:4, no pri hre vabank sme znova inkasovali a aj druhý zápas prehrali 3:5.

FBC Slovan Rimavská Sobota - FPS Banská Bystrica 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Góly Slovana: Čížik 2, Drak
Strely na bránku: 25:18

Hodnotenie trénera Joža Alušíka: "Chlapci odohrali dva smolné zápasy. S troma hráčmi na striedanie však celý čas dokázali udržať hru vo vysokom tempe a sami videli, prečo na rýchlosti pracujeme na tréningoch. Opäť raz ukázali bojovné srdce. V koncovke táto generácia nemá tradičného kanoniera, ktorý by dal gól aj zo striedačky, na gól sa neuveriteľne nadrú. O to viac potom mrzia individuálne chyby, po ktorých padali góly. Ale takým sa mladý hráč nikdy nevyhne. Pred dvoma rokmi títo chlapci prehrávali 5-7 gólovými rozdielmi. Sami musia vidieť, ako medzičasom podrástli. Som z nich šťastný a dúfam, že na tréningoch budú na sebe pracovať stále svedomitejšie."

Zostava Slovana: brankár Hriň, hráči v poli: Petrík, Bodor, Hlodák, Daňuš, Dovala, Hank, Čížik a kapitán Drak

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode