Starší žiaci (september - december 2017)

01.01.2018 19:54

Oliver Daňuš, kapitán starších žiakov Slovana si usrkne z kofoly "Určite tam napíš na začiatku článku: V pizzérii sme stretli peknú tetu"!

Naši žiaci majú za sebou prvých 8 zápasov v Stredoslovenskej lige. Vycestovali do Banskej Bystrice, Žiliny, Dolného Kubína a Ružomberka a zatiaľ majú bilanciu 2 víťazstvá 1 remízu a 5 prehier s pasívnym skóre 35:56. Oliver popisuje postupne sa zlepšujúcu hru svojho tímu: "Na prvom turnaji sme síce mali temer plnú zostavu, no len sme sa rozbiehali. Premiéru prežil Maťo Jakuba, paradoxne mu to na tomto turnaji sypalo. V prvom zápase sezóny proti Likavke sme mali celý čas prevahu, no v posledných 5 minútach sme sa strachovali o výsledok, loptičky nám lietali okolo žŕdiek a remizovali sme 4:4. V následnom zápase proti Detve sa ukázala neskúsenosť našich nových hráčov, zle si pokrývali súpera a dostali sme 5:15. Na druhom turnaji v Žiline mal zápas proti Nižnej vyrovnaný priebeh, no v zlomovom okamihu nám to "pokazili" rozhodcovia (áno, Oliver nepoužil to slovo, ale veď vy viete, ktoré použil) a prehrali sme výrazne. Z Grasshoppersu sme mali veľký rešpekt, no ako náschvál sme vyhrávali 1:0. Potom sa ukázala kvalita u súpera, dostali sme 1:11. Na treťom turnaji sme proti Zvolenu podali zatiaľ najlepší výkon v sezóne, využili sme, že súperovi chýbal ich kapitán. V druhom zápase proti FPS sme všetci stratili strelecké šťastie, nepremenili sme množstvo šancí a podľahli súperovi 2:7. Naposledy sme nastúpili proti RAptORs, boli sme favoritmi, nadôvažok súper nastúpil oslabený. Túto výhodu sme dokázali využiť a dosiahli sme najvýraznejšie víťazstvo v sezóne. Druhý super z Dolného Kubína bol favoritom, zvolili sme obrannú taktiku a hru na protiútoky, ktoré sme však často nepremieňali."

Súčasný káder na ceste do Ružomberka

Aký je kapitánov celkový dojem z mužstva? "Myslím, že sme na tom lepšie, ako minulú sezónu. Máme viacero nových hráčov, ktorí sa len učia, no dochádzka na tréningy je dobrá, hráči sa postupne učia a zbierajú skúsenosti i sebavedomie. V bránke sa strieda Leo s Jančim Hroncom, podľa toho, či potrebujeme stabilnejšiu obranu, alebo spoľahlivejšieho brankára. V obrane sa striedajú viacerí hráči, no najväčšou istotou je dvojica Leo a Marek. A to napriek tomu, že na Leovi vidieť, že netrénuje hru a Marek nemá vždy stabilnú formu. V útoku máme nových hráčov, tí ešte nemajú streleckú techniku a dostatočné sebavedomie a musia sa toho ešte veľa učiť. Určite však dosahujeme lepšie výsledky, ako v minulej sezóne. Oproti minuloročnému predposlednému miestu sme teraz v strede tabuľky, čo je úspechom vzhľadom na náš úzky káder. Súperíme s protivníkmi, ktorých je zvyčajne raz toľko."

Slovan si zatiaľ v zápasoch vystačil s deviatimi hráčmi: okrem kapitána nastúpili Leonard Hlodák, Maťo Jakuba, Kubo Podstavek, Ati Lašák, Janko Hronec, Alex Bodor, Jakub Drak a Marek Dovala.

S týmto tímom začínali v minulosti viacerí hráči, ktorí by tímu určite v súčasnosti pomohli, s čím súhlasí aj Oliver: "avšak kandidát na brankársku jednotku Maťo Hriň musel s florbalom skončiť pre zranenie kolena. Maťo Hank by určite svojou postavou pomohol obrane, no vybral si školu mimo nášho mesta. Neón, Petrík i Samko Ulický sa toho ešte mohli veľa naučiť a škoda ich."

Historická fotka ročníka 2002 - 2003 po ich prvých zápasoch v živote (rok 2014)

Samko Ulický, kapitán mladších žiakov (2017) s trofejou za víťazstvo v Extralige :) (Len sme si ju nakus požičali :p )

Práve preto chlapci stále hľadajú nových spoluhráčov do tímu. Čo by mali kandidáti na bielo - modrý dres Slovana spĺňať? "My potrebujeme každého hráča, ktorý to myslí vážne a chce sa florbalu venovať naplno. Hráčov potrebujeme doplniť na každom poste, noví hráči by sa určite rýchlo dostali do zostavy a získavali by skúsenosti. V našom kolektíve privítame každého" a po pohľade na svojcih spoluhráčov pri stole dodal "každého normálneho :) ". Oliver si ešte povzdychol "veľmi je vidieť rozdiel medzi nami, čo sme v Slovane dlhšie a nováčikmi. Sme tu také zdravé jadierko a ostatní okolo nás sa obmieňajú. To je na škodu..."

Keď sme už zabŕdli do porovnávania minuloročného kádra so súčasným, dali sme slovo aj Adamovi Drakovi, minuloročnému kapitánovi: "Minulá ligová sezóna nám absolútne nevychádzala, nastupovali sme pozliepaní kvôli zlej dochádzke na zápasy, trápili sme sa. Potom sme si ale vylepšili sebavedomie na letných turnajoch v Topoľčanoch, v Brne a aj na jeseň v Stupave. Hrali sme na nich vyrovnané zápasy s omnoho silnejšími tímami, zistili sme, že to vieme hrať."

 
Z letných turnajov

 

Práve k letným turnajom sa viažu aj ich najpozitívnejšie spomienky. Na otázku o najväčších florbalových úspechoch totiž odpovedali takto: Leo Hlodák - "prvý zápas v Topoľčanoch proti Seredi", Adam: "turnaje v Brne a Topoľčanoch" Oliver: "hra tímu na letných turnajoch".

K záveru sme sa chlapcov opýtali na ich florbalové sny. Odpovedali jednohlasne "repre Slovenska". Takýto cieľ je však predsa len dosť vysoký, ako sa k nemu prepracovať? Oliver: "poctivým tréningom, kvalitnými spoluhráčmi a múdrym vedením SZFB :)". Leo: "Okrem kvalitného tréningu potrebujem vhodný tím pre ďalšiu sezónu. A k tomu je tiež potrebné udržať Slovan pri živote a nepredať ho zahraničným investorom :p".

Štatistický súhrn.

 
Legendárne stanovanie na Duchonke
Tvrdé jadro starších žiakov na vyhlásení Slovanistu roka 2017 (trofej získal Adam Drak)
 

NEVER FORGET :)

...#Marekove exkluzívne dva vlastence v rámci jedného hracieho dňa #Time-out rozohraný bez nás #"Radšej si kúpim dve" #"Jožko zastav, zastav, mama mi volá!!! #"Adam, vyzeráš ako ....t, dajte mi rýchlo telefón!" #Riči & Kristína v strašidelnom lese #DUCHonka #Iskra na polici pre batožinu cestou do Brna #Kristínina topánka v strede ihriska v Brne počas finálového zápasu #Leo na ihrisku v Brne počas cudzieho zápasu #Adamove zdravotné patálie v roku 2017: úpal, boľavý lakeť, zapálené oči, bruchabôľ #Kristínin stan v triede #Diéta pre Janka a Kuba #Bendove hlášky po ráne #"Čo sa stane ak ti odtrhnem kľučku? - Vytrhnem Ti srdce! #Iskrovo zranenie v Stupave, NA POKRAJI SMRTI! a Kubov pád na zadok #Alexova "bagetka" na Halieri #Semafór v smere na Zbojskú a pobehujúce deti v jeho okolí #V Ostrave polka tímu na izbách, keď sa malo hrať #"Miško, prejeb ho... super Miško!"...

TO BE CONTINUED...

Kika a veľký čierny... hm

Leo, Oliver a ich životná láska XD

Slovo trénera Joža Alušíka: "Učíme sa to hrať. Minulá sezóna chlapcom nevychádzala aj kvôli otrasným podmienkam na tréning, veď sme tri mesiace nemali k dispozícii našu telocvičňu. Hneď po návrate do Osemnástky začali na zápasoch lepšie kombinovať, no ligová sezóna už končila. Vďaka obrovskej pomoci pána Ulického sme však absolvovali po sezóne viacero turnajov, kvôli ktorým chlapcov ďalej bavilo trénovať. Na turnajoch si chalani vylepšovali sebavedomie. V podstate na každom turnaji s nami bola aj Kristína Čintalanová, či už ako spoluhráčka, alebo hráčka za iné tímy a Lukáš Benda ako vodič a mrzutý komentátor všetkého navôkol. Obaja sa stali súčasťou tohto tímu a patrí im veľká vďaka za kopec zážitkov. Prišla nová sezóna a kus vytriezvenie. Veľmi ma mrzí, že chlapci ročníka 2002 v podstate prestali trénovať. Do nášhu tímu prešlo už len torzo mladších žiakov - Alex, Janči, Ati a Jakubko. Malý Šimon si na začiatku sezóny vážne zlomil ruku, Adam Klímeš začal trénovať až v novembri. Z úplne nových hráčov sa podarilo pritiahnuť len Jakuba Podstavka, behavého chalana z ktorého niečo môže byť a Maťa Jakubu, tank z Poutára. Avšak o čo menej chlapcov máme, o to poctivejšie trénujú. Myslím asi najpoctivejšie zo všetkých kategórií, ktoré Slovan v tejto sezóne má. Chlapcov florbal baví, sú disciplinovaní a vcelku zdraví, čo je základný predpoklad pre napredovanie. Máme pred sebou ešte dve tretiny súťaže, každopádne by sme do tímu radi zapracovali ďalších hráčov ročníkov narodenia 2003, 2004 a 2005. Udržať si dobrý dojem z leta a posledných zápasov a rozšíriť káder, to sú naše ciele v tomto ročníku."

Slovo trénera Joža Alušíka: "Učíme sa to hrať. Minulá sezóna chlapcom nevychádzala aj kvôli otrasným podmienkam na tréning, veď sme tri mesiace nemali k dispozícii našu telocvičňu. Hneď po návrate do Osemnástky začali na zápasoch lepšie kombinovať, no ligová sezóna už končila. Vďaka obrovskej pomoci pána Ulického sme však absolvovali po sezóne viacero turnajov, kvôli ktorým chlapcov ďalej bavilo trénovať. Na turnajoch si zas chalani vylepšovali sebavedomie. V podstate na každom turnaji s nami bola aj Kristína Čintalanová, či už ako spoluhráčka, alebo hráčka za iné tímy a Lukáš Benda ako vodič a mrzutý komentátor všetkého navôkol. Obaja sa stali súčasťou tohto tímu a patrí im veľká vďaka za kopec zážitkov. Prišla nová sezóna a kus vytriezvenie. Veľmi ma mrzí, že chlapci ročníka 2002 v podstate prestali trénovať. Do nášhu tímu prešlo už len torzo mladších žiakov - Alex, Janči, Ati a Jakubko. Malý Šimon si na začiatku sezóny vážne zlomil ruku, Adam Klímeš začal trénovať až v novembri. Z úplne nových hráčov sa podarilo pritiahnuť len Jakuba Podstavka, behavého chalana a Maťa Jakubu, tank z Poutára. Avšak o čo menej chlapcov máme, o to poctivejšie trénujú. Myslím asi najpoctivejšie zo všetkých kategórií, ktoré Slovan v tejto sezóne má. Chlapcov florbal baví, sú disciplinovaní a vcelku zdraví, čo je základný predpoklad pre napredovanie. Máme pred sebou ešte dve tretiny súťaže, každopádne by sme do tímu radi zapracovali ďalších hráčov ročníkov narodenia 2003, 2004 a 2005. Udržať si dobrý dojem z leta a posledných zápasov a rozšíriť káder, to sú naše ciele v tomto ročníku."Starší žiaci (september - december 2017)
Oliver Daňuš, kapitán starších žiakov Slovana si usrkne z kofoly "Určite tam napíš na začiatku článku: V pizzérii sme stretli peknú tetu"! čo vzbudzuje úsmev na tvári brankára tímu Lea Hlodáka a ex-kapitána Adama Draka. Tri páry očí sledujú vzďaľujúce sa oblé pozadie dotyčnej...
Naši žiaci majú za sebou prvých 8 zápasov v Stredoslovenskej lige. Vycestovali do Banskej Bystrice, Žiliny, Dolného Kubína a Ružomberka a zatiaľ majú bilanciu 2 víťazstvá 1 remíza a 5 prehier. Skóre je pasívne 35:56. Oliver popisuje postupne sa zlepšujúcu hru svojho tímu: "Na prvom turnaji sme síce mali temer plnú zostavu, no len sme sa rozbiehali. Premiéru prežil Maťo Jakuba, paradoxne mu to na tomto turnaji sypalo. V prvom zápase sezóny proti Likavke sme mali celý čas prevahu, no v posledných 5 minútach sme sa strachovali o výsledok, loptičky nám lietali okolo žŕdiek a remizovali sme 4:4. V následnom zápase proti Detve sa ukázala neskúsenosť našich nových hráčov, zle si pokrývali súpera a dostali sme 5:15. Na druhom turnaji v Žiline mal zápas proti Nižnej vyrovnaný priebeh, no v zlomovom okamihu nám to "pokazili" rozhodcovia (áno, Oliver nepoužil to slovo, ale veď vy viete, ktoré použil) a prehrali sme výrazne. Z Grasshoppersu sme mali veľký rešpekt, no ako náschvál sme vyhrávali 1:0. Potom sa ukázala kvalita u súpera, dostali sme 1:11. Na treťom turnaji sme proti Zvolenu podali zatiaľ najlepší výkon v sezóne, využili sme že súperovi chýbal ich kapitán. V druhom zápase proti FPS sme všetci stratili strelecké šťastie, nepremenili sme množstvo šancí a podľahli súperovi 2:7. Naposledy sme nastúpili proti RAptORs, boli sme favoritmi, nadôvažok súper nastúpil oslabený. Túto výhodu sme dokázali využiť a dosiahli sme najvýraznejšie víťazstvo v sezóne. Druhý super z Dolného Kubína bol favoritom, zvolili sme obrannú taktiku a hru na protiútoky, ktoré sme však často nepremieňali."
Aký je kapitánov celkový dojem z mužstva? "Myslím, že sme na tom lepšie, ako minulú sezónu. Máme viacero nových hráčov, ktorí sa len učia, no dochádzka na tréningy je dobrá, hráči sa postupne učia a zbierajú skúsenosti i sebavedomie. V bránke sa strieda Leo s Jančim Hroncom, podľa toho, či potrebujeme stabilnejšiu obranu, alebo spoľahlivejšieho brankára. V obrane sa striedajú viacerí hráči, no najväčšou istotou je dvojica Leo a Marek a to napriek tomu, že na Leovi vidieť, že netrénuje hru a Marek nemá vždy stabilnú formu. V útoku máme nových hráčov, tí ešte nemajú streleckú techniku a dostatočné sebavedomie a musia sa toho ešte veľa učiť. Určite však dosahujeme lepšie výsledky, ako v minulej sezóne. Oproti minuloročnému predposlednému miestu sme teraz v strede tabuľky, čo je úspechom vzhľadom na náš úzky káder. Súperíme s protivníkmi, ktorých je zvyčajne raz toľko."
Slovan si zatiaľ v zápasoch vystačil s deviatimi hráčmi: okrem Oliho s Leom nastúpili Maťo Jakuba, Kubo Podstavek, Ati Lašák, Janko Hronec, Alex Bodor, Jakub Drak a Marek Dovala. S týmto tímom začínali v minulosti viacerí hráči, ktorí by tímu určite v súčasnosti pomohli, s čím súhlasí aj Oliver: "avšak kandidát na brankársku jednotku Maťo Hriň musel s florbalom skončiť pre zranenie kolena. Maťo Hank by určite svojou postavou pomohol obrane, no vybral si školu mimo nášho mesta a Neón, Petrík i Samko Ulický sa toho ešte mohli veľa naučiť a škoda ich."
Práve preto chlapci stále hľadajú nových spoluhráčov do tímu. Čo by mali kandidáti na bielo - modrý dres Slovana spĺňať? "My potrebujeme každého hráča, ktorý to myslí vážne a chce sa florbalu venovať naplno. Hráčov potrebujeme doplniť na každom poste, noví hráči by sa určite rýchlo dostali do zostavy a získavali by skúsenosti. V našom kolektíve privítame každého" a po pohľade na svojcih spoluhráčov pri stole dodal "každého normálneho :) ". Oliver si ešte povzdychol "veľmi je vidieť rozdiel medzi nami, čo sme v Slovane dlhšie a nováčikmi. Sme tu také zdravé jadierko a ostatní okolo nás sa obmieňajú. To je na škodu..."
Keď sme už zabŕdli do porovnávania minuloročného kádra so súčasným, dali sme slovo aj Adamovi Drakovi: "Minulá ligová sezóna nám absolútne nevychádzala, nastupovali sme pozliepaní kvôli zlej dochádzke na zápasy, trápili sme sa. Potom sme si ale vylepšili sebavedomie na letných turnajoch v Topoľčanoch, v Brne a aj na jeseň v Stupave. Hrali sme na nich vyrovnané zápasy s omnoho silnejšími tímami, zistili sme, že to vieme hrať."
Trénovanie so ženami
Kika
Práve k letným turnajom sa viažu aj najpozitívnejšie spomienky tejto trojice. Na otázku o najväčších florbalových úspechoch totiž odpovedali takto: Leo - "prvý zápas v Topoľčanoch proti Seredi", Adam: "turnaje v Brne a Topoľčanoch" Oliver: "hra tímu na letných turnajoch". K záveru sme sa chlapcov opýtali na ich florbalové sny. Odpovedali jednohlasne "repre Slovenska". Takýto cieľ je však predsa len dosť vysoký, ako sa k nemu prepracovať? Oliver: "poctivým tréningom, kvalitnými spoluhráčmi a múdrym vedením SZFB :)". Leo: "Okrem kvalitného tréningu potrebujem vhodný tím pre ďalšiu sezónu. A k tomu je tiež potrebné udržať Slovan pri živote a nepredať ho zahraničným investorom :p".
Štatistický súhrn tu:
https://statistiky.szfb.sk/liga/2017-2018/str-sz/detail/tabulka
 
NEVER FORGET :)
...#Marekove exkluzívne dva vlastence v rámci jedného hracieho dňa #Time-out rozohraný bez nás #"Radšej si kúpim dve" #"Jožko zastav, zastav, mama mi volá!!! #"Adam, vyzeráš ako ....t, dajte mi rýchlo telefón!" #Riči & Kristína v strašidelnom lese #DUCHonka #Iskra na polici pre batožinu cestou do Brna #Kristínina topánka v strede ihriska v Brne počas finálového zápasu #Leo na ihrisku v Brne počas cudzieho zápasu #Adamove zdravotné patálie: úpal, boľavý lakeť, zapálené oči, bruchabôľ #Kristínin stan v triede #Diéta pre Janka a Kuba #Bendove hlášky po ráne #"Čo sa stane ak ti odtrhnem kľučku? - Vytrhnem Ti srdce! #Iskrovo zranenie v Stupave, NA POKRAJI SMRTI! a Kubov pád na zadok #Alexova "bagetka" na Halieri #Semafór v smere na Zbojskú a pobehujúce deti v jeho okolí #V Ostrave polka tímu na izbách, keď sa malo hrať #"Miško, prejeb ho... super Miško!...
TO BE CONTINUED
 
Slovo trénera Joža Alušíka: "Učíme sa to hrať. Minulá sezóna chlapcom nevychádzala aj kvôli otrasným podmienkam na tréning, veď sme tri mesiace nemali k dispozícii našu telocvičňu. Hneď po návrate do Osemnástky začali na zápasoch lepšie kombinovať, no ligová sezóna už končila. Vďaka obrovskej pomoci pána Ulického sme však absolvovali po sezóne viacero turnajov, kvôli ktorým chlapcov ďalej bavilo trénovať. Na turnajoch si zas chalani vylepšovali sebavedomie. V podstate na každom turnaji s nami bola aj Kristína Čintalanová, či už ako spoluhráčka, alebo hráčka za iné tímy a Lukáš Benda ako vodič a mrzutý komentátor všetkého navôkol. Obaja sa stali súčasťou tohto tímu a patrí im veľká vďaka za kopec zážitkov. Prišla nová sezóna a kus vytriezvenie. Veľmi ma mrzí, že chlapci ročníka 2002 v podstate prestali trénovať. Do nášhu tímu prešlo už len torzo mladších žiakov - Alex, Janči, Ati a Jakubko. Malý Šimon si na začiatku sezóny vážne zlomil ruku, Adam Klímeš začal trénovať až v novembri. Z úplne nových hráčov sa podarilo pritiahnuť len Jakuba Podstavka, behavého chalana a Maťa Jakubu, tank z Poutára. Avšak o čo menej chlapcov máme, o to poctivejšie trénujú. Myslím asi najpoctivejšie zo všetkých kategórií, ktoré Slovan v tejto sezóne má. Chlapcov florbal baví, sú disciplinovaní a vcelku zdraví, čo je základný predpoklad pre napredovanie. Máme pred sebou ešte dve tretiny súťaže, každopádne by sme do tímu radi zapracovali ďalších hráčov ročníkov narodenia 2003, 2004 a 2005. Udržať si dobrý dojem z leta a posledných zápasov a rozšíriť káder, to sú naše ciele v tomto ročníku."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode