Starší žiaci (marec - jún 2018)

03.08.2018 13:28

Nová sezóna 2018/2019 začala 1.júla a už od 23. júla sa konajú pravidelné tréningy chlapcov, po novom kategórie U17. Zostali sme však dlžní zhodnotenia poslednej tretiny predošlej sezóny. Nuž sme sa zišli s Leom Hlodákom nad pohárom penivého moku - Kofoly a s Olim Daňušom pojedajúcim cesnačku v bochníku (a to predtým toho požral habadej...).

Pre pripomenutie predošlé hodnotenia

Hodnotenie september - december 2017
Hodnotenie január - február 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V polovici februára prehrali chlapci s favoritom súťaže z Dolného Kubína 1:9. Následne Slovan organizoval kolo starších žiakov v "domácom" prostredí  - vo Fiľakove, Tam chlapci ráno podľahli Detve 2:6... Netušili, že to bola ich posledná prehra v ligovej sezóne, za ktorou nasledovala séria siedmych zápasov bez prehry:

DTF team Detva Joxers     :     FBC Slovan Rimavská Sobota     6     :     2
FBC Slovan Rimavská Sobota     :     ŠK 1.FBC Zvolen     9     :     9
Meteníci Likavka     :     FBC Slovan Rimavská Sobota     2     :     7
FBK RAptORs     :     FBC Slovan Rimavská Sobota     2     :     12
FBC Slovan Rimavská Sobota     :     ŠK Juventa pri CVČ v Žiline     4     :     1
TJ A - FbO Nižná     :     FBC Slovan Rimavská Sobota     3     :     10
FBC Grasshoppers AC Uniza pri CVČ Žilina     :     FBC Slovan Rimavská Sobota     4     :     6
FBK Zákamenné     :     FBC Slovan Rimavská Sobota     2     :     10

"Treba povedať, že vo Fiľakove sme si zápas so Zvolenom pokazili sami, no napokon sme ho temer otočili" vracia sa v spomienkach k zápasu Leo. "Ani prehru s Detvou 2:6 nepovažujem za katastrofu, voči prvému zápasu, ktorý skončil 5:15 vyznieva táto prehra dobre. Proti Zvolenu sme dostali tak 5-6 gólov z veľkého bránkoviska od nepokrytého hráča. Na tomto ligovom turnaji sa nás totiž zišli temer dve päťky a nastúpili aj neskúsení hráči, ktorí v tom mali prsty" doplnil ho kapitán tímu Oliver. Veru, žiaci prehrávali so Zvolenom necelých 20 minút pred koncom ešte 3:8. Zvrat začal drzím gólom Marek Dovala, u ktorého bolo práve v tomto zápase vidieť, kam sa za posledné dva roky posunul. Bola to najmä nezlomná trojica Daňuš - Jakub Drak a Marek Dovala, ktorá sa temer pričinila o obrat.

V ďalšom ligovom kole hranom v Mútnom zaznamenali Slovanisti dve povinné víťazstvá proti outsiderom. Časť Slovanistov v Mútnom zostala pozrieť následné prvé semifinále mužskej Extraligy medzi Nižnou a Florkom. "Bol to môj prvý zápas Extraligy, ktorý som videl naživo. Hodnotenie? Blaškovci sú sedliaci." skonštatoval Oliver.

Nasledovalo kolo v Žiline v peknej novej telocvični pri základnej škole V.Javorku (vsuvka - škoda, že čo sa niekde dá, sa niekde inde nedá, viď stav školských telocviční u nás a inteligentné rozhodnutia mesta k ich "rekonštrukciám"). Toto kolo Slovanisti očakávali najmä ako priamy súboj o piatu priečku s Nižnou. Na zápas však cestovali len v 5+1... "Na zápase mali pekné zapisovateľky, viď fb Sandra Bernhauserová :* Trápili sme sa s Juventou. Dva mesiace predtým sme ich jasne zdolali a v tomto zápase sme dostali gól hneď z prvej strely na bránku... A už sa to s nami vlieklo." spomína Leonard. Proti Nižnej, ktorá našťastie taktiež prišla s 5+1 to bol iný výkon, naši žiaci na súpera vybehli od prvej sekundy, po 4,5 minútach bolo 4:0, tretina 7:0 a už sa len dohrávalo. Mimoriadne sa v tomto zápase zadarilo Jakubovi Podstavkovi, ktorý bol po zápase s Juventou zo seba nešťastný, no v tomto súboji dal 2+2.

Posledné kolo sa hralo v Dolnom Kubíne, kde na chlapcov čakal Grasshoppers. Po našom zápase si Žilinčania prevzali zlaté medaile za víťazstvo v regióne s bilanciou 19 - 0 - 3. Nemenovaný funkcionár Grasshoppersu im potom v šatni povedal "polovica z vás už asi budúcu sezónu nebude hrať!!"... pooočkať! Prečo vlastne? Čože sa to stalo?
"Celý čas za nami chodili rodičia z Dolného Kubína a pýtali sa nás, ako sme mohli Žilinu poraziť" smeje sa doteraz Leonard. "Súper hral na tri formácie, my 5+1. Ale poctivo sme betónovali, dodržiavali víťaznú taktiku - dať viac gólov, ako dostať". Oliver sa pričinil o víťazstvo piatimi gólmi z rôznych pozícií na ihrisku. "Napíš tam, že som dobre chytal!" snažil sa pripomenúť svoj podiel pri prekvapujúcom víťazstve Leonard. "No my si pamätáme hokejový gól spoza bránky od helmy a jasličky..." kontroval mu Oliver.
Záverečný zápas so Zákamenným už nikto nebral vážne, okrem Olivera, kým na začiatku druhej tretiny nestrelil 70-ty ligový gól, čo si dal ako predzápasový cieľ. Súťaž dokončil ako najlepší strelec a nahrávač (70+36). Ako spätne hodnotí ligovú sezónu, v ktorej robil kapitána tímu? "Výborná disciplína našich hráčov, mali sme málo vylúčení. Individuálne pochválim Maťka, ktorý ako nový hráč - začal trénovať v septembri - prekročil 50 bodovú hranicu. Hlodák zas v posledných kolách podal zakaždým v dôležitých zápasoch dobrý výkon".


Aj pre Lukáša Řezaninu bola cťou môcť sa takto zvečniť pri Oliverovi... XD

Po ligovej sezóne prišli turnaje. O aprílových už bola reč v inom článku.  Ako si na triumf v Lučenci spomína Leo? "Snažili sme sa hrať na čo najviac prihrávok. Okrem toho si spomínam, že Kubovi sa podarilo gulášom obliať celú novomaľovanú stenu a na komické pokyny od organizátora typu - a každý dostane Mars tyčinku od sponzora XY...". Chlapci sa v zmiešanej zostave s pár dievčatami predstavili na turnaji U15 v Komárome. "Hanbím sa. Nie som spokojný s našim výkonom. V pamäti mi zostane, že už bolo leto, nuž sa nám čokoláda, ktorú sme vyhrali, topila pred očami. Posledný zápas sa nám už ale vôbec nechcelo hrať..." je vyjadrenie Olivera k bilancii 1 - 0 - 3... "Jeden zápas som aj dobre odchytal" nezabudol sa pochváliť Leonard. V Púchove na Slovenskom pohári si chlapci vyskúšali kategóriu U17, veľké oči nemali, keďže im tam chýbal kapitán tímu Oliver. Bojovnosťou ho zastupoval Adam Drak, po dlhšom čase tímu pomohol Peter Iskra Čížik. "So zápasom proti Zvolenu som spokojný, čakal som od nich väčší debakel. Dobrý zápas v skupine sme odohrali aj proti Slavkovu. Proti Spišskej bol prvý polčas strašný, druhý lepší a Kopřivnice nás jednoduco rozobrali. Popiči boli naše nočné prechádzky v hororovom parku a Jozefove odjebané okno" povedal Leo "Tie nadávky tam nechaj" dodal.

U dievčat sa snaží Slovenský florbalový zväz pracovať na žiackych výberoch, aby od veku 12-13 rokov mal podchytené talenty. V kategórii chlapcov sa však v tomto smere deje málo. Napriek sľubom sa ani tento rok žiaden regionány výber žiakov nekonal. "Je to na hovienko. V takom výbere by sme dostali šancu dostať sa do povedomia individuálne. Dúfame, že budúci rok výber dorastencov bude." povedal k tomu Oliver.

Chlapci sa v lete zúčatnili florbalového kempu organizovaného kapitánom slovenskej reprezentácie Lukášom Řezaninom v Podskalí. Zážitkov majú preto na rozdávanie "dvakrát som nenormálne vychytal Lukáša Hájeka!" pochválil sa (opäť raz zas) na úvod Leo. Oliver pokračoval "Trénerský tím tam bol skutočne hviezdny: Lukáš Řezanina, kapitán prepre a hráč Vítkovíc, Lukáš Hájek tiež z Vítkovíc bol najužitočnejším hráčom Extraligy v minulej sezóne, Ján Binder, spoluhráč Kima Nillsona je jediným českým brankárom v SSL, Jan Šebesta je v českej repre, hráva za Vítkovice a Lukáš Nehila, hráč Tatrana, je zas slovenským reprezentantom. Chudák Adam vydržal v tábore len deň, chytil črevnú chrípku, čiže pokračuje jeho sezóna zdravotných ťažkostí. Šesť dní v Podskalí bolo naplnených množstvom všeliakých súťaží, pomedzi to sme trénovali hrou". Leo sa k hodnoteniu pridal "Ako brankárovi mi chýbalo viac individuálnej práce, rád k riešeniu herných situácií. Moji brankárski "kolegovia" v kempe boli buď obézni, alebo psychicki postihnutí. Avšak celkovo cítim individuálne zlepšenie. Skoro som dostal od Řezaninu brankárske nohavice z Linköppingu, chcel ich totiž vymeniť za moje kvietkované :D Lenže mne sa nepáčilo číslo na nich. Tak mám aspoň brankárske rukavice Jana Bindera. Na súťažiach sa mi darilo v drepoch s výdžou, dal som ich 50. Zaujal ma tam chlapec, čo dal 9 minútový plank." Záverečné slovo patrí Oliverovi. "Máme množstvo zážitkov. Lukáš Řezanina je najväčší frajer na svete, veľký šéf!"

K celkovým pocitom zo sezóny Oliver dodal "pred rokom som poriadne ešte netrénoval, takže teraz som na tom už lepšie." Leonard je s uplynulou sezónou spokojný viac než s predošlou. "Určite som sa posunul niekam ďalej. Snáď to robím tak, ako mám."

Pár slov na záver od trénera Joža Alušíka "Nesplnil som svoj hlavný cieľ, ktorým bolo rozšírenie kádra a preto nemôžem byť so sezónou spokojný. Pre budúcu sezónu vieme postaviť dobrú prvú päťku, no do druhej nemáme hráčov. To nás ubýja, nie je normálne hrať florbalový zápas 5+1. Spokojný som s chlapcami v tíme, ktorí na sebe chceli pracovať, ako boli Oliver, Leo, Marek, Maťko, Adam keď bol práve zdravý. Ostatní z rôznych dôvodov nenatrénovali toľko, koľko by potrebovali. Nehnevám sa za to na nich, ubližujú totiž len sami sebe. Aj na jarných školských turnajoch sa ukázalo, že talentov máme po meste habadej, no len to nestačí. Lebo bol dosť podstatný rozdiel medzi hráčmi zvyknutými hrávať ligové zápasy na veľkom ihrisku a tými, ktorí len spoliehajú na vrodené schopnosti."

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode