Starší žiaci (január - február 2018)

13.02.2018 16:36

Oliver Daňuš, kapitán družstva starších žiakov, zaboril vidličku do palacinky a prešiel po nej nožom. Krížom šľahačkou vyrytou stopou obnažil lekvárové vnútornosti svojej večere. Následne sa nám už (ochutnávajúc nastoknutú jahodu) venoval pri hodnotení inej porcie: šiestich zápasov, ktoré starší žiaci po novom roku odohrali.

Slovan - Zákamenné 10:0
Slovan - Juventa Žilina 15:1
Slovan - FPS Banská Bystrica 2:4
Slovan - Turany 9:3
Slovan - Turany 10:2
Slovan - Dolný Kubín 1:9

"Čakali na nás papierovo hrateľní súperi. Navyše absenciou nášho "trénera" až v štyroch zápasoch sa zvýšila šanca na výhru v každom z nich :) Zväčša sme hrávali na protiútoky, keďže do týchto zápasov sme nastupovali bez možnosti striedať, resp. s jediným hráčom na striedanie v ostatnom dvojzápase. Potešiteľné je zlepšenie našich kombinačných schopností, hra na viac prihrávok. Zlepšenie výkonov podľa môjho názoru je vidieť u všetkých hráčov: Alex a Marek pomohli obrane, Maťo a Kubo síce občas bojujú s prázdnou bránkou, ale sú napriek tomu platnými členmi tímu. Vyzdvihnúť treba Lea, ktorý raz nastúpil do hry ako obranca a podal životný výkon, keď dokázal streliť dva góly. Navyše oba do súperovej bránky. Ešte lepšie výkony podával v bránke."
 

Naproti sediaci Leo Hlodák pasujúci sa s lokšou s makom, s nosom "vermetomužeodcukru" doplnil kapitánovu pochvalu: "Počas posledného zápasu proti Dolnému Kubínu ma počas hry pochválil za výkon aj jeden z rozhodcov".

Nuž pochválil... Citujme dotyčného pána: "Váš brankár chytá ako drak!"
No, medzi nami, my vieme, ako chytá Adam Drak. Raz v živote sme mali možnosť to vidieť (mladší žiaci, rok 2014) a ďakujeme - nechceme viacej! Mimochodom, debaty pri jedle sa Adam tentoraz nezúčastnil, lebo je znova maród. Tentoraz s meniskom... Prajeme skoré uzdravenie.

A späť k stolu!

"Najvydarenejší zápas sme odohrali proti FPS-ku. Napriek tomu, že sme nastúpili bez možnosti striedať sme hrali to, čo sme mali proti tomuto súperovi hrať. A fakt som v tom zápase dobre chytal" dodal Leonard. "Bojujeme o najlepšie umiestnenie nášho ročníka, aké sme kedy zažili." zhrnul posledných šesť zápasov kapitán tímu Oliver.

NEVER FORGET :)

...#Vystresuj Mareka = prehra #Taktický pokyn pred zápasom "Ak Leo nepustí gól, remíza je istá!" #Nosím baranicu na tréning (Martin z Poutára) #"Doteraz som každú druhú loptu dával na bránku. Ale po tom, čo som videl naživo Švédov som sa pokazil a aj z čistej pozície hľadám prihrávkou hráča pred ešte prázdnejšou bránkou." #Maťko sa špecializuje na zahadzovanie práve takýchto tutoviek pred bránkou. Pred prádznou bránkou dá gól, len keď mu správne trafíte florbalku #RÁDIO ROMA is the best!...

TO BE CONTINUED...


Hodnotenie trénerom Jožom Alušíkom: "S jedlom rastie chuť. Po tom, čo si chlapci na konci roka dokázali, že vedia byť produktívni, pokračujú v dobrých výsledkoch. Škoda, že sa v tejto fáze sezóny pasujeme s ozaj okliešteným kádrom. Našťastie, ťahúni tímu boli na každom zápase. Hráči individuálne rastú, samozrejme úmerne svojej dochádzke na tréningy. Po maličkých krôčikoch začíname pracovať aj na hernom prejave. Zatiaľ tomu chlapci rozumejú a snažia sa splniť všetky pokyny. Zápasy s náročnejšími súpermi nám ale ukazujú, že na úrovni základných zručností máme stále na čom pracovať a ešte potrvá, kým sa v nich vyrovnáme najlepším. No myslím si, že sme na dobrej ceste. Záverom musím veľmi pekne poďakovať všetkým rodičom chlapcov, ktorí mi pomohli zabezpečiť ich účasť na zápasoch, na ktorých som pre iné povinnosti nemohol byť, ako aj Lukášovi Bendovi za to, že ma na zápasoch v Detve výborne zastúpil na lavičke. Aj keď sa na nej asi osamotený nudil :) "

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode