Starší žiaci: 6.kolo

24.02.2016 18:18

Naši starší žiaci vycestovali na zápasy posledného kola základnej časti súťaže do Detvy desiati. V prvom zápase narazili na súpera z Banskej Bystrice a viedli hneď z prvej akcie zápasu, keď sa presadil Lukáš Nôta. Snaha o kombinačný florbal našim vychádzala, horšie to už bolo so zakončením - na Lukáša Nôtu si dávali pozor zvyčajne až dvaja súperi a Paťo Horváth nemal "náladičku". Avšak útočné hroty Drak, Horváth, Daňuš neúnavne dobýjali Bystrické brány. Napokon vďaka ich snahe a šikovnosti Lukáša Nôtu, autora piatich gólov, ktorý neraz okabátil svojich strážcov, ako aj vďaka disciplinovanému výkonu obrany na čele s triom Pilz - Hlodák - Kršák sa za dve tretiny podarilo súpera zlomiť. V tej tretej sme už hrali na istotu a šetrily sily do ďalšieho zápasu. V útoku sa vtedy strelecky presadilo bratrancovské duo Drak - Daňuš.

Druhý zápas proti Zvolenu priniesol veľmi taktický florbal. Obaja súperi hrali pozornú obranu. V prvej tretine bola určite priepustnejšia tá zvolenská, no proti našim strelcom  sa vytiahol niekoľkými výbornými zákrokmi súperov brankár Koleda. Napokon sme sa však predsa len dostali do vedenia vďaka dravosti Draka, ktorý sledoval loptičku vyrážanú brankárom a bol pri nej skôr než obrancovia súpera. Vedenie sme držali až do polovice tretej tretiny. Tú už odohral aktívnejšie súper, našim dochádzali sily (prejavila sa slabšia dochádzka na tréningy po novom roku) a začali kopiť chyby v obrane. Súper hral zdravo agresívne a odrazu bolo 1:2. Po time-oute sa individuálne presadil - kto iný - kapitán Nôta. Aj bod nám však napokon ušiel spred nosa, keď sme po ďalšej obrannej chybe dostali gól 90 sekúnd pred koncom...

Podľa predbežnej neoficiálnej tabuľky získali naši žiaci v 12 zápasoch 11 bodov (5-1-6), Banská Bystrica 11 bodov v 9 zápasoch - tri jej zvyšné výsledky sú neznáme. Je preto pravdepodobné (ak motyka nevystrelila), že naši žiaci budú pokračovať ďalej v nadstavbovej skupine o 6. - 10.miesto proti súperom z Detvy, Nižnej, Oravskej Polhory a Juventy Žilina.

Slovan - Banská Bystrica 7:3 (2:1, 3:1, 2:1)
Góly Slovana: Nôta 5, Drak 2

Slovan - Zvolen 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
Góly Slovana: Drak, Nôta

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu: brankár Kršák, hráči Szabari, Pilz, Drak, Čížik, Tömösváry, Horváth, Hlodák, Daňuš a kapitán Nôta.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode