Slovensko - Švajčiarsko 4:8

02.12.2012 20:15

V historicky prvom zápase na Majstrovstvách sveta mužov vo florbale prehrali naši so Švajčiarskom 4:8. Výsledok zápasu je vzhľadom na postavenie krajín vo florbalovej hierarchii (Slovensko = nováčik, Švajčiarsko = svetová trojka, usporiadateľská krajina) prijateľný a ten kto videl priebeh zápasu, tak pre našich aj veľmi lichotivý. Najlepšie naše vystúpenie zhrnul na stránke Slovenského zväzu florbalu ( https://www.szfb.sk/slovensko-v-uvodnom-zapase-so-sympatickym-vykonom/ ) náš reprezentačný brankár Gabo Mészároš:

"Nastúpili sme s prílišným rešpektom a valil sa na nás jeden útok za druhým. Zo začiatku sa nám to darilo celkom zadržovať. Potom sa to roztrhlo, ale našťastie padli len štyri góly aj keď sme mohli dostať viac v prvej tretine. Osobne som nemal veľa šťastia. Jedna strela mi tam prešla tečovaná a na dve som si siahol. Potom sa to obrátilo a začalo ma to triafať. Brankár potrebuje aj šťastie, hlavne pri tých tutovkách. Hlavne v tretej tretine sme zlepšili našu hru. Na Švajčiaroch bolo vidieť, že sa šetria na ďalšie zápasy. Za týchto okolností sme s nimi hrali vyrovnanú partiu."

Pri sledovaní zápasu musel človek obdivovať, čo hráči s loptičkou robia a v akej rýchlosti. Odporúčame nájsť si video zo zápasu (na stránke https://www.wfc2012.ch/reports/2012-12-02/791281/ ) a pozrieť si aspoň fantastický 5. a 6. gól Švajčiarov, či pekné kombinácie našich v priestore vymedzenom trojuholníkom pri našom 3. a 4. góle. Začínajúcim brankárom tiež dosť pomôže pozrieť si koľko pohybu vykonáva brankár na svetovom podujatí.

My budeme držať palce našim v pre nich najdôležitejších zápasoch turnaja. V utorok od 13:30 nastúpia proti Estóncom, našim hlavným konkurentom v boji o postup zo skupiny (postupujú prvé 2 družstvá) a na druhý deň v rovnakom čase v poslednom zápase skupiny proti pre nás neznámim Singapúrčanom.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode