Slovensko - Singapúr 13:2

06.12.2012 08:21

Do posledného zápasu v skupine nastúpili naši hráči s vedomím, že si musia spraviť dobré skóre. Pri predpokladanom víťazstve domáceho Švajčiarska nad Estónskom sme museli zvíťaziť o 14 gólov pre istotu postupu.

A tak aj naši hráči k zápasu pristupovali. Na súpera vybehli s doteraz na šampionáte nevídanou útočnou aktivitou. Gól však nie a nie padnúť. Podarilo sa to v 6.minúte Jánovi Purcovi, útočníkovi bratislavského FTVŠ. O minútu na to ale bolo vyrovnané. Definitívne sme súpera zlomili v rozmedzí 12:37 - 13:10, keď naši reprezentanti strelili 3 góly v rade. Tretinu sme vyhrali o 5 gólov, plán na postup sme teda plnili.

Druhá tretina začala dvoma rýchlimi gólmi Lukáša Řezaninu, útočníka Vítkovíc. Ten bol po zápase zaslúžene vyhlásený za najlepšieho z našich, keďže sa podiaľal na 8 góloch Slovenska (4+4). Singapúr sa po predošlom zápase so Švajčiarskom (0:36) snažil nespraviť si ďalšiu blamáž. Našim sa v zakončení až tak nedarilo, nevedeli rozoberať súpera až na súčiastky a zvíťazili o 11 gólov, rovnakým výsledkom ako Estónci.

Náš ďalší osud mali teda v rukách Švajčiari, ktorí ale žiadnu drámu nepripustili, potvrdili svoju pozíciu na florbalovom Olympe a porazili Estóncov 14:3. Tým nám otvorili dokorán dvere medzi 8 najlepších krajín sveta - ocitli sme sa tak v spoločnosti Švajčiarska, Švédska, Nórska, Lotyšska, Českej republiky, Fínska a Nemecka a splnili tajné ciele fanúšikov florbalu na Slovensku.

Všetci títo súperi sú o jednu - dve triedy vyššie, než naši reprezentanti, ktorých ešte na Majstrovstvách sveta čakajú tri zápasy. Dnes od 19:30 v Berne to bude v poslednom štvrťfinále Švédsko, 6 násobný majster sveta, ktorého najhorší výsledok na svetovom podujatí sú dve strieborné medaily z posledných šampionátov.

Naši hráči si dnes večer teda užijú trocha S-M sexu...

Držme im ale palce.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode