Slovensko - Estónsko 4:4

04.12.2012 15:51

Naši hráči sa na súpera pripravovali veľmi zodpovedne, keďže doterajšie dva vzájomné zápasy s Estónskom skončili našou prehrou. Navyše nám ide o štvrťfinále MS!

Začiatok bol ako z ríše snov. Po piatich sekundách hry sme viedli 1:0, čo hráčom vlialo sebavedomie do hláv a pokoj na hokejky. To sa prejavilo ďalšími dvoma gólmi v bránke Estóncov počas prvej tretiny. Druhá tretina žiaľ patrila Estóncom. Tí znížili na 3:1 už po dvoch minútach hry. Zanedlho nato bol rozdiel skóre už len jednogólový, čo našich znervóznilo. Obe družstvá hrali obrannú hru a spoliehali sa na chybičky súpera. Naši navyše v obrane pridávali tvrdé zákroky, niektoré až za hranicou pravidiel a tak sme odohrali aj dve oslabenia. Počas druhého z nich sme inkasovali vyrovávajúci gól. Tretia tretina bola z oboch strán taktická, nik nechcel urobiť chybu a naši hráči pôsobili, že im remíza aj vyhovuje. Avšak dve minúty pred koncom pri nekoncentrovanosti našich obrancov sme dostali gól na 3:4. Nálada bola zrazu na bode mrazu. Našťastie hráči zabojovali aj v útoku a 41 sekúnd pred koncom vyrovnal na konečných 4:4 hrdina zápasu Peter Heleš (1+2). V zápase roka pre našu reprezentáciu sa tak napokon zrodila remíza.
Zajtra našich čaká Singapúr a uvidíme, či si s týmto súperom spravíme dostatočne dobré skóre na postup zo skupiny...

Vyjadrenie trénera Jána Holovku (https://www.szfb.sk/slovaci-prekvapili-aj-estonsko-a-uchmatli-mu-bod/):

„V konečnom výsledku remíza je úspech. My sa stále učíme, sú to pre nás stále skúsenosti. My takéto zápasy nehráme aby sme vedeli, že viesť 3:0 po prvej tretine nestačí. Buďme radi za ten výsledok, že nás tá neskúsenosť a poľavenie nestálo výsledok. Som rád, že sme to vyrovnali a dostali v šiestich Estóncov pod tlak, z čoho sme dali krásny gól. Musím chalanom poďakovať, hrali vyborne a dali do toho to srdiečko ktoré zdobí slovenský florbal. Teraz ide o to pripraviť sa zajtra na Singapur, tak aby sme vyhrali takým rozdielom aby nám to stačilo.“

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode