Slovanisti v novej sezóne pod cudzími zástavami

24.09.2018 11:05

Zo svojej piatej sezóny v druhej lige mali muži Slovana zmiešané pocity. Napriek dobrým bojovným výkonom a veľmi produktívnemu útoku, z dôvodu úzkeho kádra, neochote hráčov na sebe pracovať a vysokých nákladov na súťaž bolo na nich badať stratu radosti z florbalu ako takého. Z týchto dôvodov by ste Slovan medzi prihlásenými tímami v druhej lige Stred hľadali márne.
Avšak Slovanisti nepomreli, vo florbalových štatistikách ich nájdete aj naďalej. Najmä v drese družstva FBC Horehronec sídliaceho v Brezne.
Viac nám k tomu v predsezónnom rozhovore prezradil vedúci klubu Michal Radnóti.

Hráči A-tímu Slovana budú v práve sa začínajúcej sezóne hrávať za tím Horehronec Brezno. Prečo?
Dôvody sú jasné. Nemáme kde hrávať domáce zápasy, s čím sú spojené zvýšené finančné náklady, máme úzky káder, súťaž je celkovo neatraktívna. Keďže florbal hráme radi, tak pre tých, ktorí mali záujem, sme našli takúto alternatívu.

Ako by mala vyzerať spolupráca Slovana s Breznom?
My sa najmä musíme prispôsobiť Brezňanom. Je to na nich. Za nás môžem povedať, že v zápasoch budeme určite bojovať ako praví Slovanisti, aj keď už nie v drese Slovana. Určite chceme občasné spoločné tréningy, veď Brezno nie je ďaleko. Chceli sme zorganizovať aj pár priateľských zápasov, no z rôznych dôvodov sa žiadne neuskutočnili.

Ktorých hráčov z Brezna poznáš?
Tak poznám väčšinu hráčov a väčšinou máme s nimi priateľské vzťahy. To bol aj jeden z dôvodov, prečo sme išli práve do Brezna. Snáď to bude fajn.

Ktorí hráči budú pokračovať v drese Brezna?
Do Brezna prešli siedmi hráči, okrem mňa Rišo Totkovič, Denis Farkaš, Paľo Rapčan, Fiťo Franko, Rado Ivarg a Gergely Szabó.

Čo od svojej šiestej druholigovej sezóny očakávaš ako hráč?
Už asi nič. Chcem si len zahrať ak mi to čas dovolí. Bohužiaľ okolo florbalu sa hýbu divní ľudia, ktorí si myslím skôr brzdia jeho rozvoj, než aby robili niečo pre to, aby napredoval. Zväz berie neskutočné financie, ale výsledky tomu nie sú k tomu adekvátne, keď v súťaži chýbajú rozhodcovia, podpora klubov, nik sa nestará o organizačnú úroveň súťaže. Len tak na zamyslenie, v okolí na 60 km od Rimavskej Soboty nejestvuje žiaden iný klubu okrem Slovana, pričom na tomto stave sa nič za posledných 8 rokov nezmenilo. A bojím sa, že sa nič nezmení ani za ďalších 8 rokov. Preto už osobne nič neočakávam.

Ako by mohla vyzerať ideálna sobotská pätorka v drese Horehronca a prečo práve títo hráči?
Ideálne bude, ak nás tých päť vôbec na zápase bude :-D. Ale tak je to jasné, obrana Filip s Paľom, v strede Rišo a v útoku Denis a ja. Rado zaskakuje vzadu a vypomôže vpredu. Aj keď si myslím že naši hráči sú použiteľní všade.

O Gergelyho Szaba a Lukáša Nôtu mala záujem prvoligová Detva. Lukáš do nej napokon aj odišiel hosťovať. Máš informácie, prečo sa Detva zaujímala práve o týchto hráčov?
Áno, títo hráči ukazovali minulú sezónu dobré a stabilné výkony. Lukáš sa nakoniec rozhodol to skúsiť v prvej lige. Je mladý a môže ešte viac napredovať. Dúfajme, že sa mu bude dariť a budeme môcť byť na neho pyšní. S Gerym je to tak, že sa nakoniec rozhodol pokračovať na florbalovej ceste spolu s nami. Bohužiaľ ho zas raz zdravie neposlúcha a opäť vynechá začiatok sezóny. Ale napriek tomu, že je z ďaleka, z úplne inej krajiny sa pravidelne informuje o situácii v klube. Od neho by si mali brať príklad viacerí.
 

Minulý týždeň si ako dobrovoľník vo svojom voľnom čase pomáhal na príprave Majstrovstiev sveta juniorov v zápasení v Trnave. Teraz už začínaš myslieť aj na novú florbalovú sezónu?
Tak, pomáhal som. Všetko som prispôsobil tomu. Preto len teraz začínam riešiť florbalové veci, doteraz som vybavil len ozaj nevyhnuté záležitosti ohľadom prestupu hráčov do Brezna. Čo sa týka tréningov, tie začínam riešiť pravdepodobne od októbra, aj keď sezóna už začala.

FBC Horehronec začína svoju tohtosezónnu druholigovú púť v Ružomberku, kde si pomeria sily s favoritom celej súťaže FPS Banská Bystrica už túto sobotu 29.septembra od 10:00.

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lukáš mal v Detve bodovy výdatný štart. Po dvoch odohraných zápasoch je v štatistike bodovania medzi Detvancami tam, kde si zvykol aj v našom klube - úplne na špici s bilanciou 6+2 po dvoch zápasoch. Podľa informácií od pána Ihradského zo Zvolena vytvoril veľmi šikovnú útočnú formáciu s hráčmi Zvolena v Detve hosťujúcimi - Ivanom Dianiškom a Patrikom Maľom.

 

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode