Slovanistami roka: Bodor, Drak, Nôta a Staššáková

04.05.2015 18:18


V sobotu 25.apríla 2015, temer 5 rokov po registrácii klubu FBC Slovan Rimavská Sobota, získali starší žiaci bronzové medaily na Majstrovstvách stredoslovenského regiónu SZFB a do klubovej vitríny pribudla prvá skutočne hodnotná trofej v histórii klubu. Preto sme sa rozhodli počnúc týmto rokom pri príležitosti založenia klubu (28.apríla) vyhlasovať najlepších hráčov v jednotlivých družstvách Slovana - Slovanistu roka.
Pred finálovými zápasmi MFL a teda pred zaplneným hľadiskom sa týmto Slovanistom a Slovanistkám dostalo tej cti vystúpiť na palubovku:

Dievčatá: Antalová Miška, Korytiaková Saša, Stašáková Lucka, Szökeová Linda, Vašová Aďa


Mladší žiaci: Čížik Peter, Drak Adam, Hlodák Leonard, Hriň Matej, Pilz Lukáš


Starší žiaci: Bodor Andrej, Nôta Lukáš, Rapčan Paľko, Talán Viktor, Útis Lukáš

Po vytlieskaní jednotlivých nominovaných hráčov sa pristúpilo k ich vyhláseniu po jednotlivých kategóriách.


Medzi dievčatami sa Slovanistkou roka stala Lucka Staššáková, ktorá ako jedno z prvých dievčat vôbec našlo odvahu nastúpiť na palubovky MFL. Nie, nebola prvou hráčkou (tou sa stala Peťa Medve - Gembešová), ani prvým bodujúcim dievčaťom či strelkyňou (tieto primáty drží Luckyna kamarátka a spoluhráčka Miška Antalová). Avšak vďaka tréningovému nasadeniu sa jej podarilo prepracovať sa do základnej zostavy svojho tímu v MFL, pripísať si na konto 8 bodov (5+3) a stať sa líderkou tvoriaceho sa ženského odvetvia v našom klube. Ocenenie za uplynulú sezónu si preto právom zaslúžila.

Mladší žiaci Slovana museli byť v tejto sezóne veľmi trpezliví a neustále sa učiť na vlastných chybách. Spomedzi nominovanej pätorky si ocenenie Slovanistu roka napokon vyslúžil Adam Drak. Pilnou dochádzkou na tréningy sa neustále týždeň čo týždeň zlepšoval, až sa z neho stal jeden z ofenzívnych ťahúňov tímu. Bojovník, ktorý nevypustí jedinú loptičku, pomáhajúci obrane, zakladajúci útoky a napokon aj schopný zakončiť - to sú jeho charakteristiky. Len tak ďalej!

Medzi staršími žiakmi bolo najťažšou úlohou určiť jediného z nominovaných za najlepšieho. Všetci spolu totiž tvorili skutočný tím, tím ktorého sa súperi obávali. Tím, ktorý bol schopný bez striedania ubehať dvoch súperov a streliť im 34 gólov. Tím predvádazjúci akcie, aké sa nevidia ani u našich mužov. Napokon sme sa rozhodli oceniť jeho ofenzívnu silu, ktorú počas celej sezóny tvorila dvojička Andrej Bodor a Lukáš Nôta. Prvý menovaný, nezastaviteľné Vĺča, sa dokonca v tíme obhajcu titulu v MFL ako 14 ročný sopliak stal najviac bodujúcim hráčom. Na ihrisku bol k neuťahaniu, ukazoval vynikajúcu techniku a dravosť. Druhý menovaný bol jeho útočným doplnkom, číhajúcim na góly s temer 90% úspešnosťou streľby. Nebol nikdy lakomý a vedel v správnej chvíli prihrávku aj vrátiť a tvoril útočný mozog celého tímu. Napokon, v 16 zápasoch (nevynechal jediný) Stredoslovenskej ligy nazbieral neuveriteľných 72 bodov!


Všetkým oceneným, nominovaným aj nenominovaným Slovanistom je potrebné na záver pogratulovať. Lebo sa stali súčasťou klubu, ktorý si svojich športovcov váži a bude sa starať o ich - a veríme, že nielen ich - športový rast aj v budúcej sezóne. V tej by sa mal počet kategórii ešte rozšíriť.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode