Slovan v sezóne 2019/2020

20.09.2019 08:08

Väčšia čas septembra utiekla ani voda, nuž sa pomaly ustaľujú tréningové skupiny a súťažné družstvá florbalového Slovana sa usilovne pripravujú na novú sezónu. Ako by mala vyzerať?

A-tím mužov je definitívne históriou. Minulý ročník torzo tímu odohralo / neodohralo sezónu v drese Horehronca Brezno... Za všetko hovorí fakt, že najaktívnejší bol pracovne a voľnočasovo najvyťaženejší Michal Radnóti. Nemá zmysel nútiť ľudí robiť veci, ktoré robiť sami nechcú. Preto kým sa v Rimavskej Sobote nejakým zázrakom - keďže bez jestvovania amatérskej súťaže, či mládežníckych družstiev sa partia nadšencov s chuťou hrať asi sama od seba neobjaví - nenájdu dospelí hráči ochotní trénovať a hrávať, nemá zmysel plytvať energiou a financiami a vytvárať pre nich podmienky.

Slovan tak definitívne opustil Lukáš Nôta, ktorý ako najtalentovanejší florbalista z Rimavskej Soboty strávi maturitný ročník v juniorskej Extralige v drese Dukly Banská Bystrica a opustí ho aj Gergely Szabó, ktorý ako posledný mohykán bojoval za to, aby sa A-tím mužov obnovil. No keďže niet nádeje, s najväčšou pravdepodobnosťou poruší sľub, ktorý si kedysi dal a 2-3 sezóny ešte potiahne v Maďarsku, aby mal šancu znova sa dostať do reprezentácie svojej krajiny.


Leo Hlodák, brankár Slovana

Zvyšky tímu dorastencov r.n. 2002 - 2003 by takto nemali kde hrávať a keďže ich florbal napriek ťažkým podmienkam stále baví, posilnia v novom ročníku klub zo Žiaru nad Hronom. Ten do regionálnej súťaže postavil celú paletu tímov od mužov, cez juniorov a dorast, čo našich chlapcov: brankára Lea Hlodáka, obrancu Mareka Dovalu a útočníkov Adama Draka a Maťka Jakubu presvedčilo. Chcú hrať a chcú hrať čo najviac. Žiar im dáva možnosť na 4 súťažné zápasy do mesiaca. Win - win situácia pre našich chalanov i klub zo Žiaru, keďže ten doteraz mládežnícke družstvá nemal, ich mládežníci sú zväčša začiatočníci, nuž sa im hráči hrajúci 4-5 sezón hodia.


Obranca Marek Dovala bude v sezóne 2019/2020 obliekať dres Žiaru nad Hronom

Slovanu robia radosť jeho ženy. Samotné prišli s iniciatívou obnoviť po ročnom pôste svoje účinkovanie v 1.lige vo farbách Rimavskej Soboty. Minulú sezónu, ako je známe, strávili v drese NTS Nemšová, kde mali veľmi úspešnú sezónu. Po doplnení tímu o mladé dorastenky a žiačky z Fiľakova, ktoré v tamojšej tréningovej skupine hrajú florbal od decembra minulého roka si trúfajú zvládnuť porciu 16 zápasov v 1.lige žien. Do tímu sa okrem toho vrátila jedna z prvých rimavskosobotských florbalistiek vôbec Lucka Staššáková. Bližšie o očakávaniach Slovanistiek pred novou sezónou si pohoviríme s niektorými z nich v samostatnom článku.


Lucia Staššáková #28 v obkolesení staronových spoluhráčok

Aby začínajúce dievčatá mali viac možností hrávať, prihlásil Slovan do súťaže aj mládežníckej družstvo dorasteniek, t.j. ročníky 2003-2006. Spolu s trénerom dúfame, že sa tímu podarí odohrať zápasy v čo najširšej zostave a bude tak chuť ich prihlásiť ich na májové Majstrovstvá Slovenska, na ktorých majú v prípade záujmu účasť istú. Práve preto florbalistky medzi sebou rady privítajú čo najviac nových tvárí z ročníkov 2003-2006 a to na tréningoch či už v Rimavskej Sobote, alebo vo Fiľakove.


Kapitánka dorasteniek Denisa Uhrinová

Snahou klubu v súčasnosti je netrieštiť sily a venovať sa radšej jednej oblasti poriadne, než viacerým povrchne. Keďže momentálne "ide karta" ženskému florbalu, smeruje úsilie doň. Najmä preto Slovan do sezóny 2019/2020 prihlásil do súťaží družstvo staršej prípravky. Hrať zaň môžu dievčatá ročníka 2008 aj chlapci ročníka 2009 a mladší, minimálne však 7 roční. Snahou je nájsť budúce skvelé hráčky už v tomto veku a umožniť im zlepšovať sa v ligových zápasoch. Chlapci tento tím dievčat dopĺňajú, no rozhodne v ňom nebudú hrať druhé husle. Táto kategória trénuje v tréningovej skupine prípravky vo Fiľakove, doplniť ju však môžu aj šikovní hráči vekovo plniaci limit z rimavskosobotskej tréningovej skupiny "Hráme florbal".
Túto skupinu Slovan vytvoril pre rimavskosobotskú mládež do 15 rokov bez obmedzenia pohlavia a veku, aby aspoň tlela nádej, že raz nad Rimavskou Sobotou opäť zažiari florbalové slnko. V rámci času vyčleneného v telocvični sa majú mladí florbalisti možnosť hravou formou bez stresu či trénerových nárokov zoznámiť s našim obľúbeným športom, pričom stačí prísť v halovkách a športovom oblečení, florbalku klub vďaka úspešnému projektu Nadácie Telekom môže deťom zapožičať.

Tréningové časy sa v priebehu ročníka, resp. medzi jednotlivými týždňami môžu meniť a je si ich vhodné kontrolovať na našom webe www.slovanrs.sk, ale v princípe pre jednotlivé družstvá platí:

Chlapci od 15 rokov a starší:

pondelok 18:00 - 19:00 kondičný tréning, Telocvničňa Osemnástka Rimavská Sobota
utorok 17:30 - 19:00 florbalový tréning, Telocvničňa Osemnástka Rimavská Sobota
piatok 18:00 - 19:30 florbalový tréning, Telocvničňa Osemnástka Rimavská Sobota

Začiatočníci z Rimavskej Soboty do 15 rokov, chlapci aj dievčatá (skupina "Hráme florbal")
pondelok 17:00 - 18:00 Telocvničňa Osemnástka Rimavská Sobota

Prípravka dievčatá 2008 - 2012, chlapci 2009 - 2012
pondelok a streda 15:00 - 16:00 v ZŠ Farská Lúka vo Fiľakove

Dievčatá a ženy r.n. 2007 a staršie

pondelok 18:00 - 19:00 kondičný tréning, Telocvničňa Osemnástka Rimavská Sobota
utorok 17:30 - 19:00 florbalový tréning, Telocvničňa Osemnástka Rimavská Sobota
streda 16:15 - 18:00 florbalový tréning, ZŠ Farská Lúka vo Fiľakove
piatok 16:00 - 17:00 florbalový tréning, ZŠ Farská Lúka vo Fiľakove
piatok 18:00 - 19:00 florbalový tréning, Telocvničňa Osemnástka Rimavská Sobota

Priebeh sezóny budeme mapovať článkami na www.slovanrs.sk. Držte všetkým družstvám palce!

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode