Slovan reprezentoval v Maďarsku

02.05.2016 18:18

30 apríla ukončili muži Slovana sezónu priateľským zápasom s reprezentáciou Maďarska do 19 rokov, ktorý odohrali v nám známej telocvični v Érde na predmestí Budapešti. V omladenej zostave s prevahou 15-16 ročných hráčov šli Slovanisti do zápasu skromne s cieľom nepokaziť si dojem z vydarenej sezóny.

Po úvodných hymnách na našich hráčov súper vybehol rýchlou hrou na jeden dotyk s hĺbkovými prihrávkami na stredom nabiehajúcich útočiacich hráčov a len šťastie a umenie Gergelyho Szaba nás uchránilo od nepriaznivého vkročenia do zápasu. No kým sa súper zastreľoval, naši mladí hráči ho školili z efektivity v zakončení. Najmladší útočný trojzáprah v histórii Áčka Slovana Bodor - Havran - Nôta zariadil po necelých 12 minútach fantastické vedenie 5:0 a donútil domácich siahnuť po oddychovom čase. Potom sa súper ukľudnil. Jeho obrancovia začali lepšie pokrývať útočníkov nášho prvého útoku a maďarskí útočníci sa upokojili a spresnili zakončenie akcií. Z nášho pohľadu sa otvoril priestor pre hráčov z druhého útoku, ktorých herný štýl zatiaľ domáci neprečítali. Vďaka nim, zlepšenej hre v obrane, kde sme prišli na to, ako pokrývať pohyblivého súpera a vďaka fantastickému premenenému nájazdu z florbalky Totkoviča sme viedli aj po dvoch tretinách. V tej tretej nám však súper dovolil len jednu čistú šancu, ktorú Bodor nevyužil a postupne vďaka chybičkám v našej obrane prevzal vedenie zápasu do svojich rúk.

Z pohľadu priebehu zápasu nás prehra mrzí. Vzhľadom ku kvalite súpera, našej zostave a faktu, že na poli taktiky je Slovan ešte v úplných začiatkoch však lepší výsledok uhrať asi ani nešlo. Potešili pochvalné slová od súpera i našich maďarských kamarátov. Krisztián Nádor (tréner reprezentácie Maďarska a zároveň tréner Slovana v uplynule sezóne): "Som rád, že Slovan uhral s našou reprezentáciou tesný výsledok a najmä že hral skutočne veľmi dobre!". Gergely Szabó (jednička Slovana v bránke) "Som šťastný a veľmi hrdý na Slovan! Pre mňa to bol fantastický deň, bol to fantastický deň pre nás. Teším sa už na nasledujúcu sezónu!"

Maďarsko U19 - FBC Slovan Rimavská Sobota 12:9 (4:6, 3:3, 5:0)
Góly Slovana: 2:14 Havran A: Bodor (0:1); 2:34 Bodor A:Havran (0:2); 8:58 Nôta (0:3); 9:55 Havran (0:4); 11:36 Nôta A:Havran (0:5); 16:04 Mišurák (3:6); 25:11 Totkovič sn (5:7); 25:54 Mišurák A:Farkaš (5:8); 32:13 Mišurák (7:9)

Reprezentovali Slovan a Rimavskú Sobotu: brankári Szabó Gergely a Šándor Juraj; 1.päťka: Totkovič Richard (kapitán), Rapčan Pavol - Bodor Andrej, Havran Peter, Nôta Lukáš; 2.päťka: Franko Filip, Brozman Tomáš - Mišurák Michal, Zadrobilek Gregor, Farkaš Denis; striedajúci hráči: Nosáľ Marián, Benda Lukáš a Alušík Jozef.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode