Slovan na Silvestrovskom turnaji nesklamal

07.01.2016 18:18

FBC Slovan sa vďaka dobrým kontaktom na maďarský florbal zúčastnil 15.ročníka Silvestrovského pohára vo florbale, ktorý sa konal na pešťbudínskom predmestí v Érde. Slovan cestoval v 11 člennej zostave, ktorú na mieste doplnili kamaráti Krisz, Gergy a Mangy. Herne sme si v konkurencii top maďarských tímov hanbu neurobili. V skupine sme odohrali päť zápasov, keď sa nám podarilo poraziť treťoligový Ex-WS 9:1, posilnené Origo SE i bez straty bodu priebežne vedúci tím maďarskej extraligy Phoenix. Mrzí úvodná prehra s popredným klubom SZPK, keď sme prespali úvodnú 11 minútovku - škoda že s takým náročným súperom sme hrali prvý zápas. Druhá prehra bola s výberom hráčov do 19 rokov, ktorá nás mrzela o to viac, že v prípade víťazstva by sme šli do finále turnaja - a to by už len bolo čosi! Takto sme skončili tretí v šesťčlennej základnej skupine.

Na turnaji organizovanom na amatérskej kamarátskej úrovni zaujala z nášho pohľadu špičková športová hala pri obyčajnej základnej škole (v meste je okrem toho aj "normálna" športová aréna na úrovni 21.storočia), spôsob dohrávania súbojov ďaleko za hranami pravidiel na spôsob kanadského hokeja "sleduj si chrbát", niekoľko šikovných hráčov a hra celého družstvo Phoenixu v ženskej časti turnaja.

Vďaka dobrému dojmu z celej výpravy Slovana sa už niekoľko klubov zaujímalo o možnosť odohrať priateľské zápasy, čo svedčí o tom, že rimavskosobotský florbal stále napreduje a za južné hranice sme sa nepozreli naposledy.

Slovan - žije!


 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode