Šláger ovládli Titáni

28.11.2015 18:18

Posledný novembrový piatok boli na programe prevažne súboje vo Vyššej lige MFL. Svojou kvalitou pekne zaplnené hľadisko v Telocvični ZŠ M.Tompu na Sídlisku Západ rozhodne nadchli.

V šlágri základnej časti súťaže proti sebe nastúpili dovtedy neporazené tímy Titans a Flyers. V dlhoočakávanom súboji sa okrem iného proti sebe stretol základ prvej (bratia Blahutovci, Kostovič, Mrnka) a druhej (Radnóti, Totkovič) lajny Slovana v 2.lige SZFB.
Zápas začal zostra, po 12 sekundách hry sa do vedenia dostali Titáni po prvej delostreleckej rane Janka Blahutu. Chvíľu na to sa museli "letci" brániť oslabovke. Až potom mohli vystrčiť útočné rožky, avšak Totkovič s Radnótim sú za tie roky "čiernymi" prečítaní ako časopis u holiča, nuž mali minimálny priestor na zakončenie. Preto túto zodpovednosť prenášali na Bíra, ktorému sa otváral priestor, lenže so zakončením nebol v piatkový večer tento skúsený hráč vôbec skamarátený. A tak letci pykali po dvoch ďalších extrapresných projektiloch Janka Blahutu, ktorý tak za 8 minút dosiahol čistý hetrik. Flyers sa nadýchli k odpovedi pri vylúčení Brozmana, keď sa presadil Radnóti a chvíľu po ňom na jednogólový rozdiel upravil Mrva. Vtedy zobral na seba zodpovednosť kapitán Mates Blahuta, ktorý vytrestal nesústredenosť letcov na konci polčasu dvoma gólmi v priebehu niekoľkých sekúnd. Nato zaklincoval výborný polčas Titánov Milko Kostovič. Tri góly inkasované v priebehu necelej poslednej minúty, neúrodné zakončenie, čarodejník Štofaník, fyzické vyčerpanie sa prvej trojky - to všetko poslalo šance Flyers v zápase ku dnu a druhý polčas priniesol miniflorbal nižšieho tempa a menších emócií. Titáni si náskok nelenže udržali, ale ho aj zveľadili a zaslúžene kraľujú priebežnému poradiu MFL.

Za Mačos Lokos v zápase proti Vlkom po dlhšom čase nastúpila dvojička Šprlák - Božík a spolu s neopísateľne chytajúcim Gašparovičom vrchovatou mierou prispela k víťazstvu v náročnom zápase. Vlci totiž hrali pozorne v obrane a prekvapivo v útoku a neraz len umenie súperovho brankára, žrďka či osud zabránili gólu v sieti Mačos Lokos. Vlkom nalomil šance v zápase gól necelú minútu pred koncom polčasu a keď potom po dvoch minútach inkasovali znova, vrhli sa viac do útočenia. Ako už bolo napísané, v piatok im strelecké šťastie neprialo, nuž ich útočnú snahu využili na góly z protiútoklov bielo - modrí.

Skúsenejší a favorizovaný Retex šiel po štyroch minútach zápasu proti FBK Hornets do jednogólového vedenia. Následnú celopolčasovú prevahu na ďalší gól nezúžitkoval vďaka famózne chytajúcemu Krštieňovi. Retexu sa podarilo presadiť až v prvej polovici toho druhého polčasu, keď si obrana Hornets po prvopolčasovom praťažovaní pravdepodobne vyberala "dovolenku". Sršne však potom prekvapili - zápas za dvojgólového manka nezabalili a šli dravo za vyrovnaním. Retex prestával byť takým suverénom pred vlastným brankárom a žlto - čierni postupne leptali tradične pevnú obranu chlapcov z Lučenca. Tí mali málo loptu na svojich florbalkách, do útoku sa podívali len zriedka a vyrovnanie tak bolo len otázkou času. Prišlo vďaka Farkašovi, ktorý potom ešte tri minúty pred koncom poslal Hornets prvý krát v zápase do vedenia. Dve minúty pred koncom si za dohrávaný súboj bez loptičky šiel sadnúť na trest Jakuba a presilovku využil Paťo Hronec po prihrávke druhého hrdinu večera Farkaša (nezabúdajme na Krštieňa, lebo bez neho by bol druhý polčas formalitou) na zvýšenie náskoku na dvojgólový. Retexu už čas na vyrovnanie nezostal.

Výsledky Vyššej ligy:

Titans Rimavská Sobota - Flyers 9:3 (6:2)
Blahuta Mates 4, Blahuta Jany 4, Kostovič - Mrva, Radnóti, Totkovič

Mačos Lokos - Čiernolúcki Vlci 6:1 (1:0)
Božík 4, Šprlák, Sabo - Repka Peter

FBK Hornets - FBL Retex Lučenec 5:3 (0:1)
Farkaš 2, Ľupták, Hronec Paťo, Paľovský - Marcinek 2, Jakuba

Tabuľky Vyššej ligy
1. Titans Rimavská Sobota 15b 83:33
2. Flyers 12b 59:32
3. Mačos Lokos 10b 51:41
4. FBK Hornets 8b 52:66
5. FBL Retex Lučenec 7b 44:30
6. Dynamo Diviaky 4b 42:44
7. Čiernolúcki Vlci 4b 47:73
8. FBK Kružno 0b 30:89

Najviac bodujúci hráči Vyššej ligy
1. Blahuta Jany (Titans) 35 bodov
2. Blahuta Mates (Titans) 32 bodov
3. Kostovič Milko (Titans) 31 bodov
4. Radnóti Michal (Flyers) 29 bodov
5. Nôta Lukáš (Čiernolúcki Vlci) 21 bodov
    Totkovič Richard (Flyers) 21 bodov
7. Farkaš Denis (FBK Hornets ) 18 bodov
8. Slovák Igor (Mačos) 16 bodov
    Cigánik Adam (Mačos) 16 bodov
    Jakuba Peter (Retex) 16 bodov
    Bodor Andrej (Čiernolúcki Vlci) 16 bodov

Najúspešnejší brankári Vyššej ligy
1. Štofaník Majo (Titans) 85,0%
2. Karásek Július (Retex) 82,8%
3. Krštieň Samo (Hornets) 81,6%
4. Šándor Matej (Flyers) 81,5%
5. Gašparovič Henrich (Mačos) 80,8%

V Nižšej lige si mladíci zo Zámku Plön prekvapivo poradili s Patriotmi z Admirálu, ktorým veľmi chýbali ich najproduktívnejší hráči Kiss a Laudár.

1.FBCh Plön - FBC Admirals Patriots 6:4 (3:2)
Pataki 3, Alušík, Szabari, Horváth - Hrnčiar 2, Žárik, Borláš

Ďalší program:
Okrem zápasov pondelkového Pohára MFL sa už 8 družstiev teraz teší na predmikulášsky piatok večer. V Nižšej lige bude pútať pozornosť súboj prvých dvoch družstiev tabuľky - béčka Vlkov, ktoré doteraz nestratilo ani bod a Dream Teamu, ktorý ťahá sériu piatich víťazstiev po sebe a naposledy podľahol práve svojmu najbližšiemu súperovi 2:8. Vo Vyššej lige bude ťahákom súboj vedúceho družstva tabuľky a Mačos Lokos.

4.december 2015: piatok - Sídlisko Západ
19:50 Torpédo Hodejov - Blue Wings
20:40 Čiernolúcki Vlci  B - Dream Team
21:30 Flyers - FBK Kružno
22:20 Titans Rimavská Sobota - Mačos Lokos

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode