Škandál na záver!

19.01.2013 12:59

MFL pokračovala stretnutiami 18.kola. Videli sme tri zápasy z ktorých každý mal svoj náboj. Mrzí ale predčasné ukončenie posledného zápasu, k tomu ale až na záver...

V stretnutí medzi Buldozérmi a FBK Kružno sa počas prvej tretiny odohrávala hra v pomalom tempe. A to pritom zápas poriadne nezačal a bolo 1:1. Potom sa už brankári prebrali, no o hráčoch (najmä tých v nových červených dresoch) sa to povedať nedalo. Striel síce na brankárov letelo neúrekom, ale nebezpečné neboli. Napriek tomu šli znova do vedenia Buldozéri gólom Mareka Paluchníka po chybe obrany Kružna.

Prehrávať s nováčikom, to veru Kružniancom nevoňalo a tak do druhej tretiny prepli na vyššie obrátky. Začali hrať viac útočne, avšak namiesto rozumnej kombinácie volili častú, avšak chabú streľbu. Keď sa pred prázdnou bránkou (tzv. miliónpercentná šanca) nepresadil ani z obrany vysunuvší Kmeť, šance Buldozérov na víťazstvo rástli. Tým viac, že sa znova presadil ostrostrelec Milan Klincko. Buldozéri však hrali až príliš pasívne, a temer vôbec neútočili. Takto sa zahrávať s ohňom nevypláca a hráči v červenom to trestali, keď dvoma gólmi - v závere druhej a v úvode tretej časti hry vyrovnali. Čuduj sa svete, odrazu si dokázali aj prihrať a hneď to prinieslo želané ovocie. Pochvalu si zaslúži mladý Rudo Patrik, ktorý mal prsty v troch úvodných góloch Kružniancov.

Buldozéri sa znova snažili hrať útočnejšie, avšak to už bola len voda na mlyn rozbehnutého Kružna, ktoré sa v 24.minúte prvý krát dostalo do vedenia. Mierna prevaha Buldozérov bola jalová, čo zvyšovalo nervozitu hráčov v žltom. Napriek tomu ešte vyrovnali gólom Ivana Gecka. Po ďalšej chybe v obrane sa ale napokon predsa len presadil aj Kmeť a strelil víťazný gól zápasu, ktorému by tá remíza možno svedčala viac.

Buldozéri A.C.A.B. - FBK Kružno 4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
1´1:0 (Klincko Mil., A:Paluchník), 1´1:1 (Patrik, A:Kováčik), 9´2:1 (Paluchník), 12´3:1 (Klincko Mil.), 19´3:2 (Patrik, A:Gondáš R.), 21´3:3 (Gondáš J.,
A:Patrik), 24´3:4 (Kováčik, A:Sabacký), 26´4:4 (Gecko, A:Šmíro G.), 27´4:5 (Kmeť)

Zápas medzi Slovanom a Pro-Bau Teamom mal byť podľa prepokladov zápasom rýchlonohých obrov proti lenivým trpazlíkom, ale všetko bolo napokon inak. V prvej tretine podal Pro-Bau, ktorý pred zápasom dopísal na súpisku bratov Sojkovcov, asi najlepší výkon v MFL! Behavý výkon oboch družstiev ostro kontrastoval s tempom predošlého stretnutia a nezainteresovaný divák si prišiel na svoje. Jedinou chybou Pro-Bau bolo premieňanie šancí - hráči, ktorí si ich dokázali vytvoriť nemajú dobré zakončovacie schopnosti a napoak tí, ktorí dokážu šupnúť loptičku za chrbát brankára ešte nemajú taký cit, aby sa do šancí dostali. Kým hráčom v bielom sa streľba nedarila, za Slovan skórovali tradiční strelci, i keď aj tým trvalo, kým prekonali Lukáša Giertliho v bránke.

Druhá a tretia tretina už nemali také tempo, hralo sa taktickejšie a nie hurá systém. Presadzovali sa hráči na oboch stranách ihriska a najmä a tretej tretine sa dosť často a nepresne strieľalo (napríkla Pro-Bau poslal polovicu svojich striel mimo bránku). Modro - bieli ale nepripustili žiaden dramatický záver a udržiavali si do konca gólový odstup od súpera, ktorého zlepšený výkon pozitívne prekvapil všetkých.

FBC Slovan Rimavská Sobota - Pro-Bau Team Slovakia 7:3 (3:0, 3:2, 1:1)
7´1:0 (Radnóti), 8´2:0 (Totkovič), 10´3:0 (Kurek, A:Radnóti), 13´3:1 (Melich, A:Sojka Michal), 13´4:1 (Tóth), 15´4:2 (Hriň), 16´5:2 (Radnóti, A:Totkovič),
20´6:2 (Radnóti, A:Štofaník), 23´6:3 (Melich, A:Hriň), 24´7:3 (Bodor, A:Radnóti)

Posledný zápas mal výbornú úroveň. Palubovka horela pod nohami hráčov, brankári sa potili a vyťahovali čarovné zákroky. Prvú tretinu je možné označiť za vôbec najlepší výkon Dynama Diviaky v sezóne, keď nepustili Fight Night k ničomu nebezpečnému. Bravúrny výkon podal Mišo Póša, ktorý ukazuje v posledných zápasoch výbornú orientáciu pred bránkoviskom. Na druhej strane ťahal za spoluhráčov horúce zemiaky z ohňa v obrani a prekvapivo i v útoku Jano Blahuta.

A to všetko zbytočne. Diváci mohli byť kľudne o hodinu skôr doma, halu sme mohli opustiť pred desiatou, hráči sa mohli venovať rodinám či frajerkám... Je nemožné brať ako niečo normálne zísť z ihriska 44 sekúnd pred koncom - nik hráčov Dynama neuráža ani nebije. Nie je to normálne minimálne medzi dospelými bielymi mužmi. Nie je to fér voči komukoľvek, kto z organizáciou zápasu zabil čo i len minútu času, nie je to fér voči súperovi, nie je to fér voči samému sebe.

FBK Dynamo Diviaky - Fight Night Team 0:5 kontumačne (nedostatočný počet hráčov Dynama Diviaky, ktorí zišli z palubovky, lebo sa cítili byť poškodzovaný rozhodnutiami rozhodcov)

Stanovisko kapitána a vedúceho družstva Dynama Diviaky Igora Goliana: "Za vzniknutú situáciu sa chcem ospravedlniť organizátorovi, divákom, súperovi aj rozhodcom. Naš odchod nebol spôsobený výkonom rozhodcov v tomto zápase, ale z dlhodobo pretrvávajúcemu pocitu, že proti ťažkým súperom sa herne vyrovnáme, ale najväčší boj musíme zvádzať proti rozdielnym rozhodnutiam rozhodcov. Uvedomujem si, že sú to hráči a nie rozhodcovia a nemyslím si, že by sme boli úmyselne poškodzovaní, len sme jednoducho už mali toho dosť a konkrétne situácie  nechcem rozoberať. Prípadne postihy sme pripravení znášať."

Stanovisko zástupcu organizátora súťaže: "V súlade s pravidlami ligy bol zápas predčasne ukončený z dôvodu nedostatočného počtu hráčov družstva Dynama Diviaky. Zápas bude kontumovaný v prospech súpera 5:0. Družstvo Dynamo Diviaky zaplatí platbu za prenájom haly aj za svojho súpera (t.j. doplatí 7€). Hráč Michal Póša vylúčený do konca stretnutia bude v prípade opakovania takéhoto prehrešku mať zákaz štartu v jednom stretnutí. Hráč Tomáš Lentovský má pozastavenú činnosť, kým nevyrovná škodu na majetku školy. Ďalej mu nariaďujem preštudovať si pravidlá a odpískať tri stretnutia v najbližších kolách bez nároku na honorár. Všetkým rozhodcom ďalej  nariaďujem dôslene sledovať dodržiavanie pravidla 37 MFL "Kapitán družstva má jediný právo komunikovať s rozhodcom". To znamená, že každé družstvo bude mať pred zápasom kapitána riadne označeného (rukávovou páskou - v prípade potreby poskytne organizátor), ktorý bude môcť slušným spôsobom žiadať od rozhodcu vysvetlenie jeho rozhodnutia počas prerušenej hry. Hociktorý iný hráč bude rozhodcovi nadávať, alebo slušne komentovať jeho rozhodnutia, či sa ho pýtať na to koľko je hodín - jednoducho bude mať akýkoľvek verbálny kontakt s rozhodcom, bude okamžite vylúčený do konca zápasu a jeho náhradník si odsední minútový trest. Vedúcich družstiev prosím na toto dôrazne svojich hráčov upozorniť pred každým zápasom. Hráčom, ktorí cítia, že ich toto nejak obmedzí v ich hre odkazujem, že hráme florbal s hokejkou a loptičkou, nie jazykom. Pre istotu nech si zaobstarajú túto literatúru: https://www.donbosco.sk/tovar/ako-zvladat-svoje-emocie .

A na koniec - Vážim si každého, kto si v piatok večer nájde čas zájsť si s partiou kamarátov a známych zašportovať a hrať florbal. Prosím, nech si všetci
uvedomia, že toto je hlavným cieľom súťaže. Nie, víťazstvom v zápase či v súťaži sa nevyriešia vaše osobné problémy, ktorých máte určite počas celého týždňa dosť. Víťazstvom v súťaži nezískate žiadnu odmenu, ktorá by vám zaplátala diery v peňaženke. Ty i tvoj súper máte svoje životy, rodiny, rodičov, učiteľov, šéfov a kopec iných starostí a radostí a jediné o čo v súťaži skutočne ide je na chvíľu vypadnúť z bežnej reality, pestovať spoluprácu v kruhu kamarátov a porovnať sa súťažou s ďalším podobne strelenými partiami, ktoré hrajú florbal namiesto toho, aby nad pivom riešili hlboké filozofické problémy. Počas tých troch hodín v piatok večer sme všetci v bezpečí, závetrí a na spoločnej lodi. Tak si ju nepotopme."


Tabuľky MFL po 18.kole:

1.    Fight Night Team                      18    13    3    2    29 b    107: 58
3.    FBC Slovan Rimavská Sobota    18    13    3    2    29 b     96: 58
2.    FBK Dynamo Diviaky                18    10    3    5    23 b     79: 62
4.    FBK Kružno                             18    9    1    8    19 b     78: 90
5.    Pro-Bau Team Slovakia             18    3    0    15     6 b     46:133
6.    Buldozéri A.C.A.B                     18    1    0    17     2 b     11: 16

Najlepší strelci:
1. Radnóti M. (SLO)    39 gólov
2. Blahuta M. (FNT)    30 gólov
   Kováč J. (FNT)        30 gólov
4. Mrnka P. (FNT)       26 gólov
5. Kováčik P. (KRU)    24 gólov

Najlepší v bodovaní:
1. Radnóti M. (SLO)    55 bodov
2. Blahuta M. (FNT)    45 bodov
3. Kováč J. (FNT)       42 bodov
4. Mrnka P. (FNT)       34 bodov
5. Totkovič R. (SLO)    30 bodov
6. Kováčik P. (KRU)    27 bodov
7. Kyzek M. (KRU)     25 bodov
   Póša M. (DYN)        25 bodov
9. Hriň P. (PBS)          23 bodov
10.Kostovič (DYN)      20 bodov
   Tóth (SLO)              20 bodov

Úspešnosť brankárov:
1. Štofaník M. (SLO)    83,7%
2. Bobek P. (DYN)       80,2%
3. Šándor J. (FNT)       79,9%
4. Pánek M. (BUL)       79,6%
5. Giertli L. (PBS)        76,8%
6. Šiminský R. (KRU)  71,0%

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode