Šesť veľmi statočných Slovanistov

02.03.2015 18:14

Do Detvy na piate ligové kole cestoval výber našich starších žiakov v najužšom možnom zložení, t.j. 5+1. Dôvodom boli choroby, prázdniny a tak podobne. A to v situácií, keď mal tento výber šancu bojovať o postup...

Šťastím však bolo, že týchto šesť statočných bolo ochotných nechať na palubovke všetko za Slovan a nevzdali sa bez boja. Ukázali obrovskú chuť a dravosť.

V prvom zápase proti Zvolenu, ktorý prišiel s dvomi formáciami na striedanie, sa dlho držal vyrovnaný stav 2:2. Po prežitej oslabovke však naši útočníci potiahli tím na pohodlných 6:2. V tretej tretine sa začala prejavovať potreba občas prestriedať - to sa však ľahko povie, keď niet koho :) - nuž sa Zvolenu podarilo dotiahnuť na 6:4. Dráme na záver zabránil Viktor Talán - 7:4!

Do druhého zápasu proti Banskej Bystrici šli chlapci opatrne, keďže mali predsa len v nohách jeden zápas bez striedania, ale ani Bystričania na tom neboli omnoho lepšie - mali na striedanie jediného žiaka. Naši žiaci ťahali za jeden povraz, dávali si premyslené prihrávky a ukázali neuveriteľnú súhru. Výsledok? Bielo - modrá lavína radosti súpera pochovala rozdielom, aký sme tu ešte nemali 22:4!

Slova trénera : Starší žiaci ukázali, že obrovsky napredujú. Bojujú za Slovan a Rimavskú Sobotu. Mňa teší že hrali ako tím, ani jeden nesebčil a bolo jedno kto dá gól. Pochváliť chcem všetkých veď ich nebolo tak moc :D. Kršák v bránke podal spoľahlivý výkon. V obrane dvojica Talán-Nociar ukázali našu najlepšiu hru v obrane z ročníka. Viktorovi post obrancu sadol a celé mužstvo cítilo konečne silu aj v zadných radoch. Druhý obranca Alex Nociar síce sem tam prepadol, no na konci zápasu so Zvolenom si to úplne odčinil, keď zabránil dvom čistým gólom. Paľko Rapčan hral ako odtrhnutý z reťaze, v druhom zápase bol takmer pri každom góle - buď ho vypracoval, alebo ho rovno dal. Andrej "Bobrík" Bodor nabehal toľko šprintov, ako sa na 55-ku patrí a ukázal, aký je to rozdiel, keď je v mužstve. Kým bol chorý, družstvo starších žiakov sa trápilo. A klasicky vpredu nesklamal Lukáš Nôta. Opäť robil vrásky na čele brankárom a dokázal dať v piatom zápase v rade tri a viac gólov! Z môjho pohľadu teda úplná spokojnosť.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode