Semifinále MFL

20.04.2016 08:08

V piatok a v sobotu začína vrcholiť miniflorbalová sezóna pre štyri top tímy 5.ročníka MFL - na programe sú prvé dva semifinálové zápasy. Keďže semifinálové série sa hrajú na dve víťazstvá, teoreticky už v sobotu na obed môže byť známe zloženie finálovej dvojice tohto ročníka MFL.

Prvú dvojicu tvoria tímy Flyers a Mačos Lokos. Flyers na prvé miesto pre nasadzovanie do play off potiahli najmä ich rimavskosobotské predsezónne posily Michal Radnóti, Richard Totkovič a brankár Matej Šándor. Tím sa ďalej spolieha na známeho hokejistu HKM Rimavská Sobota Jakuba Škantára či skúseného Petra Bíra nastupujúceho aj za Slovan Rimavská Sobota v 2.lige "riadneho" florbalu.

Pikantériou súboja je, že množstvo hráčov Mačos Lokos v minulom ročníku hralo práve v družstve svojho semifinálového súpera, ktorému dopomohli ku konečnému striebru. Pred touto sezónou sa však mladí hráči, ktorých jadro tvoria víťazi Stredoslovenskej ligy stredných škôl 2014/2015 za Gymnázium Boženy Slančíkovej Timravy v Lučenci osamostatnili. Ich slabinou bola dochádzka na zápasy, keďže tím tvoria zväčša vysokoškoláci študujúci v Bratislave a v Prahe. V prípade, že nastúpia v kompletnom zložení so svojimi najväčšími osobnosťami Igorom Slovákom, Jurajom Šprlákom či famóznym Denisom Božíkom, budú veru pre Flyers tvrdým orieškom. V predsemifinálovom hlasovaní na slovanrs.sk im však verilo len 18% fanúšikov miniflorbalu. V piatok krátko po deviatej však už môže byť všetko inak.

Druhú semifinálovú dvojicu tvorí rimavskosobotský suverén roka 2015 Titans Rimavská Sobota, trojnásobný víťaz MFL a zároveň obhajca prvenstva a lučenský Retex. Dušou Titánov sú bratia Blahutovci, ktorých pracovné povinnosti na začiatku roka 2016 utlmili výkonnosť tímu, čoho výsledkom bolo z ich pohľadu "až" druhé miesto v nadstavbe. Titans sú však tímom, ktorý myslí len na víťazstvá a aj v tejto semifinálovej sérii je favoritom.

Hráči Retexu Lučenec chcú skončiť lepšie než na minuloročnom bronzovom stupienku. Výkonnostne majú najvyrovnanejší káder v súťaži, kde mierne vyčnieva len kanonier Peter Jakuba, v minulej sezóne najlepší strelec celej súťaže. Ozdobou tímu bývala defenzíva. Tá však v posledných zápasoch nadstavby nefungovala podľa predstáv Miša Karáska. Každopádne je Retex okrem Flyers jediným tímom v súťaži, ktorý v prebiehajúcom ročníku MFL dokázal Titans poraziť a až 52% fanúšikov MFL verilo v predsemifinálovej ankete v ich prekvapujúci postup.

Termíny prvých dvoch semifinálových zápasov:
22.apríl 2016: piatok
20:20 Flyers - Mačos Lokos
21:20 Titans Rimavská Sobota - FBL Retex Lučenec

23.apríl 2016: sobota
10:00 Flyers - Mačos Lokos
11:00 Titans Rimavská Sobota - FBL Retex Lučenec

Prípradný tretí rozhodujúci zápas je naplánovaný na piatok 29.apríla od 19:30.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode