Rozhovor mesiaca: Peter Nôta o sezóne 2017/2018

12.03.2018 20:21

Na hodnotenie uplynulej sezóny našich mužov nadväzuje náš rozhovor s trénerom družstva RNDr. Petrom Nôtom.

Sezóna mužov začala fakticky na Slovak floorball Cupe. Ako si naň spomínaš?

Slovak floorball Cup sme brali ako dobrú prípravu na novú sezónu. Nielen z hľadiska hry,  ale aj z hľadiska stmelenia kolektívu, keďže sme formovali tím pre 2. ligu mužov. Myslím si, že to bola výnimočná skúsenosť pre všetkých.

Tvoj najväčší dojem z turnaja?

Bol to dobre organizačne zvládnutý medzinárodný turnaj. Výsledky neboli pre nás až tak dôležité, aj keď sa nám podarilo vyhrať aj nad družstvom z Talianska. Zážitok bolo určite vidieť hrať najmä české družstvá Tatran Střešovice, Ostravu a mnohé ďalšie, ktorých hra bola iný „level“ a máme sa ešte čo učiť. Ako hráči, tak aj tréneri.

Sezóna začala hneď na to v polovici septembra. Hrávalo sa temer týždeň čo týždeň a po piatich mesiacoch je po nej. Skús do jedného slova, alebo jednej vety zhrnúť celkový dojem z nej.

Sezóna v 2. lige? Napriek ťažkostiam so zostavou, výborná útočná hra a pár skvelých  výsledkov. Pre niekoho prekvapivých, ale pre nás nie :)

V tabuľke sme síce skončili na šiestom mieste, no máme najvyšší počet strelených gólov na zápas. Čomu to pripisuješ?

Hráči FBC Slovan sú útočné typy, vedia sa pohrať s loptičkou aj so súperom. Napriek chýbajúcim hráčom počas zápasov na lavičke som neviedol hráčov k „zabetónovaniu“ a úmornému bráneniu našej polovice. Nehrali sme iba na brejky, ale snažili sme sa tvoriť hru. Podarilo sa nám dať prakticky v každom zápase viac ako 10 gólov, napriek tomu, že sme v niektorých zápasoch nastúpili iba piati a brankár bez striedania. Dôležité bolo, že hráči pochopili, že je jedno kto dá gól, že každý hrá za družstvo. Jednoducho, ktorý tím dá viac gólov v zápase, ten vyhrá a je jedno ktorý jednotlivec ten gól dá.

Celkové širšie hodnotenie s pohľadu trénera? Pochvaly, sklamania, vrcholy, pády...

Tak ako som to už viackrát povedal, mrzí ma nevyrovnaný káder a veľa odohraných zápasov s jediným hráčom na striedanie, eventuálne bez striedajúceho hráča. Z čoho pramenilo veľa gólov v našej sieti, keďže hrať tri tretiny bez striedania v plnom tempe „hore – dole“ je nemožné. Ak mám pochváliť, tak Lukyho Nôtu, ktorý bol tým našim tvorivým hráčom, nevynechal ani jeden zápas ani tréning a stal sa najproduktívnejším hráčom druhej ligy (45 gólov, 42 asistencií) medzi mužmi, napriek tomu, že má ešte iba 16 rokov. A stabilnú oporu v našej bráne - Gergely Szabó, ktorý dochádzal na naše zápasy až z Budapešti a v zápasoch, v ktorých mohol prísť „chytať“ nás podržal. Ak sa mám poďakovať, tak všetkým, ktorí túto sezónu odohrali a prispeli nejakým, aj keď malým kúskom, že sme získali najvyšší počet bodov v konečnej tabuľke 2. ligy. Výborné výkony podal na pozícii obrancu Filip Franko. Veľká vďaka patrí Mišovi Radnótimu, bez ktorého podpory a entuziazmu by sme sezónu asi nedohrali... Sklamanie? Prístup niektorých hráčov, k tréningu aj zápasom, ktorí napriek svojmu talentu, neboli schopní obetovať kúsok svojho voľného času a prispieť k ďalším víťazstvám a lepšiemu umiestneniu FBC Slovan v konečnej tabuľke. Pretože sme s nimi sme mohli zabojovať aj o popredné umiestnenie v tabuľke, ak nie rovno o postup do 1. ligy.

Najvydarenejší zápas?

Zápas s FBK Zakamenné, keď sme po 2. tretine prehrávali 9:10, ale 3. tretinu sme vyhrali 14:0 s konečným výsledkom zápasu 23:10 pre nás, pričom súper mal 2 kompletné päťky na striedanie na rozdiel od nás.

Ideálna zostava v sezóne? Aj keď je to asi nemožné, skús dva útoky...

Na základe hry jednotlivých hráčov počas zápasov 2. ligy:

1. brankár – Gergely Szabó,

1. päťka: obrancovia: Filip Franko, Pavol Rapčan, útočníci: Michal Radnóti, Lukáš Nôta, Denis Farkaš

2. brankár: Miroslav Greguš

2. päťka:  obrancovia: Jozef Alušík, Radko Ivarg, útočníci: Richard Totkovič, Patrik Hronec, Andrej Bodor

Tvoj názor na úroveň súťaže?

Súťaž 2. ligy Stred „ochudobnela“ odchodom niektorých hráčov resp. družstiev do 1. ligy mužov alebo extraligy juniorov. Často ovplyvňovala zápasy neskúsenosť rozhodcov, ktorá vyplývala aj z ich mladého veku, ale čo ma mrzí asi najviac, niekedy sa na zápasy nedostavili ani delegovaní rozhodcovia ...

Aký formát by bol lepši, než v uplynulom ročníku?

Ja by som bol radšej za systém hry doma – vonku každý s každým, aj keď najbližšie naše regulérne „domáce“ ihrisko máme v Detve. Ak by sme mali športovú halu, určite by naše zápasy pritiahli divákov a zvyšil by sa tiež záujem o tento rýchly šport.

Ako budeš tráviť čas po sezóne?

Sezóna síce skončila, ale tréningový proces nie. Určite sa budem venovať trénovaniu mladých, perspektívnych hráčov, ktorí o to prejavia záujem, kedže máme snahu, aby sme niektoré družstvá postavili aj do novej sezóny a mimosúťažná prestávka je dlhá predlhá. Mám záujem zvýšiť svoju trénerskú kvalifikáciu. A samozrejme, nastal čas, aby som si aj ja zahral florbal s kamarátmi.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode