Rozhodnuté o finalistoch

20.04.2015 03:53

Ani druhý semifinálový večer svojou úrovňou nesklamal. Palubovku zahriali mladé nádeje Slovana a Hodejova, potom ju do biela rozžeravili vo výbornom zápase telo na telo s infarktovým záverom Retex aj Flyers a žeravá zostala aj pri akciách Dynama či Titánov. V piatok sa podarilo sériu vyrovnať len letcom z Lučenca a tak sa odohralo aj tretie lučenské derby v nedeľu na poludnie v Osemnástke. V zápase plnom výborných individualít napokon zvíťazili letci a už najbližší piatok načnú finálovú sériu s Titánmi.

Predzápas
Slovan U14 - Torpédo Hodejov 13:10 (3:3)
Slovan U14: Kršák (74%) - Útis (1+4), Horváth, Talán (2+1), Nôta (3+2), Bodor (2+3), Franko (4+0), Nociar (1+0), Barna, Kovács
Torpédo: Greguš (68%) - Kováč (0+1), Gondáš (0+1), Kurek (4+1), Országh (1+2), Herceg (0+1), Turoň (2+0), Gyurcsik (3+0)

TITANS(1) - DYNAMO DIVIAKY(4) 2:0
2. zápas 10:6 (3:2)

Astaloš 3, Kyzek 2, Totkovič 2, Radnóti 2, Kučerák - Golian, Gregorec, Fazekaš, Slovák Igor, Cigánik, Kostovič
Titáni mali úvod snov, hneď v prvej minúte sa presadila prvá aj druhá trojka. Prestrelka nepokračovala, Dynamo utesnilo diery v obrane a snažilo sa o zníženie stavu. Proti však bola pozorná obrana Titánov a spoľahlivý Matej Šándor. V deviatej minúte nastala situácia, keď po nesprávnom rozohraní a z neho získanom protiútoku strelil gól Jano Slovák, ktorý však rozhodcovia správne - i keď s oneskorením, ktoré prinieslo nervozitu na palubovku - neuznali. Za protesty šiel sedieť kapitán Dynama Igor Golian a Titáni presilovú hru využili: 0:3. Infarktovú situáciu pre Dynamo vyriešil Gregorec, ktorý konečne našiel správny kľúč na obranu Titánov. Pred koncom polčasu už znova skoncentrovaní Diviaci znížili na rozdiel jediného gólu Petym Fazekašom a do druhého polčasu nastupovali s reálnou nádejou na otočenie stavu zápasu.
Peťo Astaloš opäť v tých rozhodujúcich momentoch ukázal, aký veľký hráč z neho rastie a ako mu pomáha veľa zápasových minút na palubovke a dvoma gólmi potlačil káru Titánov bližšie k finálovým bránam. Dynamu neostávalo nič iné, len hra hop, alebo trop a odvážne sa do nej postili. V polovici polčasu najprv Igor Slovák prestrelil Mateja Šádnora a hneď po rozohraní nahral na gól Cigánikovi: 4:5 z pohľadu Dynama! Chvíľu nato z obrany vybehli dva defenzívne piliere Titánov - Pilo Vančík nabil Daddymu Kučerákovi a Titáni boli zas o dva góly bližšie k finále. A Titáni k nemu kráčali pevne aj naďalej, po Radnótiho góle nasledoval hviezdny Astalošov backhand a bolo 8:4. Keď do siete prešla štyri minúty pred koncom aj Totkovičova strela, záver sa už len dohrával. Finalistom sa stali Titáni.


FBL RETEX LUČENEC(2) - FLYERS (3) 1:2
2.zápas 5:6 (1:2)

Jakuba 2, Karásek Mišo, Šagát, Bubenka - Škantár 3, Pajtáš 2, Božík
Letci od prvého vhadzovania vybehli na súpera s cieľom zmazať zápasové manko a môcť tak zabojovať o finále. Na druhej strane hrá Retex podobný štýl počas celej sezóny, nuž zaplnené hľadisko videlo tvrdý, ale férový miniflorbal - napriek tomu sa spolu až päť hráčov pozrelo na trestnú lavičku.

Dlho predlho sa držal bezgólový stav. Po jedenástich odohraných minútach sa podarilo skórovať Bubenkovi, na ktorého vedúci gól však letci bleskovo odpovedali Škantárom. Pred koncom polčasu Škantára napodobnil Pajtáš a cez prestávku sa tak viac usmievali letci. Druhý polčas sa strelcom darilo o poznanie viac. Superformácia Pajtáš - Škantár - Božík sa v úvode postarala o dva góly a trojgólový náskok Flyers. Kapitán Mišo Karásek však vrátil Retex hneď nato do hry po Jakubovej prihrávke. Jakubarikán sa znova odtrhol deväť minút pred koncom, a znížil na 3:4. Napätie v telocvični sa dalo krájať. Retex dobýjal brány letcov, tí vďaka nekompromisným výkonom, aké predvádzal od podlahy brániaci Peťo Bíro odolávali. Tri minúty pred koncom sa na opačnej strane presadil Škantár. Letci sa z dvojgólového vedenia znova dlho netešili. Jakuba s Karáskom zariadili zníženie. Nasledovala neúspešná power play Retexu, prázdny priestor v bránke zúžitkoval na svoj tretí gól Škantár. Rozhodnuté? Kdeže! Retex v power play pokračoval. 18 sekúnd pred koncom prišiel o vylúčeného Peťa Jakubu. V power play pokračoval naďalej! Dravý Šagát hneď nato prekonal nekoncentrovanú obranu letcov. Stále ešte nebol koniec, lebo sa nechal vylúčiť Martin Pajtáš. Po rozohrávke 5 sekúnd pred koncom sa loptička od hornej žŕďky odrazila - pred bránkovú čiaru! Až to bol definitívny koniec napínavého zápasu. Séria musela pokračovať v nedeľu v Osemnástke.

3.zápas 3:5 (2:2)
Jakuba, Marcinek, Zadrobilek - Božík 2, Pajtáš, Horňák, Hutáš
Retex musel do rozhodujúceho zápasu nastúpiť bez svojho kapitána Miša Karáska, letci prišli kompletní. V prvom polčase sa to však nijak zvlášť neprejavilo. Pri všetkom dôležitom bola znova supertrojka letcov Pajtáš - Božík - Škantár. Dva góly však nielen dala, ale aj inkasovala. Inak ale boli obe obrany nepriechodné. Druhý polčas začal Jakubovým gólom, ktorý do psychickej výhody dostal hráčov Retexu. Nepodarilo sa im to však využiť, v polovici polčasu totiž nastali rozhodujúce chvíle zápasu, v ktorých obrana Retexu stála na nezvyčajne vratkých nohách. Najprv sa tesne pred Julom Karáskom výborne zorientoval Hutáš a vyrovnal. Po rozohrávke po Škantárovej prihrávke otočil stav Denis Božík. Retex si vzal oddychový čas, no po vhadzovaní sa zo strednej vzialenosti presadil Horňák a letci mali nakročené do finále. V druhej polovici polčasu zavreli priestor pred Gašparovičom a nedovolili súperovi vytvoriť si také príležitosti, ako v závere druhého zápasu. Práve v týchto chvíľach Retexu na ihrisku chýbal jeho kapitán - hráči Retexu síce bojovali na 120% ale stále tam chýbalo čosi prekvapivé navyše. Flyers tak sériu otočil a prvý krát si zahrá finále MFL.

Program finále MFL - 1.a 2.zápas
Piatok 24.apríla 2015 (Telocvičňa ZŠ M.Tompu na Sídlisku Západ)
19:30 FBL Retex Lučenec - Dynamo Diviaky
20:20 Titans - Flyers

Nedeľa 26.apríla 2015 (Telocvičňa ZŠ M.Tompu na Sídlisku Západ)
14:00 FBL Retex Lučenec - Dynamo Diviaky
15:00 Titans - Flyers

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode