Retex Lučenec obhájil bronz v MFL

14.05.2016 08:08

Hráči FBL Retex Lučenec si po roku opäť prevzali bronzové medaile. Vo finálovej sérii sa zas hráčom Flyers podarilo dostať do vedenia 2:1 na zápasy.

Tretí finálový zápas mal od začiatku dobré tempo, i keď do útoku sa oba tímy bezhlavo nevrhali. Prvý gól strelili Titáni po komicky vyzerajúcej situácii, keď sa Peťo Bíro a Maťo Šándor toľko ponúkali, kto odohrá loptičku z malého bránkoviska, až sa dokotúľala za bránkovú čiaru. Maťa Šándora to napokon nakoplo k parádnemu výkonu a v ďalšom priebehu bol základom úspechu "letcov" v zápase.

Ich hrdinom v prvom polčase bol Laco Horňák, ktorého bolo plné ihrisko a bol aj veľmi produktívny. Dvakrát vyrovnával, keď sa po jeho prvom zásahu presadil na druhej strane Peťo Astaloš - ako inak bekendom. Prvý krát šli do vedenia "letci" znova po Horňákovej prihrávke, ktorú zúžitkoval extra sviatočný strelec Móze. A Horňákov polčas zakončil jeho zásah na 4:2 po presnej Bírovej rozohrávke.

Titáni nastúpili do druhého polčasu s cieľom otočiť skóre, no úvod do druhého polčasu bol z ich pohľadu katastrofou. Hneď po rozohraní strieľal od polovice presne Radnóti - 5:2. Potom sa presadil bojovný Mrva - 6:2. Neprešla ani minúta a Totkovič zvýšil na 7:2. Hráči v čiernom sa z tejto sprchy nespamätovali. Proti každej ich strele stála zomknutá a dozadu stiahnutá obrana "letcov" a čo cez ňu prešlo poriešil famózne Šándor. Flyers aj naďalej hrozili protiútokmi, snažili sa držať loptičku a unavovať súpera, ktorému na záverečný tlak už napokon žiadne sily nezostali.

Pred neďeľňajším štvrtým finále získali psychickú výhodu hráči Flyers.

Flyers - Titans Rimavská Sobota 9:2 (4:2)
Radnóti 3, Horňák 2, Škantár, Totkovič, Móze, Mrva Milan - Blahuta Jany, Astaloš

V súboji o bronz sa opäť hral otvorenejší florbal. Do vedenia šli dvakrát hráči Retxu, avšak v druhej polovici prvého polčasu prestali hrať aktívne v útoku a pykali, keď dva góly Martina Pajtáša dostali Mačos Lokos do polčasového vedenia. Retex vstúpil do druhého polčasu opäť aktívne a k peknej kombinačnej hre pridal aj pekné góly. No s lepšiacim sa skóre sa to snažili hrať až exhibične a to hráči Mačos Lokos využili. Počas celého zápasu veľmi motivovane hrajúci Sabo najskôr znížil po chybnej rozohrávke obrany Retexu a necelé štyri minúty pred koncom vyrovnával. Na získanie bronzu potrebovali "býci" víťazstvo v predĺžení. Retex o tom nechcel ani počuť, jeho hráči hrali s ľadovým pokojom a zbierali sekundu po sekunde čakajúc na príležitosť na protiútok. Tá napokon prišla polminútku pred koncom, keď si obrancovia Mačos Lokos neporozumeli a Jakuba zakončoval do prázdnej bránky.

Vedúci klubu FBC Slovan Michal Radnóti preto po zápase odovzdal po roku bronzové medialy opäť hráčom FBL Retex Lučenec. Ich súper Mačos Lokos preukázal opodstatnenosť zaradenia priamo do Vyššej ligy MFL.

FBL Retex Lučenec - Mačos Lokos 6:5 (2:3)
Karásek Michal 2, Jakuba 2, Zadrobilek, Šagát Michal - Pajtáš 2, Sabo 2, Cigánik


Individuálne štatistiky Vyššej ligy MFL

Najviac bodujúci hráči
1. Radnóti Michal (Flyers) 129 bodov
2. Blahuta Jany (Titans) 107 bodov
3. Totkovič Richard (Flyers) 90 bodov
4. Blahuta Mates (Titans) 86 bodov
5. Farkaš Denis (FBK Hornets ) 81 bodov
6. Božík Denis (Mačos Lokos) 73 bodov
7. Kostovič Milko (Titans) 71 bodov
    Bíro Peter (Flyers) 71 bodov
9. Jakuba Peter (Retex) 69 bodov
10.Astaloš Peter (Titans/Dynamo) 67 bodov

Najúspešnejší brankári Vyššej ligy (aspoň 7 odchytaných zápasov)
1. Šándor Matej (Flyers) 81,3%
2. Štofaník Majo (Titans) 80,8%
3. Šándor Juraj (Dynamo) 78,4%
4. Krštieň Samuel (Hornets) 75,6%
5. Gašparovič Henrich (Mačos) 75,5%

Ďalší finálový zápas sa uskutoční v nedeľu 15.mája na Západe od 10:00.
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode