Prvý semifinálový večer bez prekvapení

23.04.2016 08:08

Po prvých semifinálových zápasoch vedú favoriti, i keď ani v jednom prípade to nemali ľahké.

Mačos Lokos pristúpili k zápasu proti Flyers s plnou vážnosťou s tým najlepším, čím len disponujú. Letci šli síce do vedenia, keď sa parádne presadil Peťo Havran, avšak hráčom Mačos Lokos sa podarilo gólmi Cigánika a Slováka otočiť. Na florbalky hráčov Flyers sa tak vkradla nervozita, čo však neplatilo o Mišovi Radnótim, ktorý prevzal zodpovednosť na seba a z predbránkového priestoru minútu pred sirénou akrobatickou zadovkou vyrovnal.

Druhý polčas začali letci brutálnou chybou posledného hráča po vhadzovaní, z čoho sa Mačos Lokos dostali znova do vedenia. Vyrovnanie prišlo po troch minútach, keď Škantár našiel pred bránku nabiehajúceho Bíra. Hneď po vhadzovaní sa presadil Totkovič. Po ďalšom vhadzovaní strieľal vinkeľ Škantár a razom bola situácia v zápase nová. Hráči Flyers začali hrať play off zanďoura, hráči Mačos Lokos museli útočiť, no nepôsobili vôbec zohrane a len veľká snaha na súpera nestačila. Napokon sa tak Flyers ujali vedenia v sérii po výsledku 10:5. Ak však Mačos Lokos zopakujú výkon a koncentráciu z prvých 20 minút zápasu, v odvete bude všetko otvorené.

Flyers - Mačos Lokos 10:5 (2:2)
Bíro 4, Radnóti 2, Škantár 2, Totkovič, Havran - Pajtáš 2, Ungvarský, Slovák, Cigánik

V druhom semifinálovom zápase sa dlho hralo opatrne s cieľom nespraviť prvý chybu vedúcu ku gólu. Strelci boli pokrývaní a čo cez obrany predsa len prekĺzlo spoľahlivo vyriešili brankári. Skóre otvorili napokon hráči hrajúci v bielych dresoch zásluhou počas celého zápasu dobre hrajúceho Zadrobileka. Titáni však mali v zálohe tromf - Jula Kováča - na ktorého sa predsa len obrana súpera  nesústredila tak, ako napríklad na bratov Blahutovcov a to bola v tomto zápase chyba. Predsa len ide o najviac bodujúceho hráča druhého a tretieho ročníka MFL, pričom Julo góly strieľať nezabudol a v tomto prípade vyrovnával skóre. Hneď po vhadzovaní sa však Retex vrátil do vedenia Mišom Šagátom. Vyrovnanie prišlo minútu pred koncom len z nahodenej loptičky Petra Astaloša na bránku, ktorá prekvapivo skončila v sieti. Retex prvý polčas predsa len vyhral vďaka dvojičke Zadrobilek - Martin Šagát.

Súperi navnadení záverom prvého polčasu na útočnú hru sa v tom druhom úplne vykašľali na obranu a skóre sa tak menilo ani na hojdačke. Za prvých 5,5 minúty padlo 5 gólov a bolo 5:5. Dôležitý moment prišiel  polovici polčasu, keď strelil gól Kostovič a skôr, ako by naň Retex odpovedal svojim už tretím gólom v zápase prvý krát poslal Titánov do ukľudňujúceho dvojgólového vedenia Julo Kováč. Tvoriť a útočiť musel Retex, Titánom sa otváral priestor na ich obávané protiútoky. Napokon necelé tri minúty na rozdiel troch gólov upravil Jany Blahuta. Hneď nato Mišo Karásek oslabil svoj tím a bolo po zápase. V závere zaujala už len temer dvojminútová power - play Retexu s dvoma inkasovanými gólmi. K zápasu je platné rovnaké konštatovanie ako pri prvej semifinálovej dvojici: rozdiel skóre nezodpovedá plne prejavu na ihrisku a pred odvetou je to otvorené.

Titans Rimavská Sobota - FBL Retex Lučenec 12:7 (2:3)
Kováč 4, Blahuta Jany 4, Blahuta Mates 2, Kostovič, Astaloš - Zadrobilek 3, Šagát Michal 2, Šagát Martin, Jakuba

V Nižšej lige sa dohrával zápas medzi Hodejovom a 1.FBCh Plön. V ňom zaujalo vysoké víťazstvo mladíkov z zámku a zúfalá a márna snaha jedného nemenovaného z nich o gól. Nevadí Leo, o rok ;-)

1.FBCh Plön - Torpédo Hodejov 8:3 (2:1)
Pataki 4, Horváth Hami 4 - Országh, Kováč Tomi, Kurek Kristián

Konečná tabuľka nadstavby v Nižšej lige
4. Torpédo Hodejov 22b 171:99
5. FBC Admirals Patriots 16b 104:122
6. 1.FBCh Plön 12b 86:152
7. Blue Wings 0b 70:237

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode