Prvé víťazstvo nad Horehroncom v lige

20.01.2016 18:18

Na úvod odvetnej časti čakal na florbalistov Slovana Rimavská Sobota silný tím z Brezna, robiaci si zálusk na špicu tabuľky. Slovanisti nastúpili oslabení o kapitána a najviac bodujúceho hráča Mateja Blahutu, jeho brata Jána, svojho najužitočnejšieho hráča, ktorí im budú chýbať dlhodobejšie, ďalej bez Peťa Repku i Goga Zadrobileka. Viacerí hráči mali navyše v poslednom čase zdravotné problémy a tak sa na poslednom tréningu pred zápasom zišli len štyria. Ostrú premiéru výborne zvládol stredový hráč Peťo Astaloš i stále len 15-ročný Paľo Rapčan, ktorý v obrane prekvapoval svojimi ťahmi súpera.

V úvode zápasu súper zahodil tri čisté šance, naopak Slovan sa presadil hneď z prvej strely na bránku. Bielo - modrí rýchlo pridali druhý, tretí i štvrtý gól. Po desiatich minútach bolo 5:0. Famózne zahrali maďarskí legionári: Krisztián Nádor, ani čoby tohto roku nemal v pláne oslavovať už 44.narodeniny mal prsty v šiestich úvodných góloch Slovana, Gergely Szabó v bránke zas podržal tím pri čistých šanciach súpera.

Ten sa totiž po hororovom úvode spamätal a v ďalšom priebehu zápasu gól po góle znižoval náskok Slovanistov. Sedem minút pred koncom sa mu podarilo sériou gólov vyrovnať na 11:11 a s rimavskosobotskými florbalistami to vyzeralo nedobre. Avšak tí sa zaťali, dohrávali všetky súboje, šli do každej loptičk. Po chybe Brezňanov strelil po pohotovej rozohrávke Krisztiána Nádora víťazný gól šesťgólový Radnóti. Súper vrhol všetky sily do útoku, lámal Soboťanov, ale nezlomil ich. Po kolektívnom výkone sme získali dôležité body v boji o postup do nadstavby o prvú ligu a stále sa držíme na čele pomyselnej tabuľky južnej skupiny 2.ligy. Navyše sme si pripísali konečne skalp nášho súpera z Brezna, čím už na juhu stredného Slovenska nemáme nikdy neporazeného súpera!

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBC Horehronec Brezno 12:11 (5:2, 5:3, 2:6)

Góly Slovana: Radnóti 6, Nádor 3, Astaloš, Farkaš, Kostovič
Zostava Slovana: Brankár Gergely Szabó - Pavol Rapčan, Peter Astaloš, Michal Radnóti, Krisztián Nádor - Milko Kostovič, Peter Bíro, Peter Mrnka, Michal Mišurák, Denis Farkaš a kapitán Richard Totkovič

Slovo trénera Krisztiána Nádora: Pre všetkých hráčov bol záver zápasu ťažký. Pozitívom zápasu bol príchod nových dobre hrajúcich hráčov a tiež, že celý tím sa snažil dodržiavať taktiku.

Slovo Miša Radnótiho, najlepšieho strelca zápasu: Bol to ťažký zápas, ktorý sa však divákom musel páčiť. Vyšiel nám začiatok. Potom sme sa celý zápas upokojovali tým, že ešte vedieme. No keď súper vyrovnal na 11:11, nevidel som to veľmi nádejne. No ako správni Slovanisti sme zaťali zuby a dokázali sme streliť 12ty gól. Do konca bolo ešte veľa času, všetci na ihrisku sme sa však zomkli a bránili, čo sa dalo. Pol minútu pred koncom po mojom vylúčení za najväčšieho tlaku súpera som si hovoril, že aj remíza poteší. No tím sa nedal ani tak zlomiť a než som si to uvedomil, bol koniec zápasu. Pre nás je to určite jedno z veľmi cenných víťazstiev.

Slovanisti teraz dotrénujú, čo počas sviatkov a chorôb zameškali a už teraz sa tešia na zápas s béčkom Detvy na konci januára.
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode