Pripravujeme 3.ročník MFL

01.08.2013 00:00

Leto sa zlomilo do druhej polovice a prišiel čas myslieť na to, čo robiť počas zimných piatkových večerov. Počas minulej zimy ich vyše 60 športovcov pravidelne trávilo v telocvični, kde v pote tváre zvádzali súboje o najlepší florbalový kolektív v mestskej lige.
Aj v tomto roku pripravil klub FBC Slovan Rimavská Sobota možnosť pre všetkých záujemcov i záujemkyne tráviť piatkové večery pri florbalovej hre! Dnešným dňom otvárame možnosť prihlásiť sa do tretieho ročníka Miniflorbalovej ligy v Rimavskej Sobote.
Ako aj pred poslednou sezónou, aj v tejto chceme ísť kvalitou o stupienok vyššie. Preto nastali niektoré zmeny, z ktorých hlavnou je "prechod" k miniflorbalu. Miniflorbal je jednou z pôvodných foriem florbalu, ktorý sa takto hrával ešte v časoch, keď hra nemala oficiálne celosvetové pravidlá, najmä vo Švajčiarsku. Tam na ihrisku 24x14 m hrajú proti sebe po traja hráči v poli a brankári. Tento systém hru zrýchľuje, je plná kombinácie, padá veľa gólov... Miniflorbal je odpoveďou na to, čo robiť, keď nemáš k dispozícii veľkú halu, máš ale chuť hrať. Mimochodom, vo Švajčiarsku sa hrá miniflorbal dodnes a to na organizačnej úrovni, na akej nebude slovenský "veľký" florbal ani o 10 rokov :)

Základné info k MFL 2013/2014: hrávať sa bude prevažne v piatok večer, možno občas počas vložených sobôt v telocvični ZŠ M.Tompu na sídlisku Západ od septembra 2013 do apríla 2014. Zápasy si budeme naďalej rozhodovať navzájom, na ihrisku budú dvaja rozhodcovia, pričom každé družstvo bude musieť pri vstupe do súťaže za seba nominovať aspoň jedného rozhodcu. Systém súťaže bude známy po uzatvorení prihlášok. V pláne je, aby súťaž vyvrcholila play off zápasmi. Každé družstvo musí zložiť zálohu 52€, ktorá mu bude po skončení sezóny navrátená. Za každý zápas zaplatí družstvo 13€ (5€ telocvičňa, 1€ príspevok rozhodcom, 1€ organizácia súťaže, 6€ zapožičanie mantinelov), pričom počas sezóny ich odohrá minimálne 20.

Zaujala Ťa táto naša ponuka? Chcel by si od septembra 2013 do apríla 2014 súperiť s inými kolektívmi pri rýchlom, kolektívnom a finančne nenáročnom športe? Tak potom prosím postupuj podľa tohto návodu:

  1. Prečítaj si pravidlá florbalu, aspoň ich zjednodušený výklad, ktorý je dostupný napríklad tu. Toto odporúčame aj ak si sa už s florbalom v minulosti stretol. Opakovanie je matkou múdrosti.
  2. MFL sa riadi svojimi pravidlami. Tie si stiahni a preštuduj. Stiahneš ich tu.
  3. S kamarátmi alebo kamarátkami sa dajte dokopy. Myslite na to, že súťaž je dlhodobá. Na ihrisko stačíte nastúpiť aj štyria, avšak grcať krv po každom zápase nie je to, čo je cieľom väčšiny nemasochisticky založených florbalistov. Optimálny počet hráčov v družstve je cca 10. Keď ste dobrá partia a je vás 20, radšej sa rozdelte na dve družstvá - vysedávanie na lavičke by mohlo dobrú partiu rozbiť.
  4. Vyberte si spomedzi seba jedného, ktorý vás bude zastupovať pred organizátorom súťaže, bude od neho dostávať podklady (kedy sa odohrajú zápasy a pod.) a cez ktorého budete s organizátorom komunikovať, prednášať sťažnosti, priania atď. Váš zástupca by mal mať mobilný telefón na ktorý sa mu je možné dovolať a e-mailovú adresu, ktorú si pravidelne číta.
  5. Dôrazne vám odporúčame, aby ste sa pred prihlásením do MFL prostredníctvom svojho zodpovedného zástupcu ozvali organizátorovi súťaže na majl fbcslovan@gmail.com, alebo na telefónne číslo 0908 548 510 a dohodli si osobné stretnutie. Na tomto stretnutí sa dozviete všetko, čo vás ohľadom organizácie súťaže zaujíma a zistíte, čo od súťaže môžte očakávať.
  6. Vyplnenú prihlášku a súpisku mužstva spolu so zálohou za štart v súťaži je potrebné doručiť organizátorovi do 4.septembra 20:00. Na základe počtu prihlásených družstiev potom organizátor pripraví systém súťaže.
  7. V nedeľu 8.9. organizuje klub FBC Slovan Rimavská Sobota miniflorbalový turnaj ("O Lastovičí chvost"), ktorý sa bude hrať podľa pravidiel MFL. Turnaj bude otvorený pre každého, nielen pre hráčov a družstvá z MFL. Bude ideálnou príležitosťou zoznámiť sa s organizáciou zápasov, ihriskom, pravidlami, rozhodcami, súpermi atď. Štartovné turnaja je 15€, prihlásiť sa naň treba do 4.septembra, 20:00 (bližšie info bude na tejto stránke neskôr). Na turnaji bude okram iného oznámený systém súťaže a budú vyžrebované prvé zápasy 3.ročníka MFL, ktorý by sa mal začať už v piatok 13.septembra.


Nuž zvažujte, dávajte sa dokopy, trénujte a prihlasujte sa do 3.ročníka MFL. Čaká nás rok plný športových zážitkov...

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode