Pred sezónou: starší žiaci

07.10.2015 18:18

Florbalová sezóna sa naplno rozbieha. V nedeľu svoje vlajky do boja vytiahnu ako prvé z našich mládežníckych družstiev chlapci U15 - starší žiaci. Práve táto kategória bola v minulej sezóne výsledkovo najúspešnejšou - chlapci získali bronzové medaily v Stredoslovenskej lige.

O rozhovor sme pri tejto príležitosti požiadali nového trénera družstva, Roba Belica, ako aj nového kapitána družstva, Slovanistu roka 2015 Lukáša Nôtu.

Kto je to Robo Belic
Robo je futbalista a Slovanista. Od malička totiž hrával futbal v (žiaľ) zaniknutom klube FC Slovan Rimavská Sobota - od prípravky až po juniorku. Po vojne hrával futbal rekreačne po dedinách, známy je hlavne v Rimavských Janovciach. Po skončení kariéry sa dal na trénovanie malých 5-6 ročných hráčov, keď ho oslovili ľudia z vtedajšieho Tempusu, kde začal hrávať jeho syn Noro. S mladými hráčmi Tempusu sa zučastňoval turnajov po Slovensku. Keď pre pracovnú zaneprázdnenosť prestal s trénovaním žiakov v Tempuse, dostal ponuku trénovať dorastencov Rimavských Janoviec, ktorých priviedol k víťazstvu v okresnej lige. O florbale sa dozvedel od zakladajúcich členov Slovana Miša Radnótiho a Riša Totkoviča. Tí ho v minulom ročníku dotiahli do tímu MFL White - Blue Gamblers.


Robo, ako si sa dostal k trénovaniu starších žiakov FBC Slovan?
Oslovilo ma veľmi dobre známe duo Mišo & Rišo. Oni dvaja vedeli, že som už dlho nikde netrénoval. Chýbalo mi to, zo srandy som im vravieval, že mali radšej založiť futbalový klub :)
Čo chceš svojim zverencom dať?
V prvom rade, aby sa svojmu športu venovali poctivo a aby v družstve panovalo kamarátstvo a súdržnosť.
Aká bola príprava pred sezónou?
Dobrá príprava sa odvíja od dobrej tréningovej dochádzky a s tou nie som veľmi spokojný. Boli tréningy, kde nas bolo dvanásť, ale stalo sa zo dvakrát, že sme boli len traja. Tréningový plán je adekvátny k dochadzke - bohužiaľ - ale pevne dúfam, že sa to zlepší. Samozrejme sú tu aj iné aspekty ako škola, kdejaké krúźky atď. Ja to chápem. Odohrali sme modelový zápas s mladšími žiakmi, ktorý ma uspokojil hlavne účasťou - bolo nás štrnásť a vedel som postaviť to zatiaľ najlepšie, čo momentálne máme. Ďaľšia vec, s ktorou som bol spokojný bolo, že keď som im vysvetlil, ako chcem aby hrali, tak sa o to snažili a miestami sa dalo na to pozerať.
V akom prípade povieš chlapcom po sezóne "Som s vami spokojný!"?
Budem s nimi spokojný, keď budeme hrať pekný a účelný florbal. Viem, je to ťažké, ale dá sa to.

Luky, tešíš sa už na novú sezónu starších žiakov?
Určite áno, najmä na plno napínavých zápasov, nové zážitky, nové skúsenosti.
Aký máte cieľ?
Určite by sme chceli postúpiť zo skupiny JUH, aj keď to bude veľmi ťažké. Ak by sa to podarilo, tak by to bolo pre nás veľkou motiváciou umiestniť sa na strednom Slovensku čo najlepšie.
Aké zmeny v tíme voči úspešnej bronzovej sezóne nastali?
Tím sa zmenil skoro celý. Z ročníka 2001 sme tu už ostali len traja. Niektorých spoluhráčov však už poznám dlhšie, pretože už so mnou odohrali pár zápasov. Myslím si, že sme super tím, ktorý môže postúpiť vyššie.

Čo sa voči minulej sezóne zmenilo:
 - silný ročník 2000 nahradil síce menej úspešný, ale súdržnejší ročník 2002
 - k družstvu prišla nová trénerská dvojica: skúsený Robo Belic a slovanistický srdciar Tomáš "Žilka" Brozman
 - do ligy sa neprihlásilo Brezno, ktoré bude štartovať len medzi dorastencami. Slovanisti tak majú za súpera v základnej časti len Bystricu, Zvolen a Detvu.

Čo zostalo po starom:
 - ostrostrelec Lukáš Nôta
 - horkokrvný vedúci Peťo Nôta
 - no najmä bielo - modré odhodlanie biť sa o dobrý výsledok!


 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode