Pred sezónou: mladší žiaci

21.10.2015 18:18

Už aj kategória U13, mladší žiaci, začína počas nasledujúceho víkendu svoju púť v Stredoslovenskej lige SZFB. Pred sezónou športový vedúci klubu Mišo Radnóti poveril vedením tímu Joža Alušíka ako trénera a Lukáša Bendu ako vedúceho družstva.

Kto je Jožo Alušík

Nedávno oslávil pekné jubileum 1501 rokov. V Slovane už robil asi všetko, okrem bufetára, fotografa a trénera. Ale to posledné už od septembra neplatí, keďže sa trikrát týždenne stretáva s najmladšími Slovanistami na florbalových tréningoch.

Kto je Lukáš Benda

Je to chlapec z vidieka, ktorého v mladosti zrazilo auto, no on to prežil v poho. Ďalšie typické vidiecke zranenia (padol som z motorky, bicykla a pod.) mu nezabránili od veku mladšieho žiaka zápasiť v rimavskosobotskej Lokomotíve. Tým pádom sa chtiac - nechtiac dostal do partie ľudí, ktorá florbalový Slovan založila. Jedného dňa dostal rozkazom zobrať florbalku a ísť hrať florbal na turnaj do Brna, kde Slovan v siedmych statočných (aj nestatočných) ľuďoch vzdoroval napr. aj hráčom z českej prvej ligy... Ani pamätných hororových 0:24 mu chuť na florbal nepokazilo. A tak, ako mimoriadne odolný element, bol od začiatku tohoto roka poverený preťažkou a zodpovednou úlohou: dať do poriadku financie Slovana.

Do Stredoslovenskej ligy sa prihlásilo 9 tímov rozdelených podľa regionálneho princípu na sever a juh. V základnej časti súťaže si preto Slovanisti zmerajú sily so Zvolenom, Detvou a Banskou Bystricou štyri razy s každým. V prípade umiestnenia na prvých dvoch priečkach budú v nadstavbe hrať s najlepšou dvociou zo severu o víťaza regionálnej ligy, v opačnom prípade o umiestnenie. Horšie ako deviaty (minuloročné umiestnenie) skončiť nemôžu, nuž je reálne šanca, že sa tentoraz "Pimpfe" umiestnia lepšie.

Na otázky odpovedá tréner Jožo Alušík

Ako prebiehala príprava na ligu?
Trénujeme od začiatku septembra, od Slovanovice. Niektorí chlapci by boli najradšej trénovali už od augusta, boli na florbal nažhavení, čo sa prejavuje na veľmi dobrej dochádzke na tréningy. Snažíme sa rozvíjať schopnosti každého hráča, lebo ani jeden nie je dokonalý a každý má oblasti, v ktorých sa môže zlepšovať. Jediné, čo nás zatiaľ trápi je úzky káder a skutočnosť, že väčšina chlapcov sú ročník narodenia 2003. Do konca sezóny chcem preto medzi nás prilákať viac mladších chlapcov, ročníky 2004 a 2005 a nájsť v týchto ročníkoch schopného brankára, ktorý do budúcnosti nahradí súčasnú skvelú dvojičku brankárov Hriň - Hlodák.

V príprave sme odohrali aj dva prípravné modelové zápasy - so staršími žiakmi a s Detvou. V oboch sme síce výsledkovo neuspeli, ale výkonom hráči vôbec nesklamali.

Na ktorých hráčov sa budeš spoliehať?
Najmä na tých chlapcov, ktorí hrali v tejto kategórii aj v minulom ročníku súťaže. Každý z nich za ten rok výkonnostne narástol a vidí sám na sebe, že pravidelný tréning prináša sladké ovocie.

Čo tímu ešte chýba?
Ako som spomenul, nemáme dostatočne široký káder. Potrebujeme viac chlapcov, prípadne aj schopných dievčat, ktoré si v tejto vekovej kategórii trúfajú zmerať sily s nádejami Detvy, Zvolena, Banskej Bystrice, Žiliny, Oravy či Turca. V hre nám ešte chýba rozum, ale ten odo mňa chlapci ťažko podchytia :)

Kedy budeš na konci sezóny spokojný?
Minulú sezónu táto veková kategória prehrávala zápas za zápasom. Napriek tomu sa chlapci nenechali znechutiť, v tíme vládla zakaždým skvelá nálada. Teraz už majú chlapci väčšie sebavedomie, viac toho florbalovo vedia a verím im, že toho povyhrávajú viac. Čo ma však najviac poteší, ak budú naďalej tvoriť jeden hrdý Slovanistický tím!

Mladší žiaci začínajú svoje účinkovanie v súťaži túto nedeľu na palubovke Osemnástky. O 10:30 proti Banskej Bystrici a o 12:45 proti Zvolenu. Príďte ich povzbudiť!

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode