Po sezóne 2017/2018

05.03.2018 17:53

Pred týždňom sa skončila základná časť 2. ligy mužov. Slovanisti ešte o týždeň skôr vo svojom poslednom zápase zdolali Žiar nad Hronom 16:10 a v konečnej tabuľke obsadili 6.priečku z 9 tímov.

Tím FBK RAptORs z Rabče na Orave postúpil do baráže o účasť v 1.lige mužov, v ktorej sa o štyri postupové pozície pobije proti Novej Dubnici, Red Wing Košice, Seredi, Michalovciam a slovenskej florbalovej legende Dragons Ružinov Bratislava (majster Slovenska z rokov 2007 a 2010).

Slovanisti začali sezónu 2017/2018 v lete hľadaním vhodných hráčov, ktorými chceli doplniť úzky káder. Ako sa napokon ukázalo, nepodarilo sa to, čo ovplyvnilo priebeh celej sezóny. Tím pred sezónou opustil Krisztián Nádor, ktorý však pre pracovné povinnosti nevedel veľmi Slovanistom pomáhať ani v predošlom ročníku. Našťastie ho nenasledovala naša brankárska jednotka Gergely Szabó. Po dvoch týždňoch herných tréningov vycestovali muži na predsezónny turnaj do Bratislavy. Na Slovak Floorball Cupe v oklieštenej zostave dosahovali lepšie aj horšie výsledky. Ako sa vyjadril Mišo Radnóti, prezývaný (občas) "Talian", z turnaja si zapamätal najmä  "víťazstvo nad Talianmi (Miláno), bolo super :)". Výkony Slovanistov na ňom? "Bolo citiť nezohratosť a dvojmesačný odpočinok od florbalu. Ale mne osobne zostali fajn spomienky so super ľuďmi, aj keď niektorých zaujímali iné aktivity ako turnaj - jedeeen, dvaaa... alebo taká Jozefínka, ktorá asi ovplyvnila vývin niektorých jedincov... No a k hre? Jeden hráč na striedanie je málo. No zostalo nám to celú sezónu, čiže to bola dobrá príprava na ňu :D"

Piaty ročník v Stredoslovenskej lige začal naši muži už v polovici septembra tesnou prehrou 11:12 s napokon druhými Turanmi, premiérovými štartmi Mirka Greguša a Mariána Boľfa a bez možnosti striedať... Koľko takých zápasov v lige ešte bolo? Štyri! Na dva ďalšie nastúpili Soboťania s jediným striedajúcim hráčom a na dva zápasy sa neboli schopní vôbec pozbierať... Napriek tomu dokázali v 14 odohraných zápasoch zvíťaziť 7 krát a dvakrát si so súpermi body podeliť. Na body bolo bohaté obdobia v druhej polovici októbra, keď najprv vysoko zdolali Brezno 19:3, vybojovali cennú remízu v Badíne proti Dukle 10:10 a v domácom dvojzápase dokázali najprv poraziť silný FPS Banská Bystrica 12:10 a remizovať so Žiarom nad Hronom 10:10. V druhej polovici súťaže sa Soboťania trápili so šírkou kádra, napriek tomu získali cenný skalp Čadce po víťazstve 9:5. Ktorý zápas považuje za najvydarenejším v sezóne Mišo Radnóti? "Proti Zákamennému. Ani nie tak zápas, ako posledná tretina, ktorú sme vyhrali 14:0. Čo nám nepadlo prvé dve tretiny, to odčinila tá posledná, v ktorej nám padlo všetko, čoho sme sa dotkli."

Za prístup je potrebné pochváliť Filipa Franka a Lukáša Nôtu, ktorí nechýbali ani na jednom zápase a boli najlepšími hráčmi Soboťanov. Tiež Gergelyho Szaba, ktorý si nachádzal čas cestovať na zápasy až z Budapešti. Podarilo sa mu predrať sa až do reprezentácie Maďarska, za ktorú odchytal aj zápasy v kvalifikácii na MS v Lotyšsku s úspešnosťou 84,2% a víťazným zápasom proti Taliansku!

Z piatej sezóne v druhej lige však majú muži Slovana zmiešané pocity. Na jednej strane mali veľmi produktívny útok s priemerom 12 strelených gólov na zápas vedený najkreatívnejším hráčom súťaže, stále len 16 ročným Lukášom Nôtom. Tím podal zvyčajne veľmi dobré výkony a prehry prichádzali z dôvodu úzkeho kádra. Práve úzky káder, neochota hráčov na sebe pracovať a vysoké náklady, ktoré zvyšuje cca 700€ nazbieraných pokút za rôzne nedostatky, sú tými najvýraznejšími výkričníkmi za uplynulou sezónou. Ukazuje sa, že bez fungujúcej amatérskej súťaže chýba Sobotskému florbalu základňa. Kde sú časy, keď sa na lavičke Slovana sedelo počas zápasu aj 8 hráčov a náhradný brankár?

Umiestnenia mužov Slovana v 2.lige - Stred

2013/2014: 9.miesto (9 účastníkov)

2014/2015: 9.miesto (11 účastníkov)

2015/2016: 5.miesto (10 účastníkov)

2016/2017: 4.miesto (7 účastníkov)

2017/2018: 6.miesto (9 účastníkov)

 

Sezónne maximá 2017/2018:

Najviac gólov v zápase: Slovan - Zákamenné 23:10 (19.11.2017)

Najvyššie víťazstvo: Slovan - Brezno 19:3 (8.10.2017)

Najvyššia prehra: Slovan - Dukla Banská Bystrica 10:17 (28.01.2018)

Najviac inkasovaných gólov v zápase: Slovan - Dukla Banská Bystrica 10:17 (28.01.2018)

 

Súpiska tímu:

brankári Gergely Szabó, Mirko Greguš, Jakub Čierny a Leonard Hlodák

hráči Lukáš Nôta, Patrik Hronec, Jozef Alušík, Pavol Rapčan, Erik Sojka, Richard Totkovič, Denis Farkaš, Michal Radnóti, Radko Ivarg, Adam Drak, Andrej Bodor, Marián Boľf a Martin Jakuba

kapitán: Filip Franko

tréner: RNDr. Peter Nôta

 

Čo hovoria na sezónu tri opory Slovana?

 

Lukáš Nôta, útočník, 16 rokov

Ligová sezóna začala už v polovici septembra. Hrávalo sa temer týždeň čo týždeň a po piatich mesiacoch je po nej. Skús do jedného slova, alebo jednej vety zhrnúť celkový dojem z nej...

Zhodnotil by som ju otázkou, ktorú sme si kládli po každom zápase: Ako zvládneme nasledujúci zápas?

 

Slovan mal najvyšší počet strelených gólov na zápas. Čomu to pripisuješ?

Najmä kvalitnému útoku a celkovo útočnej mentalite všetkých hráčov.

 

Ako si spokojný so svojimi výkonmi?

So svojimi výkonmi som viac - menej spokojný. Teší ma, že som mohol odohrať všetky zápasy, ktoré sme odohrali v rámci sezóny.

 

Mal si v sezóne slabšie chvíle? Ako si sa prekonal? Inšpiruj ostatných...

Tak našli sa aj chvíle, keď to nebolo ono. Napríklad sme išli na zápas v zostave 5+1 a mňa pred zápasom pichla do nohy včela. Noha mi tak spuchla, že som ju mal problém vôbec strčiť do halovky a keď to už vyšlo, tak som ledva chodil. Avšak keďže sme boli v takej zostave, nedalo sa nič robiť, musel som hrať. A napokon sa mi práve ten zápas vydaril. Alebo opäť v rovnakom počte hráčov mi počas iného zápasu odtrhli nechet. Práve vtedy sa musíte prekonávať.

 

S akou florbalkou si sezónu odohral? Čo Ti na nej vyhovuje?

Hrávam s hokejkou značky Salming, ktorú mám už 5 rokov. Vyhovuje mi na nej čepeľ Salming Quest II - mäkká, ktorá bola spoločne s omotávkou niekoľkokrát menená.

 

Tvoj názor na úroveň súťaže?

Úroveň by mala byť určite vyššia, najmä čo sa týka rozhodcov. Mohlo by sa hrávať formátom doma - vonka. V budúcnosti by som si chcel určite vyskúšať vyššiu ligu.

 

Ako budeš tráviť čas po sezóne?

Po sezóne sa budú určite konať nejaké turnaje, ktorých sa zúčastním. A navyše ako škola sme postúpili na celoštátne kolo stredných škôl vo florbale, čiže to bude určite zaujímavé.

 

Filip Franko, obranca, 17 rokov

Skús do jednej vety zhrnúť celkový dojem zo sezóny.

Skvelý tím , veľa výhier ale podla môjho názoru sme mali aj na viac.

 

S kým sa Ti najlepšie hralo?

Najlepšie sa mi hralo s Palom Rapčanom.

 

S akou florbalkou si sezónu odohral?

Celú sezonu som odohral s Zone HYPER 2.0 F29. Vyhovujeme mi na nej najviac tá čepel a jej zahnutie, ktoré mi pomáha pri strele z otočky.

 

Tvoj názor na úroveň súťaže?

Úroveň je taká priemerná. Formát súťaže je najlepší, ten by som nemenil za iný. Ale určite sa mi nepáči, keď furt cestujeme do toho istého mesta. Chcel by som si vyskúšat zahrať aj v 1 lige.

 

Ako budeš tráviť čas po sezóne?

Po sezóne si pôjdem aspoň 4 krát do mesiaca zahrat florbal.

 

 

Mišo Radnóti, útočník a vedúci klubu, 29 rokov

Zhrň do jednej vety celkový dojem zo sezóny?

Konečne koniec!

 

Hodnotenie sezóny?

Škoda dochádzky hráčov, ale čo už. Každý nech si sám spytuje svedomie. Všetci hráči, ktorí prišli na zápas, však podali svoje maximum. Získať toľko bodov a streliť toľko gólov s takou dochádzkou je zázrak - a to sme množstvo zápasov prehrali o gól. Aj Peťo si ako tréner odvádzal svoju robotu na úrovni. Škoda, že si to niektorí nevážili. Keby niektorí hráči netrucovali, ak by niektorí nemali sci-fi predstavu o svojom pôsobení na tejto planéte a nepozerali len na svoje ego, tak by Slovan mohol dosiahnut velké veci. Keby bolo keby...

 

Mal si v sezóne slabšie chvíle?

Pamätám si dva dni, ktoré boli vážne zlé Prvý po Majstrovstvách Slovenska v zápasení, keď sme v nedeľu po súťaži nastúpili ja Rišo a Paľo celí ubolení a unavení na dvojzápas proti FPS a Žiaru. Ten prvý sa ešte ako tak dal, no v druhom zápase na nás prišiel útlm, a tak aj naša hra vyzerala. Vybojovali sme síce cennú remízu, no stálo nás to polku môjho zuba, čo už :D Druhý pamätný zápas bol proti Čadci, ktorej hráči nám trvrdili, že majú PN-ky: na ihrisku mali napokon dve pätorky, my dvoch hráčov na striedanie. Pritom jediný chorý v celej hale som bol ja, skoro som vykašľal pľúca, ale vyhrali sme. Kašľať na pľúca :D

 

S akou florbalkou si sezónu odohral? Čo Ti na nej vyhovuje?

Zone. Je na nej dobré, že je pre praváka a ako vždy, hrala sama za mňa, čiže je ok.

 

Tvoj názor na úroveň súťaže?

Bieda a ešte raz bieda: žiadna úroveň. Keď sme začali hrávať ligu, myslel som si, že jej úroveň, systém a podobne, sa bude stále zlepšovať. Bohužiaľ, táto liga má opačnú tendenciu. Ľudia, ktorí tú ligu robia by sa mali nad sebou zamyslieť, prečo to robia a či má zmysel to čo robia. Áno, ak by sme mali športovú halu v Rimavskej Sobote, tak sme aj napriek tomu schopní spraviť z našich zápasov zábavu a dať tej súťaži nejaký zmysel. Ale opäť platí, keby bolo keby...

 

Mal by si chuť vyskúšať si vyššiu súťaž?

Ja asi aj hej, ale silou mocou nie. Uvidíme, čo prinesie dalšia sezóna. Je možné, že sa na florbalovej palubovke už neukážem. Nechajme sa prekvapiť, čo prinesie budúcnosť.

 

Ako budeš tráviť čas po sezóne?

Určite budem oddychovať aktívne. V stredy florbal s priatelmi a akcie typu 24 hodinovka, funbal... Ak sa to podarí, tak aj ako rozhodca v obnovenej MFL.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode