NTS B: Pohodový prvoligový štart

25.09.2018 15:47

Ako bolo avizované, Slovanistky budú v tejto sezóne pôsobiť v drese popredného slovenského klubu NTS Nemšová. S výnimkou Kristíny Čintalanovej v drese jej prvoligovej rezervy, ako aj v mládežníckych tímoch.

Prvoligová rezerva Nemšovej má za sebou úvodný zápas súťažnej sezóny. Zaujímavosťou je, že Nemšovanky hostili súperky z Košíc, s ktorými Slovanistky odohrali svoj zatiaľ posledný prvoligový duel v modro - bielych farbách Rimavskej Soboty.

V bordových Nemšovských dresoch (pamätajúcich ešte majstrovský titul v roku 2010) to bolo o inom. Na súpiske s 18 hráčkami sa preda len dá hrať florbal na úrovni. Slovanistky vytvorili v zápase samostatnú formáciu, Nemšovanky dve. Podstatné je, že výkonom i nasadzovaním v zápase boli všetky formácie rovnocenné a všetky hráčky dostali príležitosť ukázať, čo v nich je. Košičanky sú známe dobrou obranou, dlhšie trvalo, kým sa ich podarilo definitívne zlomiť, i keď o víťazovi nebolo pochýb od začiatku. Rezerva Nemšovej so šiestimi Slovanistkami v zostave napokon Košice porazila 13:1.

NTS Nemšová B - Cassovia Velesis Košice 13:1 (4:0, 2:1, 7:0)

Góly NTS: Daňová 3, Švančarová 3, Štefánková 2, Janoštiaková 2, Patková, Čintalanová, Mihályiová

Zostava NTS: brankárka Bilčíková (93% úspešnosť!) - Reháková, Hamajová - Daňová, Švančarová, Štefánková; Kučeráková, Uhrinová Denisa - Čintalanová, Uhrinová Rebeka (Mihályiová), Janoštiaková (kapitánka); Vyletelková, Papierniková Denisa - Patková, Mazánová, Koníčková; Venďžurová

Kapitánkou v úvodnom zápase sezóny bola Erika Janoštiaková

Ďalšie kolo prvej ligy je na programe počas víkendu 6. - 7.10. NTS B privíta nováčika z Čadce a favorita na celkové prvenstvo Kysucké Nové Mesto B.

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovo trénera Slovanistiek Joža Alušíka: "V zápase nám chýbala Beatka Ružičková, nuž sme kus experimentovali s rozostavením. Vieme o silných stránkach Košíc, dávali sme si veľký pozor na ich protiútoky. Spočiatku nám viazla kombinácia, keď už bol súper unavený, šlo nám to lepšie. Pozitívnom je, že si zahrali všetky naše hráčky, väčšine z nich sa aj darilo. Nevznikli ani problémy pri striedaní, hráčky spolu komunikovali a tak túto pre nás nezvyčajnú činnosť zvládli bez problémov. Tím sa pozitívne naladil pred ďalšími zápasmi, ale až ťažší súperi nám ukážu jeho skutočnú silu. Dôležité je, že hráčky chcú na sebe pracovať a na ďalšie zápasy sa tešia."

 

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode