Neprehrali sme, len nám vypršal čas

22.11.2015 18:18

Pred týždňom 15.novembra 2015 usporiadal Slovan Rimavská Sobota 3.kolo druhej ligy mužov. Hralo sa samozrejme v MŠH v Detve, keďže naše okresné mesto stále nemá schopný priestor pre športovanie s palubovkou rozmeru aspoň 40 x 20 metrov.

V rámci programu tretieho kola narazili naši muži na súpera zo Zvolena. Vzhľadom k tomu, že sa nám rozpadla druhá formácia neprítomnosťou jej opôr: Kristziána Nádora, Miša Radnótiho a Riša Totkoviča, mali sme kus obavy - väčšina z nás má totiž ešte v pamäti debakel 4:17 z minulého ročníka, keď nám v zápase úplne vyhorela obrana. Avšak morálku sme si dvíhali spomienkou na Bôbar Cup v Prievidzi v lete, keď sme pri zlešpenom pohybe v obrane dokázali s týmto súperom odohrať vyrovnaný zápas s konečným výsledkom 1:3 pre súpera.

Prvá tretina bola z oboch strán skôr oťukávacia. Milko Kostovič nepremenil nariadený samostatný nájazd, na druhej strane súper využil presilovú hru. Na úvodný gól súpera expresne odpovedal náš kapitán #88 Mates Blahuta. Po ňom strelil Zvolen do klaksónu už len jeden gól, aj vďaka výbornému výkonu Gergelyho Szaba v bránke.
Úvod druhej tretiny sme nezvládli, súper nám ušiel na trojgólový rozdiel. V druhej polovici sme prepli na vyššie obrátky v útočnom pásme, avšak dlho nie a nie odkliať smolu pri zakončení - napokon tam tú loptičku pretlačil tradičný strelec netradičných gólov Peter "Frni" Mrnka. Do konca tretiny bol rozdiel znova len jednogólový v prospech Zvolenčanov, avšak množstvo nevyužitých šancí nás mohlo len mrzieť.
V tretej tretine sme sa snažili hrať čo najpozornejšie v obrane a pokúšať sa o vyrovnanie. Lenže vždy, keď vyrovnávajúci gól visel na vlásku, po hlúpej chybe v obrane inkasoval Slovan. Takto sme sa dopracovali až do času 17:35, keď súper dosiahol desiatku - 7:10. Za hrubosť šiel pykať Tomáš Brozman, pár sekúnd po ňom za atakovanie brankára pri rozohrávke aj Mates Blahuta a zdalo sa byť vymaľované. Znova sa však potvrdilo, že vzdávať sa pred uplynutím 60 minút hry netreba - oslabovku 3 na 5 sme odohrali štýlom 2 na 5 s vysunutým Jankom Blahutom, ktorého sa počas celého zápasu súper snažil márne zastaviť. A vyplatilo sa - 8:10! Následne z trestnej lavice naskočilo duo Mišurák - Mates Blahuta (Miško tam sedel, lebo Murhead je pán a keď ho vylúčia, tak len na 2+10 ;-) a po ďalšej Janyho delovke bolo 9:10 15 sekúnd pred koncom! Málo času? Kdežeeee.... Po takticky prehratom vhadzovaní sa na obranu súpera naštrbeného nečakaným záverom vyrútila šestica Slovanistov, získali sme loptičku a kapitán Mates zoči - voči brankárovi urobil temer všetko správne - obišiel ho, položil ho, no na umiestnenú strelu mu chýbal polkrok... Infarktový záver v čase 19:59 zaklincoval "Frni" a tak súper zo Zvolena zobral oba body. Podobne ako s Breznom nám zostali ruky prázdne, no srdcia hrdé.

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FBC Zvolen 9:10 (1:2, 3:3, 5:5)
Strelci zápasu: Blahuta Mates 3, Blahuta Jany 3, Mrnka Peter 2, Milko Kostovič

Čo k zápasu povedal kapitán družstva Mates Blahuta? "Do zápasu s tradičným rivalom zo Zvolena sme napriek výrazne oslabenej zostave, vstupovali s vidinou bodov. Chalani boli správne namotivovaní, verili si a väčšina podala veľmi zodpovedný a bojovný výkon. Za výsledok sa hanbiť nemôžme, každý z nás nechal na ihrisku všetko, čo mohol. V závere za stavu 7:10 pre súpera, náš Herkules heroicky skóroval v oslabovke o dvoch hráčov a o minútku nato dokonca na 9:10. Nebyť toho, že do konca ostalo len 15 sekúnd som presvedčený, že by sme zápas otočili. Súper mal síce o piatich hráčov na striedanie viac, no našou nezlomnou povahou sme im nedovolili zraziť nás na kolená ani na okamih. Neprehrali sme, iba nám vypršal čas..."

Hodnotenie asistenta trénera Gabrile Gálika: "Odohrali sme zápas, v ktorom sme znova nešťastne prehrali o jeden gól. Mrzí ma to, pretože aj v oklieštenej zostave chalani podali dobrý výkon a ani pri nepriaznivom stave nezložili zbrane a bojovali. Perfektný zápas odohrali bratia Blahutovci, ktorí zvládli úlohu, ktorá sa od nich očakávala. Znova sme doplatili na efektivitu využívania gólových šancí, ktoré sme mali v zápase. V obrane nám robil problém preberania hráčov súpera, ktorý si menil pozície a často sa stávalo, že ostával hráč súpera aj sám pred našou bránkou. Som presvedčený, že v nasledujúcom kole budeme brať plný počet bodov!"

Nasledujúce kolo sa hrá o týždeň 28.novembra a čaká nás ďalší z náročných priamych súperov v boji o prvú trojku - FPS Banská Bystrica.
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode