Na úvod sezóny jednogólová prehra

18.10.2015 18:18

Florbalisti rimavskosobotského Slovana načali v nedeľu 11.októbra v mestskej špotovej hale v Detve už tretí ročník v druhej lige SZFB. V sezóne 2015/2016 sa bude hrať M2 Stred (oficiálny názov súťaže) v základnej časti v dvoch skupinách - sever a juh. Slovanisti súťažia v súbojoch proti FBC Horehronec Brezno A, FPS Banská Bystrica, 1.FbC Zvolen, DTF Team Detva B a Horehronec Brezno B o jedno z troch miest v nadstavbovej časti súťaže o víťaza M2 Stred. Preto sa tréner Krisztián Nádor takto vyjadril k výsledkovým cieľom družstva: "Cieľom je skončiť v prvej trojke po základnej časti. Potom bude možné všetko!"
Ako je známe, na úvod sezóny Slovan prehral o gól 7:8, keď sa strelecky darilo Matesovi Blahutovi, autorovi troch gólov, po dva góly pridali jeho brat Jany Blahuta a Mišo Radnóti. Pozrime sa na zápas očami asistenta trénera Gaba Gálika:

"Hneď v prvom kole sme dostali podľa slov chalanov z tímu toho najťažšieho súpera. Začiatok zápasu bol ako zo sna, podarilo sa nám dostať do dvojgólového náskoku. Potom sa ukázala technická hra súpera, ktorý v krátkom čase dokázal vyrovnať stav zápasu na 2:2. Chlapci bojovali, súper bol však veľmi dobre zohraný a na konci druhej tretiny sa mu podarilo od nás odskočiť na z nášho pohľadu nepriaznivý stav 4:8. Páčila sa mi bojovnosť chalanov počas celého zápasu. Ich veľké nasadenie sa im oplatilo, pretože tou veľkou bojovnosťou zápas zdramatizovali, keď stiahli na 7:8. Na súperovi bolo vidieť, ako znervóznel, vytvorili sme si tlak, no ten veľmi chcený vyrovnávajúci gól sa nám už streliť nepodarilo. Tím podal podľa mňa veľmi dobrý výkon, škoda nevyužitých šancí, ktoré v ďalších zápasoch musíme využiť. Teším sa na ďalšieho súpera z Detvy. Ak chalani podajú tak parádny výkon verím vo víťazstvo a prvé body v sezóne."

Slovan - Horehronec Brezno 7:8 (2:2, 2:6, 3:0)

Zostava: Szabó - Blahuta Jany (2 góly), Kostovič Milko, Mišurák Mišo, Blahuta Mates (3 góly), Zadrobilek Gregor - Repka Peťo, Totkovič Rišo, Bubenka Miro, Radnóti Mišo (2 góly), Nádor Krisztián - Denis Farkaš, Lukáš Benda

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode