Mladší žiaci: Zlepšené zakončenie

15.01.2017 18:18

Rok 2017 začali mladší žiaci tam, kde rok 2016 neslávne ukončili. Na maličkú plochu ZŠ Moskovská v Banskej Bystrici nastúpili s odhodlaním prelomiť streleckú smolu. A darilo sa im, i keď prvý zápas proti náročnému Zvolenu napokon prehrali. No polovicu zápasu svojho súpera doslova bili v jeho vlastnom veľkom bránkovisku. Streľba z diaľky bola zvyčajne nedôrazná, streľba z blízka nepresná.

Všetko si to vynahradili v druhom zápase proti 1.FbK Banská Bystrica, v ktorom suverénne zvíťazili.

Potešiteľné je, že tím opäť posilnili chlapci z Fiľakova, z ktorých sa zatiaľ najlepšie uchytil Attila Lašák. Už teraz je plnohodnotnou súčasťou tímu. Ďalší chlapci ukázali tiež zlepšenie. Jadro tímu - kapitán Ulický, rýchlik Petrík, rotvajler Alex, brankár Hronec a konečne sebaistý Šimon Hričan - ukázalo veľké srdce i kvalitu, i že do budúcnosti s nimi treba veľmi počítať. Nie výsledky boli totiž potešujúce, ale predvedená hra, ktorú chlapci v náročných podmienkach predvázdali. Tá potešila ako rodičov, tak aj trénera.

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FBC Zvolen 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Góly Slovana: 6:31 Petrík 1:0, 31:29 Bodor 2:3 (premenené trestné strieľanie)

FBC Slovan Rimavská Sobota - 1.FbK Banská Bystrica 8:5 (1:0, 3:4, 4:1)

Slovo trénera Joža Alušíka: "Na všetkých chlapcov som hrdý. Všetci hráči sa zlepšujú, všetkých florbal baví. Keď túto chuť a radosť prenesú do tréningov, nemusíme sa o budúcnosť týchto ročníkov obávať. Zvlášť by som chcel slovne podporiť dvoch hráčov. Šimona Hričana, ktorý by určite najradšej strieľal góly, ale niekto musí aj brániť a jemu to šlo tentoraz výborne. Ani neviem, či som ho počas zápasov vôbec nechal vydýchnuť. Pochopil aj funkciu obrancu, keď sa útočilo pomáhal útočníkom podporovať ofenzívu, v obranných činnostiach odoberal loptičky čisto. Uvidíme, ako sa popasuje s väčším ihriskom a či sa konečne odváži nastúpiť aj medzi staršími žiakmi. Okrem neho ma zvlášť potešil Attila Lašák, ktorý dokázal, že má inštinkt zakončovateľa. Chýba mu ešte lepšie ovládanie loptičky a herný pokoj, ale ukázal, že sa vie postaviť do šance. Samozrejme, toto všetko je len talent a je na ňom, aby ho poctivým tréningom rozvíjal."

Reprezentovali Slovan: brankári Janči Hronec a Maťko Mede, hráči Jakub Drak, Samo Petrík, Tomáš Botoš, Šimon Hričan, Alex Bodor, Nathan Žiško, Attila Lašák, Dominik Gál a kapitán Samuel Ulický

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode