Mladší žiaci: Nadstavbové prvé kolo

22.03.2016 18:18

Mladší žiaci vycestovali na prvé dva zápasy nadstavbovej časti o neoficiálne 6. - 10.miesto do Turian.
Pred zápasmi boli z ich výkonu dosť veľké obavy. Marcová katastrofálna dochádzka na tréningy z dôvodu chorôb či zranení, jarných prázdnin, lyžiarskych výcvikov znamenala, že až na pár výnimiek neboli na zápasy dostatočne pripravení. Okrem toho pred samotným dvojzápasom vypadlo pre iný rodinný program a choroby pár hráčov, nuž na sever Slovenska cestovali napokon len siedmi statoční.
Na ihrisku však opäť raz naši najmladší Slovanisti potešili, keď to napriek tomu nezabalili a odohrali dva zápasy, za ktoré sa hanbiť nemusia. V tom prvom narazili na súpera z extraligovej Nižnej, ktorý mal podobné problémy so zložením kádra. V zápase sme viedli premiérovým gólom Nikolasa Cetnera, ktorý nastúpil na svoj vôbec prvý súťažný zápas za Slovan. Potom sa však prejavila nerozohratosť hráčov. Súper bol pred našou bránkou nebezpečný, my sme naopak nevedeli svoje skromné príležitosti premieňať. Zabránili však nejakému debaklu.
V druhom zápase na chlapcov doslova vybehol súper Juventa Žilina, ktorý hral krásny rýchly nátlakový florbal. Naši chlapci však boli efektívnejší v koncovke a dostali sa do dvojgólového vedenia. V druhej tretine však už pykali za obranné chyby vyplývajúce z "nedostatku kyslíka". Do tretej tretiny však dali všatky sily, čo im zostali a napokon do poslednej sekundy bojovali o bod.

Slovan - TJ A-FbO Nižná 2:6 (1:1, 0:2, 1:3)
Góly Slovana: 08:03 Cetner (A:Daňuš) 1:0; 35:15 Daňuš 2:6

Slovan - ŠK Juventa Žilina 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Góly Slovana: 05:05 Ulický (A:Szöke) 1:0; 09:15 Daňuš 2:0; 29:03 Szöke (A:Ulický) 3:4

Slovo trénera Joža Alušíka: Chlapci potešili prístupom. Proti lepšie pripraveným súperom ukázali bojovné srdce. V bránke chytal spoľahlivo mladý Hronec, vekom ešte len prípravkár Cetner sa na ihrisku nestratil, nesklamali tradičné opory Szöke - Daňuš - Hlodák. Klobúk dole pred malým Alexom Bodorom a jeho výkonom na ihrisku, kapitán Samko Ulický toho nabehal počas celého zápasu neskutočne veľa. Samozrejme, z prehier šťastný nie som, ale je radosť sledovať, ako sa chlapci počas ročníka herne zlepšili. Škoda, že nám posledný mesiac mnohí hráči vypadli z tréningového procesu, mohli sme mať ešte krajší výlet a doniesť aj nejaké body. Nevadí, verím že všetci teraz zamakajú a o tri týždne svojim súperom ukážu, že florbal hrať vedia!

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode