Miracle on the floor!

19.01.2015 18:28

V nedeľu sa piatimi dohrávkami uzavrelo 7. a 8. kolo 2.ligy Stred, ako aj prvá polovica sezóny. Slovan ako organizátor dvojkola hostil súperov z Banskej Bystrice, Turian, Dolného Kubína a Detvy "B" už zo známych dôvodov práve v Detve. Slovanisti opäť nastúpili v hojnom počte a trénerská taktovka tentokrát padla na Gaba Gálika, ktorý si svoje povinnosti plnil veľmi zodpovedne. Napriek tomu, že sa nemohli oprieť o domáce prostredie, mohli si naši florbalisti na konci dňa povedať "Náš dom, náš hrad". Slovan si totiž z dvoch zápasov odviezol plný počet bodov a zaznamenal tak svoje prvé historické double, dva víťazné zápasy a navyše v jeden deň!



FBC Slovan Rimavská Sobota - FPS Banská Bystrica 4:3 (1:1; 0:1; 3:1)
Góly: 1:1 Radnóti (Totkovič), 2:3 Repka (Nádor), 3:3 Radńoti (Szabó), 4:3 Nádor (Radnóti)
Na prvý zápas nastúpili Slovanisti proti minuloročnému prvoligistovi z Banskej Bystrice. Od začiatku sa hral dobrý zápas, nechýbali vylúčenia (aj s osobným trestom), sporné momenty, emócie, proste dráma do poslednej chvíle. Slovan ubránil v závere minútovú presilovku a podaril sa mu tak senzačný obrat z 1:3 na 4:3 a to v priebehu 9 minút! Leví podiel na víťazstve mal s 90% úspešnosťou (!) zákrokov brankár Szabó.

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Turany 11:4 (3:2; 2:2; 6:0)
Góly: 1:1 Radnóti (Nádor), 2:2 Radnóti (Nádor), 3:2 Bolčo, 4:4 Kostovič, 5:4 Radnóti (Nádor), 6:4 Totkovič (Nádor), 7:4 Mišurák (Farkaš), 8:4 Totkovič (Nádor), 9:4 Brozman (Nádor), 10:4 Kostovič (Štofaník), 11:4 Totkovič (Nádor)
V druhom zápase preveril Slovan súper z Turian, poskladaný z mladých hráčov doplnených o niekoľko skúsených borcov. Dve tretiny hry priniesli vyrovnaný zápas, ktorý sa už hral v podstatne pomalšom tempe ako prvý. Slovan hral tento úsek pomerne nepresvedčivo, no znova sa prebral v treťom dejstve a spustil doslova strelecký koncert. Okrem tradičného strelca Radnótiho, v útoku vystrájal Nádor, ktorý si pripísal 7 (!) gólových asistencií. V bráne sa zase darilo Majovi Štofaníkovi, ktorý po slabšom štarte zapol na vyššie obrátky, podržal tím pri tesnom stave, podobne ako Szabó zaznamenal gólovú prihrávku a mal vynikajúcu 84% úspešnosť zákrokov.

Celkovo si tak Slovanisti z Detvy odviezli 4 body, ktoré budú v nasledujúcich zimných dňoch hriať pri srdci. Rovnako ako body ale teší aj zlepšená hra celého tímu a keďže sme boli naposledy kritickí voči obrane, tá si teraz zaslúži pochvalu. 7 obdržaných gólov  za 90 minút je nepochybne dobrou vizitkou. Nemalou mierou sa pod to podpísali aj brankári, ktorým vzájomná konkurencia zjavne prospieva. Vyzdvihnúť tiež treba útočnú dvojicu Radnóti - Nádor, ktorí sa podieľali dovedna na 11 z 15 góloch.

Radi by sme Vás tiež informovali ako stojíme v tabuľke, no bohužiaľ informačný systém stále nefunguje ako by mal a tak sa zmienime len toľko, že po 10 zápasoch máme na svojom konte 8 bodov za 4 víťazstvá.


Na záver Vás pozývame na najbližšie zápasy Slovana. Opäť sa uskutočnia v Detve, posledný januárový deň, kedy sa začne odvetná časť ligy. O 9 hodine sa Slovan predstaví proti Breznu "B" a o 13 30 proti Breznu "A".

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode