MFLŽ: Najúspešnejšími boli hostia z Poltára

16.02.2014 18:18

V piatok 14.februára sa uskutočnila Miniflorbalová liga v kategórii mladších žiakov a žiačok. Účasť predčila naše očakávania. Do súťaže chlapcov sa prihlásili družstvá piatich základných škôl z Rimavskej Soboty a dve základné školy z Poltára, dohromady až 9 družstiev v ktorých nastúpilo 71 chlapcov. Čo nás ako organizátorov mimoriadne potešilo bola vôbec premiérová účasť troch dievčenských družstiev v MFLŽ! Ten kto videl zápasy dievčat videl u nich rovnaký zápal pre hru a radosť z vydarených akcií ako u chlapcov. Potvrdilo sa teda to, čo sme sa snažili šíriť u pedagógov už pred turnajom starších žiakov, že sa nie je treba báť nechať dievčatá hrať florbal, lebo je to pre ne rovnako vhodný šport ako pre chlapcov.

Deväť chlapčenských družstiev bolo rozdelených do troch skupín, v ktorých odohrali zápasy systémom každý s každým. Zápasy trvali 10 minút, herný systém bol 4+1, na súpiske mohlo byť maximálne 9 hráčov. Do play off sa dostalo najlepších 6 družstiev asymetrickým systémom s priamym nasadzovaním do semifinále.


Výsledky základných skupín (mladší žiaci)

Skupina A
ZŠ P.K.Hostinského - ZŠ Školská Poltár 0:6
ZŠ P.K.Hostinského - ZŠ P.Dobšinského B 3:0
ZŠ Školská Poltár - ZŠ P.Dobšinského B 4:0

1. ZŠ Školská Poltár 4b 10:0 (s)
2. ZŠ P.K.Hostinského 2b 3:6

3. ZŠ P.Dobšinského B 0b 0:7

Skupina B
ZŠ M.Tompu B - ZŠ M.Tompu A 2:2
ZŠ M.Tompu B - ZŠ Š.M.Daxnera 0:4
ZŠ M.Tompu A - ZŠ Š.M.Daxnera 0:7

1. ZŠ Š.M.Daxnera 4b 11:0 (s)
2. ZŠ M.Tompu B 1b 2:6

3. ZŠ M.Tompu B 1b 2:9

Skupina C
ZŠ Slobody Poltár - Gymnázium I.Kraska 1:1
ZŠ Slobody Poltár - ZŠ P.Dobšinského A 1:2
Gymnázium I.Kraska - ZŠ P.Dobšinského A 2:1

1. Gymnázium I.Kraska  3b 3:2
2. ZŠ P.Dobšinského A 2b 3:3

3. ZŠ Slobody Poltár 1b 2:3

*družstvá označené (s) si vybojovali priamy postup do semifinále play off

Štvrťfinále play off
Gymnázium I.Kraska - ZŠ P.K.Hostinského 1:2
ZŠ M.Tompu B - ZŠ P.Dobšinského A 0:6

Semifinále play off
ZŠ Školská Poltár
- ZŠ P.K.Hostinského 1:0
ZŠ Š.M.Daxnera - ZŠ P.Dobšinského A 0:1

Zápas o 3.miesto
ZŠ P.K.Hostinského
- ZŠ Š.M.Daxnera 2:1

Finále
ZŠ Školská Poltár - ZŠ P.Dobšinského A 2:3

Na turnaj prišlo viacero družstiev s ambíciou zvíťaziť, a ani tie družstvá, ktoré sa prišli najmä učiť neboli vôbec len do počtu. Skupina C základnej časti už po žrebe dostala meno skupina smrti, keďže sa v nej okrem pravidelne silného výberu Gymnázia Ivana Kraska ocitli aj víťazi Školského pohára v okresoch Poltár a Rimavská Sobota... Napokon zostal Čierny Peter v rukách chlapcov z Poltára, ktorí zápas s neskorším víťazom turnaja prehrali až v posledných sekundách hry - nebyť toho zásahu Lukáša Nôtu, ZŠ P.Dobšinského by utrpela nečakaný debakel, lebo obe jej družstvá by neprešli už základnou skupinou! Vo štvrťfinále dostali Gymnazisti stopku od ZŠ P.K.Hostinského, keď doplatili na úzky káder - celý turnaj odohrali bez striedania! V druhom zápase chlapci ZŠ M.Tompu nemohli konkurovať súperovi, keďže na ich škole s florbalom len začínajú. Napriek tomu sa nevzdali a celý zápas bojovali. Semifinálové zápasy priniesli dve superdrámy, v oboch prípadoch rozhodoval len jeden jediný gól! Výber chlapcov zo Školskej ulice v Poltári mal obrovskú oporu v Romanovi Ružičkovi zo 7.A, ktorý ukázal neuveriteľný ťah na bránku - už v prvom zápase strelil 6 zo šiestich gólov svojho družstva a napokon skóroval v každom zápase - teda aj tom semifinálovom. Právom bol preto na záver turnaja vyhláseným najlepším hráčom! V druhom semifinále sa stal hrdinom A výberu ZŠ P.Dobšinského Andrej Bodor, ktorý už predtým v štvrťfinále nakopol svoje družstvo k víťazstvu.

Vo finále to bol súboj ani remeň chlapci z Poltára šli do vedenia gólmi nezastaviteľného Ružičku a Ľuba Šnúrika. Potom sa však do toho oprel Lukáš Nôta, ktorý znížil, jeho spoluhráč Andrej Bodor vyrovnal aby sa znova presadil Lukáš, ktorý akrobatickým spôsobom zo vzduchu strelil posledný a víťazný gól výberu ZŠ.P.Dobšinského na turnaji!

Konečné poradie (v zátvorke je uvedený najlepší hráč družstva vyhlásený na záver turnaja):
1. ZŠ P.Dobšinského A (Lukáš Nôta)
2. ZŠ Školská Poltár (Miro Kojnok, okrem toho Roman Ružička najproduktívnejší a najlepší hráč turnaja)
3. ZŠ P.K.Hostinského (Paľo Rapčan)
4. ZŠ Š.M.Daxnera (Jakub Jonáš)
5. Gymnázium Ivana Kraska (Igor Paľovský)
6. ZŠ M.Tompu B (Matyi Csank)
7. ZŠ Slobody Poltár (Richard Šága)
8. ZŠ M.Tompu A (Samu Sogel)
9. ZŠ P.Dobšinského B (Patrik Horváth)

Tabuľka produktivity hráčov:

Na turnaj dievčat priviezla svoje družstvo ZŠ Školská z Poltára, okrem nich dve družstvá poskladala domáca ZŠ M.Tompu. Hráčky z Poltára nemali na turnaji konkurenciu, keďže sa s florbalom pravdepodobne stretávajú už dlhšie. Keby chlapci ZŠ Školská Poltár zvládli svoje finále, mohli za kopec putovať obe prvé priečky - aj tak je však možné túto školu považovať za najúspešnejšiu na turnaji!

Obe dievčenské výbery ZŠ M.Tompu predviedli bojovné výkony a určite by sa z nich v budúcom ročníku pri pravidelnom tréningu dalo zložiť zaujímavé florbalové družstvo. Držme im v tom palce!

Výsledky turnaja mladších žiačok
ZŠ M.Tompu A - ZŠ Školská Poltár 0:9
ZŠ M.Tompu A - ZŠ M.Tompu B 2:0
ZŠ M.Tompu B - ZŠ Školská Poltár 0:5

Konečné poradie:
1. ZŠ Školská Poltár 4b 14:0
2. ZŠ M.Tompu A 2b 2:9
3. ZŠ M.Tompu B 0b 0:7

Najlepšou hráčkou ZŠ Školská Poltár bola vyhlásená Sára Šimová, najlepšou hráčkou ZŠ M.Tompu A Vivi Balogová a najlepšou hráčkou ZŠ M.Tompu B Lilla Kónyová.

Tabuľka produktivity hráčov:

Všetkým zúčastneným družstvám a ich učiteľom je potrebné poďakovať za účasť, pretože športový duch, ktorý v piatkové odpoludnie v telocvični vládol bol najmä ich zásluhou. Za organizáciu podujatia je potrebné poďakovať členom a sympatizantom FBC Slovan Rimavská Sobota, ktorý v rámci svojho osobného voľna či dovoleniek zvládli turnaj po organizačnej stránke. Okrem toho je potrebné poďakovať aj drobným sponzorom z radov firiem a obchodníkov pôsobiacich v Rimavskej Sobote, miestnemu odboru Matice Slovenskej a riaditeľovi ZŠ M.Tompu v Rimavskej Sobote za bezplatné poskytnutie telocvične. Opakujeme naše prianie, aby sa nám v budúcom školskom roku sa podarilo ligu usporiadať dvojkolovým systémom a víťazné školy si mohli prevziať ešte hodnotnejšie ceny, najmä športové potreby, ktoré potom napomôžu rozvoju florbalu v našom regióne!

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode