MFL: Prvé štvrťfinálové zápasy play off

01.04.2015 08:08

Začiatok play off prial favoritom, ktorí si pripísali štyri víťazstvá. Nemali to však ľahké, bo outsideri hrýzli ako besní. Skúsenejšie tímy však robili menej chýb, vedeli že zápas trvá 30 minút a na rozhodujúci chvíľu sa oplatí počkať. Porazené tímy už nemajú čo stratiť, môžu hrať uvoľnenejšie než favoriti, ktorí nechcú pripustiť predĺženie štvrťfinálových sérií. Divákom pripomíname, že tentoraz sa výnimočne na MFL pôjde už vo štvrtok na tradičné miesto do telocvične ZŠ M.Tompu na Sídlisku Západ. Prípadné tretie zápasy sa však odohrajú v Osemnástke od 10:30 v sobotu 4.apríla.

TITANS(1) - FBK HORNETS(9) 1:0
1. zápas 8:4 (2:3)
Astaloš 3, Kyzek 2, Radnóti 2, Mrnka - Tamáši 2, Mišurák
Sršňom chýbal torpédoborec Farkaš, ktorý sa nešťastne zranil a načas vypadne z florbalového kolotoča. Posilnili ich však dve mladé hokejové talenty Marek Fiľo a Alex Tamáši. Titánom k plnej sile chýbal len Julo Kováč. Hráči Hornets sa však vypli k výbornému výkonu. Využívali chyby v rozohrávke Titánov a vyslali veľa nebezpečných striel na výborného Maťa Šándora. Titánom odklial strelecky začarované florbalky kapitán Peťo Mrnka až po 12.minútach. Dlho sa tak držal vyrovnaný stav, či len jednogólový rozdiel medzi súpermi. Rozhodujúci okamih prišiel štyri minúty pred koncom, keď Peťo Astaloš presne zakončil po dravom prieniku a hneď po rozohrávke nabil Mišovi Kyzekovi na dvojgólový rozdiel. Skúsení Titáni na záver sršne k zníženiu skóre nepustili a Peťo Astaloš svoj dobrý výkon vylepšil ešte o dva pekné individuálne góly.

FBL RETEX LUČENEC(2) - FBK KRUŽNO(7) 1:0
1.zápas 10:4 (3:2)
Marcinek 4, Šagát 3, Zadrobilek 2, Král - Kosorín, Patrik, Gondáš Rasťo, Ivarg
Retex hral svoju hru a spočiatku to na súpera stačilo. Pred polčasom ale Kružno zdvihlo hlavu a dvoma gólmi, ku ktorým výbornými prihrávkami napomohol kapitán Mišo Kmeť sa k súperovi priblížilo na gól. Retex však svojim výkonom v útoku ťahal Tomáš Marcinek (4+1), ktorý svojim dôrazom a presným zakončením pribíjal klinec ku klincu do rakvy zápasových nádejí Kružna. Pochváliť je treba aj výborne prihrávajúceho Gregora Zadrobileka (2+4). Už v polovici druhého polčasu preto bolo prakticky rozhodnuté a záver tak priniesol bezstarostnejší a na góly bohatý miniflorbal.

FLYERS(3) - ČIERNOLÚCKI VLCI(6) 1:0
1.zápas 8:3 (4:2)
Božík 2, Kurák 2, Bíro, Pajtáš, Škantár, Múčka - Sojka Michal 2, Rapčan Rado
V úvode zápasu Vlci navyužili dve presilové hry. Pokojne hrajúci a so širokou lavičkou navstúpivší letci sa postupne dostávali do vyšších otáčok. Nechali súpera vytrápiť sa snahou o gól a z prepracovaných protiútokov najskúsenejších hráčov na ihrisku (Bíro, Kurák, Škantár či Božík) prekonávali zúfalého Kónyu. Na Vlkov sa konečne usmiala šťastena na konci polčasu, keď dvoma gólmi za sebou rozdúchal nádeje na otočenie priebehu bojujúci Mišo Sojka. Tie však súper umravnil v presilovke na začiatku druhého polčasu, keď sa predviedla dvojička Pajtáš - Kurák. Vlci tak hrali znova do plných a letci postupne ich útočné pozície celkom vybombardovali, až súpera prinútili vyvesiť bielu vlajku. Aspoň pre tento zápas.

DYNAMO DIVIAKY(4) - SLOVAGRE(5) 1:0
1.zápas 6:3 (3:0)
Kostovič 2, Gálik, Sarvaš, Gregorec, Slovák Ján - Tóth Ivo, Antal
Klasické derby MFL modrí vs. oranžoví prinieslo správnu play off náladu s emóciami, zvratmi v priebehu, diskusiami ale aj peknými gólmi. Spočiatku to vyzeralo na víťazstvo oranžových s prstom v nose. Väčšiemu rozdielu skóre zabránil len skvelý Štofaník, ktorý mal napokon v zápase až 38 úspešných zákrokov. V druhom polčase bola hra v poli vyrovnanejšia. Ani jeden zo súperov nevyužil výhodu presilovej hry. Slovagre sa však krok po kroku približovalo Dynamu na dostrel a jeho hráči boli z toho a zo Štofaníka čoraz viac frustrovaní. Keď Ivo Tóth vyrovnal gólom cez celé ihrisko, napätie sa dalo krájať. Vzápätí však 12 minút neprekonaného Štofaníka prestrelil narodeninový oslávenec Gregorec. Definitívne zahatil nádeje Slovagre v zápase Jano Slovák. Emóciami nabitý záver tak hráči Dynama napokon zvládli, čo je pre nich dobrým znamením do ďalších zápasov play off, pretože v minulej sezóne práve za týchto okolností rozhodujúce zápasy strácali.

Program štvrťfinále play off
Štvrtok 02.04.2015 - ZŠ M.Tompu
20:00 Titans - FBK Hornets, rozhodujú Král, Kostovič
20:50 Retex Lučenec - FBK Kružno, rozhodujú Radnóti, Totkovič
21:40 Flyers - Čiernolúcki Vlci, rozhodujú: Beracko, Alušík
22:30 Dynamo Diviaky - Slovagre, rozhodujú: Repka, Radnóti

Tretie zápasy štvrťfinále sa v prípade potreby odohrajú v Telocvični Osemnástka v sobotu 4.apríla od 10:30.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode