MFL: Lepšie vykročili Titáni

28.04.2015 08:08

Záverečná kapitola MFL - boje o medaile - začala v piatok 24.apríla zápasmi o 3. miesto a titul. Druhé pokračovanie mala v nedeľu druhým finálovým zápasom.

Séria o 3.miesto
RETEX LUČENEC (2) - DYNAMO DIVIAKY (4) 1:0
1. zápas 6:2 (3:1)

Jakuba 3, Marcinek 2, Zadrobilek - Gregorec 2
Oba tímy do zápasu nastúpili s dvomi trojkami správne namotivovanými na boj o bronz. Dlhé minúty to bol taktický súboj s menším počtom striel vedený snahou neinkasovať ako prvý. Šesť minút pred polčasom sa po Šagátovej asistencii podarilo Zadrobilekovi prestreliť Šándora. Po rozhorávke využil chybu Dynama Marcinek. A to nebolo všetko, znova po rozohrávke zneužil demoralizovanú obranu Dynama aj Jakuba. Z ničoho nič tak bolo 3:0 pre Retex. Dynamo sa nepoložilo, bojovníci v jeho radoch - Fazekaš či Jano Slovák - nemienili predať kožu lacno. Na začiatku druhého polčasu tak Dynamo znížilo na rozdiel jediného gólu. A taktická partia pokračovala. Dôležitý zásah v polovici druhej časti hry si pripísal Jakuba. Dynamo tak muselo viac otvoriť hru, čo rýchlym útočníkom Retexu vyhovuje. Kým Dynamu sa už napriek veľkej snahe streliť gól nepodarilo, hráči Retexu pridali ešte dva a sú tak bližšie k bronzovým medailám.
Po dohode súperov sa séria rozhodne vo štvrtok 30.apríla druhým zápasom. V prípade víťazstva Dynama Diviaky bude nasledovať 10 minútové predĺženie hrané na zlatý gól.

FINÁLE MFL
TITANS (1) - FLYERS (3) 2:0
1.zápas 6:4 (4:2)

Kyzek 3, Radnóti 2, Astaloš - Pajtáš 3, Škantár
Prvý finálový zápas mal za sebou 6 sekúnd hry, keď po línii Totkovič - Mrnka - Radnóti posledne menovaný otvoril skóre. Úvod ani hrom! Zápas pokračoval v pekne ostrom a útočnom tempe ďalej. Po Pajtášovom vyrovnaní dostal Titanov do vedenia hrdina semifinále Astaloš. Pajtáš je však ostrostrelec a netrvalo mu dlho, než znova vyrovnal. Titáni sa preto sústredili najprv na zaplátanie dier v obrane, spomalili hru a snažili sa ísť na istotu. Letci zas pálili na súpera najmä z bezpečných stredných vzdialeností. Presnejšiu mušku v druhej polovici polčasu mali ale čierni - Kyzekom a Radnótim si Titani vybojovali dvojgólový náskok do prestávky.
Do druhého polčasu vymenili letci v bránke nádejného Krštieňa za skúsenejšieho Gašparoviča. Ten však hneď nato kapituloval, keď Astaloš pekne uvoľnil Kyzeka, ktorý bol v piatok nezastaviteľný - 5:2. Titáni si boli vedomí, že čas hrá pre nich a tak sa snažili voziť loptičky von z vlasnej polovice a nedovoliť letcom dostať sa do tlaku. Hráči Flyers bojovali ako sa na finále patrí, neuveriteľne chytajúceho Šándora však prekvapil až v polovici polčasu Pajtáš. Titáni pokračovali v taktickej hre, letci však ich obranné formácie narušovali čoraz povážlivejšie, až napokon chybyčku v obrane Titánom potrestal výborný Škantár - dve minúty pred koncom to bolo 4:5. Najlepšia obrana je útok - povedal si Mišo Kyzek a svojim tretím gólom vzápätí rozhodol o víťazovi prvého finálového zápasu.

2.zápas 8:7 (5:3)
Radnóti 3, Totkovič, Vančík, Kyzek, Mrnka, Blahuta Mates - Božík 3, Škantár 2, Horňák, Pajtáš
Bratia Blahutovci, ktorí po Novom roku opustili mesto nedokázali v "Zimbabwe" pri banánach obsedieť, keď ich kamaráti hrajú finále a tak sa z ničoho nič, prekvapiac súperových hráčov aj vlastných spoluhráčov, objavili v zostave na druhý finálový zápas! Letci zas svoju kvalitnú zostavu ešte vyšperkovali Denisom Božíkom. A mali skvelý nástup do zápasu -  kým v piatok sa nie a nie presadiť zo stredných vzdialeností, tentoraz bolo za dveajčosi minúty 2:0 po bombách Horňáka a Škantára!! Titani vedeli, že času do konca zápasu je dosť. Najprv znížili dotieravý tvrďas Vančík, ktorý sa tentoraz vo formácii s Totkovičom a Radnótim často objavoval pred Gašparovičom, potom načal svoje strelecké konto Radnóti. Letci vyslali vpred stíhačku Božíka, ktorý využil voľný priestor v príliš vysunutej obrane Titánov. Záver polčasu však patril čiernym. Najprv v presilovej hre strieľal nechytateľne Radnóti. Chvíľu nato z bojovnosti Matesa ťažil Mrnka, aby ešte pred klaksónom zlikvidoval dobrý dojem z prvého polčasu letcov Kyzek.
Flyers sa tak znova ocitli v pozícii, ako v prvom zápase. Titáni im prenechali iniciatívu, letci sa však snažili ísť na istotu a nenechať sa prípadne prečísliť po neuváženej streľbe. Trpezlivosť a stála snaha presadiť sa proti dobre organizovanej a tvrdo hrajúcej obrane Titánov napokon v polovici polčasu priniesla sladké plody - najprv sa pred brankárom Šándorom najlepšie zorientoval Božík, chvíľu po ňom strelil 90stupňového uhla vyrovnávajúci gól Pajtáš. V posledných štyroch minútach zápasu sa ale diali veci - najprv Mates Blahuta ukázal, že strieľať góly nezabudol. Po rýchlej rozohrávke zas Radnóti ukázal, kto je najlepším strelcom zo stredných vzdialeností a po ňom sa pripomenul aj Totkovič. Koniec? Kdeže! Dvaja buldoci letcov: Škantár z Božíkom sa nemienili vzdať ani necelé dve minúty pred koncom! Letci do klasksónu nastrelili ešte dve žrďky, okrem toho spomínaní hráči strelili dva góly! Vyrovnať už síce nestihli, ale chýbalo k tomu skutočne málo.

Obaja súperi svojou hrou pozvali všetkých na rozhodne zajímavý tretí finálový večer vo štvrok 30.apríla.

Program tretieho finálového večera:
20:15 Retex Lučenec - Dynamo Diviaky
21:00 Odovzdávanie bronzových medialí
21:10 Slovanista roka - vyhlásenie najlepších hráčov v sezóne 2014/2015
21:30 Titans - Flyers

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode