MFL: 7.hrací deň (20.10.2013)

27.10.2013 18:18

Nedeľa 20.10. bola premiérovým víkendovým hracím dňom tohto ročníka MFL. Priniesla porciu deviatich zápasoch, v ktorých sa strelci 116 krát nadšene usmievali, kým tváre pod maskami toľkokrát smútili. Ako táto gigantická porcia zápasov zamiešala poradím základnej časti MFL?

TITANS - Slovagre 5:5 (2:3)
Kováč 3, Mrnka, Blahuta M. - Hutáš 3, Tóth, Hronec Emil
Titáni nastúpili do ranného zápasu zložení len z najjadrnejšieho jadra, t.j. trojica Julo - Frni - Mates. Rozumnou taktikou "šetrenia silami" však dokázali so Slovagre držať krok. Aj tak si však Slovagre v druhom polčase vybudovalo trojgólový náskok. Ďalší vývoj však jeho hráči asi nechápu dodnes - namiesto udržovania výsledku po chybách inkasovali. Hrdinom zápasu tak bol nakoniec Julo Kováč, ktorý z protiútokov do ktorých ho vysúval brankár Matej Šándor strelil tri góly a zabezpečil Titánom z nevýhodnej východzej pozície pat.

8Jungend - Čiernolúcki Vlci 3:14 (1:7)
Farkaš, Benda, Alušík - Radnóti 4, Repka Peter 3, Sojka Michal 3, Sojka Matej, Brozman Tomáš, Rapčan Rado, Totkovič
Vlci sa s prispatými mladíkmi veľmi nemaznali a svoju prevahu na ihrisku dokazovali aj gólmi. Najviac sa darilo Peťovi Repkovi, ktorý nazbieral 6 bodov (3+3).

Buldozéri A.C.A.B. - FBK Kružno 2:11 (1:3)
Líška, Laudár - Kmeť 3, Kosorín 2, Hriň 2, Gondáš Ján, Patrik, Kováčik, 1 gól bol vlastný
Kružnianci nespokojní z doterajším vývojom v MFL na súpera vybehli a rýchlo sa ujali trojgólového vedenia. Do konca polčasu však Buldozéri hru v poli vyrovnali a skóre po peknej prihrávke Gaba Šmíra znížil Zdenko Laudár. Aj v druhom polčase bola hra v poli vyrovnaná, hráči v žltých dresoch sa však strelecky nedokázali presadzovať tak ako súper, u ktorého vynikol Mišo Kmeť (3+2). Štyri minúty pred koncom svietil na tabuli stav 7:2 pre Kružno, Buldozéri akoby stratili motiváciu a inkasovali ešte zbytočné góly na záver.

TITANS - Čiernolúcki Vlci 7:8 (4:2)
Kováč 3, Mrnka 2, Blahuta Mates 2 - Radnóti 3, Totkovič 2, Sojka Michal, Sojka Matej, Repka Peter
Do jedného z ťahákov hracieho dňa nastúpili Titáni len s jedinou posilou - Mišom Kyzekom a mali tak na striedanie jedného hráča. Proti sebavedomému súperovi hrajúcemu na 3 striedania však zápas rozbehli vynikajúco. V rozpätí 9. až 11.minúty prvého polčasu zmenli stav z 0:1 na 3:1. Dvojgólové vedenie dokonca udržali až do konca polčasu. Vlci síce strieľali a strieľali, Maťo Šándor však eutanazoval drvivú väčšinu ich pokusov. V druhom polčase začala poriadna prestrelka. Najpv pri vylúčení Jula Kováča Vlci dvoma gólmi vyrovnali a vzápätí šli do vedenia. To netvalo dlho, presne 58 sekúnd, keď sa presadil Mates Blahuta. Päť minút pred koncom útočiaci Vlci otvorili priestor Frnimu a ten nezaváhal. Vzápätí sa presadila nočná mora brankárov MFL - Julo Kováč (zatiaľ v MFL bilancia 23 gólov, 13 asistencií) a na Vlkov by nik nevsadil ani deravý groš. Do útoku ale zavelil Mišo Radnóti, ktorý najprv znížil a keď sa poldruha minúty pred koncom nechal vylúčiť Frni, ďalšími dvoma gólmi otočil skóre na stranu Čiernej Lúky.

Flyers - Slovagre 4:3 (3:1)
Bíro 2, Šprlák, Slovák Igor - Hutáš, Fačka, Oštrom
V dobrom zápase veľa gólov nepadlo. Útoky sa striedali zo strany na stranu, obe družstvá však dávali pozor na zbytočné chyby v obrane. Flyers vyšiel záver polčasu, v ktorom sa presadili dvakrát. Slovagre však polminúty po polčase znížilo Fačkom na rozdiel jedného gólu a snažilo sa o vyrovnanie. Podarilo sa to dobre hrajúcemu Hutášovi. Flyers hrali potom tri a pol minúty pred koncom presilovú hru, ktorú síce nevyužili, avšak po jej skončení vyčerpaný súper chybou umožnil Peťovi Bírovi streliť víťazný gól zápasu.

FBC Panthers - Flyers 0:14 (0:5)
Bíro 4, Slovák Igor 4, Filo 3, Škorvánek 2, Jasenka
Najnešťastnejším mužom zápasu bol Peťo Macko, brankár Pantherov, ktorý napriek štyridsiatim úspešným zákrokom vyberal štrnásťkrát loptičku z bránky. Na druhej strane bol šťastným mužom zápase Henrich Gašparovič, ktorý zaznamenal v MFL veľmi zriedkavé čisté konto!

Dynamo Diviaky - 8Jungend 12:2 (6:0)
Fabo 3, Lentovský 3, Ružinský 2, Gregorec 2, Gálik - Orság, Rusnák
Hráči Dynama sa na zápas zbierali pomalšie. Napokon Dynamo striedalo dve trojky, ktoré potvrdzovali rolu favorita. O to zbytočnejšia bola šarvátka na záver, ktorú vyprovokovali horúce hlavy oboch družstiev.

Buldozéri A.C.A.B. - Slovagre 6:12 (3:3)
Paluchnik 3, Kirchhoff 2, Líška - Hutáš 8, Fačka 2, Tóth, Miniaroff
Hráči Slovagre mali v zápase unavené nohy, čo najmä v prvom polčase Buldozéri využili vo svoj prospech. Výborne si rozumela dvojica Kirchhoff - Paluchník, ktorá zaznamenala päť zo šiestich gólov Buldozérov. Kým Buldozérom v druhom polčase dochádzali sily, Slovagre k víťazstvu potiahol fantastickým výkonom prakticky jediný hráč - Peťo Hutáš. Prenikal obranou idividuálne aj prihrávkami, rýchlo získal strelecké sebavedomie. Vyšiel mu nielen tento zápas, ale aj celý hrací deň počas ktorého si na konto pripísal 15 bodov!

FBC Panthers - 8Jungend 6:2 (2:1)
Maďar 2, Hrivnák, Nosáľ, Kmeť, vlastný - Orság, Rusnák
V zápase dvoch mladíckych družstiev rozhodli o výsledky výkony obrán - kým tá Pantherská stála na pevných "Mackových" zákrokoch a bojovnosti, 8Jungend nechávali príliš často brankára Gémešiho osamoteného. Pantheri tak v nedeľu spravili to čo hráči Kružna - získali prvé body do tabuľky!

Ideálna zostava 7.hracieho dňa:
Šándor Matej (TIT) - Hutáš Peter (SLO), Kováč Julo (TIT), Radnóti Michal (ČLV)

Priebežná tabuľka (družstvo, bodov, zápasov)
1. Čiernolúcki Vlci 11b (6)
2. Dynamo Diviaky 10b (6)
3. Flyers 10b (6)
4. Slovagre 8b (6)
5. Titans 7b (6)
6. Kružno 2b (5)
7. Buldozéri A.C.A.B. 2b (6)
8. 8Jungend 2b (7)
9. FBC Panthers 2b (6)

Top 10 v bodovaní hráčov
1. Kováč Julo (TIT) 36b
2. Hutáš Peter (SLO) 28b
3. Blahuta Mates (TIT) 21b
   Mrnka Peter (TIT) 21b
5. Lentovský Tomáš (DYN) 19b
6. Radnóti Michal (ČLV) 18b
7. Kostovič Milko (SLO) 17b
8. Fazekaš Peter (DYN) 16b
   Sojka Michal (ČLV) 16b
10.Farkaš Denis (8JU) 15b
   Tóth Ivan (SLO) 15b
   Bíro Peter (FLY) 15b

Top 3 v úspešnosti brankárov
1. Šándor Juraj (DYN) 84,6%
2. Šándor Matej (TIT) 82,1%
3. Štofaník Majo (SLO) 81,3%

Predpokladaný program zápasov 08.11.2013
20:20 FBC Panthers - Buldozéri A.C.A.B.
21:10 Čiernolúcki Vlci - Flyers
22:00 FBK Kružno - Dynamo Diviaky

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode