MFL: 33.hrací deň (11.04.2014)

14.04.2014 14:14

Majstrom MFL v ročníku 2013/2014 sa stal výber Čiernolúckych Vlkov po víťazstve nad Dynamom Diviaky 3:1 na zápasy. Obe družstvá predviedli štyri krásne florbalové predstavenia a ukázali, že sa právom dostali do finále.

 

Titans - Dorast FBC Slovan Rimavská Sobota 7:6 (2:3)
Kyzek 4+0, Astaloš 1+2, Blahuta M. 1+1, Blahuta J. 1+1 - Farkaš 3+0, Mišurák 0+2, Dano 1+1, Bodor A. 1+1, Rusnák 1+0, Benda 0+1
Štvrtý finálový večer začal exhibičným súbojom bronzových Titánov a výberom hráčov do 16 rokov. V zaujímavom súboji nechávali obe družstvá veľa priestoru na vyniknutie "nahradníkov" v bránkach. Titáni sa v zápase presvedčili, že výletnícke tempo nemôžu nasadiť ani v takýchto priateľských súbojoch a tiež že im v novej generácii vyrastá solídna konkurencia. Mladí hráči si zas užili atmosféru zaplneného hľadiska.

Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky 7:6p (2:4)
Totkovič 2, Sojka Michal, Sojka Matej, Brozman T., Rapčan R., Radnóti - Korvín 3, Golian, Slovák J., Halaj
Štvrtý finálový zápas začal tak, ako si už diváci v telocvični zvykli, náporom Dynama. Tentoraz však tomu náporu Vlci vonkoncom nedokázali odolávať a veľmi rýchlo prehrávali o dva góly. Prevaha nabudených oranžových bola v týchto chvíľach zápasu nevídaná a náskok si mohli vypracovať ešte vyšší. Prvá strela Vlkov na bránku Ďura Šándora prišla po šiestich minútach hry, následne z minima vyťažil maximum Radnóti a bolo 1:2 z ich pohľadu. Naďalej však hrali prispate a Dynamo zaslúžene zvyšovalo rozdiel skóre až na polčasových 2:4.
Keď druhý polčas načal gólom Dominik Korvín, zdalo sa že Dynamo sériu vyrovná. Najmä keď ostrostrelcovi Vlkov zvlhla muška a nedokázal premeniť ani tie najvyloženejšie šance. Sila čiernolúčanov je však v kolektíve a keď nejde jednému, potiahne druhý. To sa následne ukázalo pri hre oboch družstiev štýlom hore dolu, ktorá musela divákov baviť a v ktorej boli Vlci napokon efektívnejší a znížili na 4:5. Od tohto momentu sa obe družstvá snažili gól hlavne nedostať - Diviaci nechceli prísť o jednogólový náskok a uvedomovali si, že súper bude už len nervóznejší, Vlci zas vedeli, že inkasovaný gól ich bude pravdepodobne stáť celý zápas. Poldruha minúty pred koncom spravil strašnú chybu Totkovič keď prihral pred bránku Halajovi, ktorý suverénne zavesil. Len dvadsať sekúnd však trvalo toto dvojgólové vedenie a znova znížoval Brozman, ktorý sa presadil v tej správnej chvíli. Následne sa rozvírili emócie na palubovke, keď rozhodcovia vylučovali na strane Dynama Ružinského za nedodržanie vzdialenosti, dva priestupky Vlkov proti pravidlám tesne predtým však potrestaním neskončili. Presilovú hru Vlci zúžitkovali na vyrovnanie. Pred koncom zápasu bol správne vylúčený Jano Slovák za vysokú hokejku, nuž to pred predĺžením s Dynamom ružovo nevyzeralo.
Diviaci sú však bojovníci na pohľadanie a temer minútu a štvrť predĺženia odohrali v dvojici bez inaksovaného gólu. Zdalo sa, že práve preto by mohli mať psychicky v predĺžení navrch. Na palubovke sa však dial opak, Vlci zahadzovali prečíslenie za prečíslením a oranžovým ani čoby smerom dopredu dochádzala šťava. Jednoznačne sa čakalo na to, kto sa stane hrdinom dňa. Napokon štyri sekundy pred zavŕšením päťminútovky prestrelil Šándora Mišo Sojka a Vlci tak mohli začať oslavovať titul!

Záznamy zo zápasu sú tu tu a tu.
Konečný stav finálovej série
Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky 3:1

Ideálna zostava 33.hracieho dňa:
Kónya Erik (ČLV) - Sojka Michal (ČLV), Korvín Dominik (DYN), Slovák Ján (DYN)

3.ročník MFL v Rimavskej Sobote v posledný predveľkonočný piatok skončil. Určite sa k nemu vrátime v rámci magazínov MFL. Pre priaznivcov miniflorbalu je podstatné, že sa znova vidíme 4.mája na 2.ročníku Malohontsko - Novohradského pohára, počas ktorého bude slávnostne vyhodnotený aj práve ukončený 3.ročník MFL. Pre mladých miniflorbalistov sa chystá Gemerský pohár, v ktorom budú môcť štartovať výbery hráčov do 23 rokov a mal by sa uskutočniť začiatkom júla. Po letných prázdninách sa znova všetci stretneme na palubovke pri príležitosti štartu 4.ročníka MFL, ktorému bude určite predchádzať predsezónny turnaj s názvom... no skúste návrhnúť :)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode