MFL: 28. a 29.hrací deň (14. a 16.03.2014)

17.03.2014 18:18

Sláva víťazom i porazeným! To je možné povedať na okraj oboch skončených semifinálových sérii MFL v ročníku 2013/2014. Obe šli na maximálny počet zápasov a dokonale preverili schopnosti hráčov. Do finále napokon postúpili obe nasadené družstvá, smútiacich semifinalistov však čakajú súboje nielen o bronz...

Slovagre - Buldozéri A.C.A.B. 13:9 (7:7)
Tóth 5, Fačka 3, Gémeši 2, Štofaník 2, Farkaš - Klincko Milan 6, Paluchník, Klincko Miro + vlastný gól Slovagre
Diváci opäť raz videli gólové hody! Slovagre nastúpilo so svojim najproduktívnejším hráčom v bránke a Majom Štofaníkom v útoku (bilancia 2+1 ho zaiste potešila, mimochodom aj Maťo Pánek z bránky Buldozérov získal v zápase dve asistencie!), Buldozéri zas v oklieštenej zostave, s ktorou však tri štvrtiny zápasu držali so súperom krok, ba občas boli aj o gól - dva pred ním. Napokon zvíťazil ten, kto mal v závere viac síl.

1.semifinálová séria
Piatok
Čiernolúcki Vlci - Flyers 5:7 (3:2)
Sojka Mišo 2, Sojka Matej, Brozman T., Totkovič - Kurák 2, Pajtáš 2, Bíro, Šprlák, Slovák I.
Zápas v mnohom pripomínal súboj spred týždňa, akurát si súperi role vymenili. Do vedenia šli totiž v prvom polčase dvakrát hráči Flyers, Vlci sa na nich dvakrát dotiahli a napokon získali prvý krát vedenie 4 sekundy pred sirénou. Hra bola počas celej prvej časti hry skôr opatrná, súperi spoliehali na drobné diery v obrane a protiútoky sa snažili ťahať až k brankárovi, aby rýchlou stratou loptičky nedovolili kontru protivníka.
Druhý polčas sa dá nazvať polčasom Juraja Šprláka. Najskôr totiž perfektne nabil Slovákovi, ktorý ešte krajšie zakončil. Keď potom šli Vlci vďaka rýchlonohým bratom Sojkovcom do dvojgólového vedenia a s Flyers to nevyzeralo vôbec dobre, začal rozhadzovať neskutočné loptičky na spoluhráčov, ktorí sa konečne nebáli strieľať z väčších vzdialeností a v priebehu dvoch minút bolo otočené! Vlkom ani čoby dvojgólové vedenie ublížilo, báli sa ísť vpred a nechali sa zatlačiť pred vlastnú bránku, za čo zaslúžene pykali. Hra bez brankára im už na návrat do zápasu nepomohla a Flyers sériu vyrovnali na 1:1.

Nedeľa
Čiernolúcki Vlci - Flyers 12:8 (6:2)
Radnóti 5, Totkovič 4, Brozman T., Sojka Matej, Repka P. - Slovák 4, Šprlák 3, Pajtáš
Letci nastúpili na zápas len s dvoma hráčmi na striedanie, kým Vlci sa oproti piatkovému súboju posilnili o svojho najlepšieho strelca Radnótiho. Na začiatku zápasu sa Flyers snažili hrať svoju typickú hru zo zadu, čo im však tentoraz vôbec nevychádzalo. V prvom polčase nechávali Vlkov až z prílišnej blízkosti "trhať mäso" z Gašparovičovej svätyne a v polovici prehrávali už 0:4. Potom ich síce do zápsu vrátil Slovák, ktorý sa práve v semifinále dostal späť do top formy, pred sirénou však znova hrýzli Vlci.
V druhom polčase si chlapci z Čiernej Lúky a okolia naďalej udržovali náskok. Letci napriek vypätiu všetkých síl, ktoré ešte mali v nohách, rukách a hlavách, víťazstvo a postup Čiernolúckych Vlkov do finále MFL neohrozili.

2.semifinálová séria
Piatok
Dynamo Diviaky - TITANS 6:3 (3:1)
Filipiak 2, Ružinský, Korvín, Halaj, Petrinec - Mrnka, Blahuta M., Blahuta J.
Súboj dvoch nezmieriteľných rivalov začal náporom Dynama, keď Filipiak už po piatich sekundách hry spálil tutovku. Diviaci aj naďalej tlačili na pílu a Maťo Šándor ukázal, v akú oporu Titánov vyrástol! Z čista - jasna udrelo na druhej strane, keď dravo prenikol Jany Blahuta po ktorého prihrávke jeho starší brat otvoril skóre zápasu. Oranžovým chýbal pokoj, hokejové posily mali až príliš "radi" loptičku na florbalkách čo v piatok do defenzívy zatlačeným "čiernym" vyhovovalo. Dlhodobá hra v obrane však Titánom nikdy nevoňala, snažili sa vytvoriť viac priestoru pre najobsadenejšieho hráča zápasu Jula Kováča, čo sa im napokon vypomstilo - Gregorec nádherne uvolnil Halaja a ten vyrovnal! Dve minúty nato šli Diviaci do vedenia po góle Petrinca hrajúceho s obrovským prehľadom a skóre polčasu uzatvoril v oslabovke dravý Filipiak.

Titáni museli hrať vabank, čo bola voda na mlyn Dynama, ktoré získalo už trojgólové vedenie. Nedalo si však pozor na "druhú lajnu" čiernych a nenápadný lapaj "Frni" znižoval. Šesť minút pred koncom to bolo po Janyho bombe už len o gól. Nervozita na ihrisku stúpala, doplatil na to Igor Golian. Presilovku však zahrali Titáni zle, Dynamo oslabovku ako naposledy  - Filipiak rozvlnil sieť. Bolo v podstate vymaľované, nuž Korvín len prikrášlil zaslúžené víťazstvo Dynama, ktoré v piatok svojho súpera prestrieľalo 31:18.

Nedeľa
Dynamo Diviaky - TITANS 5:3 (2:2)
Ružinský 2, Fabo 2, Lentovský - Kyzek 2, Mrnka
Dráma, ktorá mala určiť druhého šťastného semifinalistu vyvrcholila v nedeľné poludnie krásnym súbojom. Do vedenia šli delostreleckým projektylom svojho najlepšieho strelca Lentovského Diviaci. Ich silnou stránkou avšak i achylovou pätou sú hráči hokeja (oproti piatkovej zostave chýbal Korvín, ktorého nahradil mladý Fabo), ktorí vedia dať hre rýchlosť i strieľať góly, avšak majú menší guláš v pravidlách (pomáhanie si hokejkou, hra nad kolenami a pravidlo o striedaní) čo ich stálo dve zbytočné hry v oslabení kvôli zlému striedaniu. Titáni síce ani jednu z nich nevyužili, hrali však o poznanie aktívnejšie než v piatok. Presadiť sa ale dokázali len hráči druhého sledu. Najprv totiž Kyzo vyrovnal, aby vzápätí nebojácne vystrelil Mrnka a dostal svoj tím bližšie k finálovým bránam. O tom samozrejme nechcel nič počuť Vlado Ružinský, ktorý po Fazekašovej prihrávke vyrovnal polčasový stav.
Takticky vyspelá rýchla hra z prvého polčasu dávala tušiť dramatický druhý polčas. A veru tomu tak aj bolo. Veľa sa strieľalo, veľa sa pokrývalo, dostupovalo, ale najdôležitejšími boli brankári, ktorí temer desať minút nechceli počuť ani slovo o góle. Ten sa napokon podaril Jožovi Fabovi po spolupráci s hrdinom stretnutia Ružinským. Na gól však expresne odpovedal Mišo Kyzek a solídne zaplnené hľadisko možno začalo dúfať v rozuzlenie v predĺžení. Vlada Ružinského sme však ako hrdinu zápasu neoznačili len tak, jeho gól triatrištvrte minúty pred koncom sa stal totiž víťazným. Akciu preňho vypracoval znova skvele hrajúci Petrinec. Titáni už na gól nedokázali odpovedať, tým viacej, že góly potrebovali streliť až dva - bekendom strieľal Fabo, ktorý sa vynoril spoza bránky. Obhajoba titulu sa im preto nepodarí a MFL vo svojom treťom ročníku spozná nového víťaza!

Konečný stav sérií:
Slovagre - Buldozéri A.C.A.B. 2:0 (piate miesto obsadilo družstvo Slovagre)
Čiernolúcki Vlci - Flyers 2:1
Dynamo Diviaky - TITANS 2:1

Ideálne zostavy 28. a 29.hracieho dňa:
Kónya Erik (CLV) - Petrinec Milan (DYN), Šprlák Juraj (FLY), Mrnka Peter (TIT)
Šándor Juraj (DYN) - Farkaš Denis (SLO), Radnóti Michal (CLV), Klincko Milan (BUL)

Top 20 v bodovaní hráčov
1. Kováč Julo (TIT) 120 b
2. Blahuta Mates (TIT) 87 b
3. Farkaš Denis (SLO) 84 b
4. Radnóti Michal (CLV) 81 b
5. Kostovič Milko (SLO) 74 b
6. Hutáš Peter (SLO) 72 b
7. Totkovič Richard (CLV) 64 b
8. Pajtáš Martin (FLY) 63 b
9. Sojka Michal (CLV) 57 b
10. Šprlák Juraj (FLY) 55 b
11. Lentovský Tomáš (DYN) 54 b
12. Kurák Ján (FLY) 52 b
     Mrnka Peter (TIT) 52 b
14. Slovák Igor (FLY) 50 b
15. Bíro Peter (FLY) 49 b
     Tóth Ivan (SLO) 49 b
17. Fačka Filip (SLO) 46 b
18. Kyzek Michal (TIT) 43 b
19. Kmeť Michal (KRU) 40 b
20. Paluchník Marek (BUL) 39b

Top 8 v bodovaní brankárov
1. Šándor Juraj (DYN) 82,3%
2. Kónya Erik (CLV) 79,7%
3. Šándor Matej (TIT) 78,1%
4. Gašparovič Henrich (FLY) 77,3%
5. Štofaník Majo (SLO) 76,8%
6. Macko Peter (BUL) 75,2 %
7. Giertli Lukáš (KRU) 74,8%
8. Purgát Jakub (8JU) 74,7%

Pred nami je vrchol sezóny! V piatok 21.marca začína finálová séria play off, ktorá sa hrá už na tri víťazné zápasy. Na finále sú preto vyčlenené najbližšie tri piatky 21.3., 28.3. a 4.4. Ak sa ani tak nerozhodne, pokračuje séria 11.4. a prípadným rozhodujúcim zápasom piatym zápasom počas víkendu 12. - 13.4. (podľa voľnej telocvične). Najneskôr týždeň pred Veľkou nocou spoznáme víťaza 3.ročníka MFL.
V piatok začína aj séria o 3.miesto medzi porazenými semifinalistami. Táto séria sa hrá na 2 viťazné zápasy a víťaz si okrem bronzových medailí vybojuje účasť na Malohontsko - Novohradskom pohári 2014, o ktorom prinesieme úvodné informácie už čoskoro.
Pripomíname, že zápasy play off sa nemôžu skončiť remízou. Podľa pravidiel MFL nasleduje v prípade remízy predĺženie, ktoré trvá do strelenia gólu. Ak však po 10 minútach čistého času predĺženia gól nepadne, nasledujú samostatné nájazdy 3 rôznych hráčov každého družstva a potom po jednom hráčovi (aj tom istom) až do rozhodnutia.

Program zápasov v piatok 21.3.
19:50 TITANS - Flyers
20:40 Čiernolúcki Vlci - Dynamo Diviaky

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode