MFL: 25. a 26.hrací deň (28.02. - 01.03.2014)

03.03.2014 08:08

Záver februára priniesol koniec len v jednej štvrťfinálovej sérii play off, keď Titáni potvrdili rolu favorita a dostali sa cez Buldozérov do semifinále. Tam už na nich netrpezlivo čaká družstvo Dynama Diviaky. Druhá štvrťfinálová séria priniesla okrem výborných brankárskych výkonov dramatické zápasy a rozhodnutie prišlo až po troch zápasoch v prvú marcovú sobotu, keď sa tešili hráči Flyers. Rozhodlo sa aj o tom, že 8Jugend obsadil celkové 7. a FBC Panthers 8.miesto v MFL 2013/2014.

FBC Panthers - 8Jugend 4:5 (1:3)

Miháľ 2, Hrivnák, Mišurák - Kurek 2, Brozman M. 2, Hutáš R.

Zápas začal dvomi vylúčeniami na strane Panterov, pričom jedno hráči 8Jugend využili na vedúci gól. V prvom polčase sa bielym darilo držať Panterov na dištanc od bránky a strieľať góly. Druhý polčas priniesol očakávaný tlak Panterov, ktorí zlepšili hru a pohyb po ihrisku. K vyrovnaniu im chýbal vždy len jeden krôčik, mladíci v bielom sa totiž na ich pomery nezvyčajne dobre využívali šance, do ktorých sa dostávali. Panteri mali napokon smolu, keď veľa nechýbalo a pár sekúnd pred koncom mohli dostať zápas do predĺženia - ukázalo sa, ako ťažko sa dávajú góly, keď nad hráčmi visí slovíčko MUSÍŠ.

Pre väčšinu hráčov to bola premiérová sezóna medzi dospelými a ostáva veriť, že z tejto generácie hráčov časom vyrastú skvelí hráči, ktorí vybojujú lepšie pozície pre rimavskosobotský florbal v rámci mesta, kraja či Slovenska.

TITANS - Buldozéri A.C.A.B. 12:4 (4:1)

Astaloš 3, Kyzek 3, Kováč 2, Blahuta M.2, Kučerák, Blahuta J. - Klincko Miňo 3, Žárik

Buldozéri do zápasu nastúpili len s dvoma náhradníkmi a do bránky musel zakľaknúť Marek Paluchník. Napriek tomu si dovolíme povedať, že podali lepší výkon ako pred týždňom. Aj napriek všetkým okolnostiam bojovali ako medvede do posledných sekúnd zápasu a zasluhujú si veľké uznanie za tento zápasový výkon! Titáni začali zápas v pomalom tempe, ktoré postupne zvyšovali. Prvá trojka tentoraz nechala viac priestoru ostatným formáciám, čo si užívali najmä hráči tej druhej. V semifinále sa však od čiernych očakáva lepší výkon.

Slovagre - Flyers 4:6 (3:3)

Farkaš, Oštrom, Tóth, vlastný gól Flyers - Šprlák 3, Bíro, Pajtáš, Škrovánek

Bol to zápas ani remeň, hráči šli na oboch stranách na maximum. Ešte keby tak prestali pestovať rétorické umenie počas zápasu a sústredili sa len na hru... Na druhej strane nervy k play off patria. Skóre otvoril Farkaš svojim typickým gólom keď ho loptička priťahovala ani buldoga stejk až kým sa neocitla za chrbátom Gašparoviča. Hneď nato s ľahkošťou vyrovnal po štandardnej situácii Bíro. Zanedloho šlo Slovagre znova do vedenia keď sa po Hutášovej prihrávke presadil Ošty. Slovagre začalo kontrolovať hru, no spravilo hrubú a zbytočnú chybu pri striedaní. Následnú presilovú hru hráči Flyers využili a dvoma gólmi šli do vedenia v zápase. Z neho sa dlho netešili, lebo Kostovič loptu nastrelil pred bránkovisko a jeden z hráčov Flyers si ju tečoval do vlastnej bránky.

Vyrovnaný prvý polčas sľuboval drámu v tom druhom. V jeho úvode veľmi dôležitý gól strelil Škorvánek. Po ňom sa totiž obaja brankári zbláznili, vyťahovali jeden lepší zákrok ako druhý a nie a nie pustiť za svoj chrbát loptičku. Letci však predsa len skvele zakombinovali a Šprlák ich poslal poldeväťa minúty pred koncom do dvojgólového vedenia. Opakovala sa tak situcácia s pred týždňa, avšak v obrátenom podaní, keďže tentoraz sa museli snažiť hráči Slovagre o vyrovnanie a letci mohli s kľudom brániť. Hráčom Slovagre povinnosť vyrovnať zväzovala ruky i nohy, pridával sa k tomu psychický stres, nuž gól z ich hokejky ni a ni padnúť. Keď sa potom poltreťa minúty pred koncom presadil znova hrdina Šprlák, bolo viac - menej vymaľované. Paradoxne po tomto góle sa hráči v bielom niekoľko krát presadili v menej koncentrovanej obrane Flyers, avšak zoči - voči Gašparovičovi sa ujala len strela Tótha.

O ďalšom semifinalistovi sa tak muselo rozhodnúť až v treťom zápase hranom v sobotu 1.3.

Slovagre – Flyers 3:7 (1:2)

Bíro 2, Kurák, Jasenka, Pajtáš, Šprlák, Slovák – Farkaš 2, Kostovič

Do rozhodujúceho zápasu nastúpili obe družstvá opatrnejšie, vedomé si že dôležité je v prvom rade neinkasovať. Tieto plány boli družstvá nútené zmeniť po prísnom vylúčení Tótha, ktoré potrestal Kurák. O skoré vyrovnanie sa postaral nekompromisný Denis Farkaš. Hra tak znova prešla do vyčkávacieho módu s dobrými streleckými pokusmi na oboch stranách, avšak bez gólového efektu. Päť minút pred prestávkou sa však predsa len presadil Slovák, keď našiel voľný roh Štofaníkovej svätyne.

Druhý polčas síce načal gólom Peťo Bíro, avšak vďaka umu Kostoviča a streleckej potencii Farkaša bolo zanedlho vyrovnané. Obe družstvá si uvedomovali, že teraz už rozhodnú len maličkosti. A tým hráčom, ktorý priklonil misky váh na stranu Flyers bol Heňo Gašparovič – svoj dovtedy výborný výkon ešte vyšperkoval, zatiahol roletu a za svoj chrbát nepustil loptičku či letela z diaľky, či to bola dorážka, či mierila do horného rohu, či popri zemi. Hráči Flyers sa z obranného zovretia, do ktorého ich v prvej polovici druhého polčasu hráči Slovagre zatlačili vymanili najlepším spôsobom – gólom Pajtáša. Následne nato po hlúpej chybe obrany Slovagre inkasovali bieli druhý krát a 5 minút pred koncom zápasu sa znova dostali do situácie ako v piatkový večer deň predtým. Zostávalo im už len vrhnúť všetky sily do útoku, čo s prehľadom hrajúcim Flyers len a len vyhovovalo a zvyšovali rozdiel skóre až na konečných 3:7.

Konečný stav sérií:

FBC Panthers – 8Jugend 0:2 (siedme miesto obsadilo družstvo 8Jugend)

TITANS – Buldozéri A.C.A.B. 2:0

Slovagre – Flyers 1:2

Ideálna zostava 25. a 26.hracieho dňa:

Gašparovič Henrich (FLY) –Pajtáš Martin (FLY), Astaloš Peter (TIT), Klincko Miňo (BUL)

Top 20 v bodovaní hráčov

 1. Kováč Julo (TIT) 113b
 2. Blahuta Mates (TIT) 82b
 3. Kostovič Milko (SLO) 74b
 4. Radnóti Michal (CLV) 71b
 5. Hutáš Peter (SLO) 70b
 6. Farkaš Denis (SLO) 63b
 7. Totkovič Richard (CLV) 56b
   Pajtáš Martin (FLY) 56b
 9. Sojka Michal (CLV) 52b
 10. Lentovský Tomáš (DYN) 51b
 11. Mrnka Peter (TIT) 50b
 12.Kurák Ján (FLY) 48b
   Bíro Peter (FLY) 48b
 14. Šprlák Juraj (FLY) 45b
 15.Slovák Igor (FLY) 42b
 16.Kmeť Michal (KRU) 40b
   Kyzek Michal (TIT) 40b
 18.Tóth Ivan (SLO) 37b
 19.Paluchník Marek (BUL) 35b
    Jasenka Peter (FLY) 35b
    Astaloš Peter (TIT) 35b

Top 8 v úspešnosti brankárov

Šándor Juraj (DYN) 83,3%
 2. Kónya Erik (CLV) 79,9%
 3. Gašparovič Henrich (FLY) 78,6%
 4. Šándor Matej (TIT) 78,1%
 5. Štofaník Marián (SLO) 76,6%
 6. Macko Peter (BUL) 75,2%
 7. Giertli Lukáš (KRU) 74,8%
 8. Purgát Jakub (8JU) 74,7%

Play off pokračuje v rýchlom tempe ďalej. Na rade sú semifinálové zápasy, do ktorých sa po dvojtýždňovom oddychu zapoja aj dve top družstvá – Čiernolúcki Vlci a Dynamo Diviaky. Séria sa znova hrá na dva víťazné zápasy v piatok 7.3., 14.3. a v prípade potreby sa rozhodujúci zápas odohrá 15., alebo 16.3. Pripomíname, že zápasy play off sa nemôžu skončiť remízou. Podľa pravidiel MFL nasleduje v prípade remízy predĺženie, ktoré trvá do strelenia gólu. Ak však po 10 minútach čistého času predĺženia gól nepadne, nasledujú samostatné nájazdy 3 rôznych hráčov každého družstva a potom po jednom hráčovi (aj tom istom) až do rozhodnutia.

Okrem semifinále sa podľa rovnakých pravidiel uskutoční súboj o konečné 5.miesto v tabuľke medzi Slovagre a Buldozérmi A.C.A.B. Program zápasov play off:

Piatok 7.3.
19:50 Slovagre – Buldozéri A.C.A.B.
20:40 Dynamo Diviaky - TITANS
21:30 Čiernolúcki Vlci - Flyers

Piatok 14.3.
19:50 Slovagre – Buldozéri A.C.A.B.
20:40 Čiernolúcki Vlci - Flyers
21:30 Dynamo Diviaky - TITANS

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode