MFL (17.kolo): Jedenásť skvelých zápasov

27.01.2015 08:08

Nedeľnú superporciu jedenástich zápasov bolo ťažké nielen usporiadať, ale aj následne spracovať do článku a preto súhrn prinášame až dnes. Tí ktorí prišli
pozrieť na zápasy museli odchádzať spokojní, videli sme hneď niekoľko skvelých výkonov. Celý program bol orámovaný dvojicou derbyzápasov – oba mali úroveň hodnú play off. Potešilo aj zaplnené hľadisko počas väčšiny temer desaťhodinového programu MFL. Ako zápasy dopadli a ako to vyzerá v tabuľkách pred blížiacim sa záverom základnej časti súťaže?

Vyššia liga
14.kolo
FBL Retex Lučenec - FBK Kružno 8:7 (5:4)

Jakuba 3, Bubenka 3, Zadrobilek, Šagát - Ivarg 3, Kmeť 2, Kosorín, Bomba
Kružno začalo pozorne v obrane, s cieľom nenechať si streliť góly a nedovoliť súperovi hru na protiútoky. Tretia formácia Kružna však kombinačne zdatnému Retexu neodolala a bolo 0:2. Hráči z Lučenca si možno pridlho medlili ruky, ako im vychádzajú plány a Kružno to potrestalo neuveriteľnými troma gólmi v priebehu 15 sekúnd! Retex potreboval oddychový čas, po ktorom sa museli obaja brankári cítiť ani na strelnici. Obaja súperi totiž začali namiesto kombinačnej hry páliť z každej pozície. Prestalo sa hľadieť na dodržiavanie taktických pokynov. Diváci videli rýchly miniflorbal systémom hore - dolu plný tvrdých, ale férových súbojov. Kružnianci sa súpera držali ani kliešťa, štyri minúty pred koncom šli dokonca do vedenia! Vyrovnanie však zariadil Jakuba, ktorý sa v tomto zápase pri takomto štýle hry cítil ani ryba vo vode. Dve minúty pred koncom nenápadnou strelou prekonal inak výborného Giertliho Zadrobilek. Na vyrovnanie už Kružno nezostali sily, ale za výkon si vyslúžilo potlesk solídne zaplneného hľadiska.

15.kolo
Dynamo Diviaky - Titans 4:2 (0:1)

Slovák Ján 2, Golian, Sarvaš - Astaloš, Radnóti
Zápas kvalitou, nasadením i priebehom pripomínal minimálne semifinále play off. Oba tímy do prestížneho súboja nastúpili odhodlane a s jasnou taktikou. Góly síce nepadali, avšak hra bola rýchla a strela nasledovala strelu. Brankári si napriek tomu dlho držali čisté kontá. Do vedenia šli až pred koncom polčasu Titáni po skvelej akcii Kyzeka, ktorý si to pekne potiahol po krídle a v plnej rýchlosti presne našiel pred bránu dobiehajúceho Peťa Astaloša. Na začiatku druhého polčasu však bolo vyrovnané, keď sa po chybe v obrane Titánov dostal Jano Slovák do situácie zoči - voči Maťovi Šándorovi. Oba tímy zapli na ešte vyššie obrátky, i keď sa v prvom polčase zdalo, že to už asi ani nie je možné. Sedem minút pred koncom sa po Slovákom vybojovanej loptičke gólom presadil Sarvaš. Nasrdený Radnóti však hneď z protiútoku bombou nedal Ďurovi Šándorovi šancu. Na druhej strane ihriska rovnako motivovaný Milko Kostovič, ktorý hral svoj prvý zápas za Dynamo po prestupe zo Slovagre, našiel krásne Goliana a Dynamo znova viedlo. Necelé štyri minúty pred koncom bolo vedenie Diviakov dvojgólové - nešťastný Maťo Šándor si do bránky zrazil Janom Slovákom nahodenú loptičku. V bojovnom závere zápasu už stále obrana Dynama na pevných nohách a pri hre bez brankára sa proti prázdnej bránke z metra nepresadil ani Igor Golian. Mrzieť ho to však nemuselo, Dynamo po dlhšom čase predviedlo výborný výkon a v zápase dvoch top rimavskosobotských tímov tentoraz zvíťazilo.

Zostava 15.kola:
Šándor Juraj (DYN) - Šprlák Juraj (FLY), Marcinek Tomáš (RXL), Antal Adrián (SLO)

16.kolo
Čiernolúcki Vlci - Flyers 3:4 (2:2)

Sojka Matej 3 - Bíro 2, Pajtáš, Múčka

Pre letcov to bol tretí zápas v hrací deň, Vlci však nastúpili v oklieštenej zostave. Našťastie pre nich zanedlho po začiatku zápasu dorazili aj bratia Rapčanovci - Rado bol pravdepodobne orodovať za Adama, aby dostal vychádzky z domova dôchodcov... Vlci mali v prvom polčase viac z hry, lepšie kombinovali, než ich súper. Citliví však boli na protiútoky letcov, pri ktorých vzadu prepadali a nechávali vyniknúť výborného Kónyu. Do vedenia šli zakaždým hráči Flyers. Vlkov ťahal za vyrovnaním neúnavný motor Maťo Sojka. Druhý polčas začal náporom Flyers, ktorý však nemal dlhé trvanie a ako plynul čas, tak bolo na letcoch cítiť predošlé dva zápasy v nohách. Pri vyrovnanom stave to dávalo Vlkom výborné šance na zisk minimálne bodu, avšak proti bola "svätá" trojica Gašparovič - Horňák - Pajtáš. Heňo vychytal čo sa dalo, Laco aj na konci zápasu vydával zo seba 110% pri napádaní súpera a Martin Pajtáš ukázal oceľové nervy pri zakončení Horňákovej akcie necelé dve minúty pred koncom. A svätá trojica Vlkom do štvorice vyrovnať nedovolila...

Buldozéri A.C.A.B. - Dynamo Diviaky 1:9 (1:7)

Klincko Marek - Herko 4, Sarvaš 2, Golian, Gálik, Slovák Ján
Vyčerpaní Buldozéri sa snažili vzdorovať oddýchnutému súperovi, ktorý hral vo veľkej psychickej pohode. V útoku Dynama sa presadil mladík Herko, dobrú formu potvrdil Sarvaš, na florbal si znova zvykal Jano Slovák. Na druhej strane si medailu za bojovnosť do posledného dychu vyslúžili Kišš a Hrnčiar.

Zostava 16.kola
Kónya Erik (CLV) - Horňák Ladislav (FLY), Astaloš Peter (TIT), Jakuba Peter (RXL)

17.kolo
FBL Retex Lučenec - Flyers 4:3 (2:2)

Karásek Mišo, Zadrobilek, Šagát, Bubenka - Bíro, Kurák, Horňák
Zápas hraný hneď z rána veru ospalý miniflorbal nepriniesol! Od začiatku šli oba tímy naplno. Mladíci Retexu vysoko napádali protihráčov už pri rozohrávke, hráči Flyers tým však neboli prekvapení, veď ide o tímy z jedného mesta, ktoré sa dobre poznajú. Záver prvého polčasu bol nervózny z oboch strán, rivalita medzi tímami je totiž veľká a v zápase im šlo o veľa. Hráči Retexu lepšie kombinovali a dobrou obrannou hrou naopak súperovi znemožňovali prihrávky v útočnom pásme. Letcom zostávala len možnosť presadzovať sa individuálne, čo ich ale stálo oceán síl. Skóre bolo zväčša vyrovnané, do vedenia však šiel zakaždým Retex. V závere dráma vrcholila, šlo o to, kto strelí rozhodujúci gól. Tri minúty pred koncom sa to podarilo Mišovi Karásekovi a na štvrté vyrovnanie v zápase už letcom sily nezostali.

FBK Kružno - Buldozéri A.C.A.B. 12:3 (7:1)
Bomba 4, Patrik 3, Kmeť 2, Hriň, Gondáš Ján, Gondáš Rasťo - Klincko Marek, Bálint, Kišš
Favoritom zápasu boli Kružnianci a tí svoju rolu aj potvrdili. Oba tímy si schuti zahrali a ukázali niekoľko pekných akcií. Nedeľnú dobrú formu potvrdil aj brankár Kružna Lukáš Giertli.

Čiernolúcki Vlci - Titans 1:13 (0:6)
Repka Peter - Totkovič 4, Radnóti 3, Mázik 2, Mrnka 2, Kučerák, Kyzek
Počas vyrovnaného úvodu zápasu sa obaja aktéri snažili nespraviť chybu v obrane a nedostať prvý gól. Vďaka aktivite druhého útoku Titánov Kyzek - Mrnka - Kučerák šli v polovici polčasu do dvojgólového vedenia Titáni. Vlci sa pokúšali aj ďalej hrýzť, avšak proti pozornej obrane Titánov sa im presadiť nepodarilo. V posledných dvoch minútach prvého polčasu nastala pre nich malá športová katastrofa - dostali štyri góly, pri ktorých bol bojovný Kónya úplne bezmocný. Titáni zacítili krv a šli po súperovi ani žralok po zranenej koristi  - nemilosrdne, dôsledne a brutálne znechutili Vlkom nedeľné popoludnie, pričom v tejto činnosti vynikali práve ich exspoluhráči Radnóti s Totkovičom. Výsledok však určite nezodpovedá rozdielu v kvalite oboch tímov.

18.kolo
Slovagre - Flyers 2:9 (1:6)

Tóth, Brozman Tomáš - Kurák 2, Hutáš 2, Pajtáš, Škorvánek, Filo, Múčka, Horňák
Flyers v zápase nasadzovali najmä svoje mladé pušky, v bránke kľačal Krštien. Hráči Slovagre však letcom cestu za víťazstvom uľahčili množstvom nedorozumení v obrane. Po zápase tak bolo prakticky po už po 15 minútach hry. Okrem mladíkov zaujal u letcov veľmi svedomito bojujúci Horňák.

Tabuľky
1. Flyers 29b 123:79
2. Titans 27b 133:56
3. FBL Retex Lučenec 27b 102:62
4. Slovagre 18b 106:106
5. Dynamo Diviaky 14b 84:91
6. FBK Kružno 11b 99:135
7. Čiernolúcki Vlci 8b 78:107
8. Buldozéri A.C.A.B. 2b 46:135

Najlepší strelci:
1. Blahuta Mates (TIT) 33
    Pajtáš Martin (FLY) 33
3. Kostovič Milko (DYN) 26
4. Jakuba Peter (RXL) 25
5. Ivarg Rado (KRU) 24
    Golian Igor (DYN) 24

Najviac bodujúci hráči:
1. Kostovič Milko (DYN) 50
2. Blahuta Mates (TIT) 44
3. Pajtáš Martin (FLY) 41
4. Ivarg Rado (KRU) 37
5. Šagát Martin (RXL) 36
    Jakuba Peter (RXL) 36
7. Bíro Peter (FLY) 34
    Golian Igor (DYN) 34
9. Blahuta Jany (TIT) 32
10.Repka Peter (CLV) 29
    Tóth Ivan (SLO) 29

Brankári s najvyššou úspešnosťou zákrokov (aspoň 5 odchytaných zápasov):
1. Šándor Matej (TIT) 84,1%
2. Gašparovič Henrich (FLY) 81,0%
3. Šándor Juraj (DYN) 80,3%
4. Štofaník Majo (SLO) 79,7%
5. Karásek Július (RXL) 79,3%

Program Vyššej ligy pokračuje v posledný januárový piatok dvoma zápasmi:
19:30 Dynamo Diviaky - Slovagre
22:00 Titans - Buldozéri A.C.A.B.

Nižšia liga
18.kolo
FBC Panthers - WB Gamblers 7:18 (4:13)

Astaloš Jakub 2, Dúžik 2, Vaškúti, Sendrei Andrej, Fikejz - Gaži 7, Rapčanň Pali 3, Talán 3, Nôta Peter 2, Nociar 2, Brozman Michal
Zápas bohatý na góly ovplyvnila neprítomnosť brankára Panterov. Ich súper oplýva veľkou útočnou silou, ktorá tak mala možnosť vyblázniť sa. Druhý polčas však Panteri ukázali svoju krajšiu tvár a so súperom dokázali držať krok.

Torpédo Hodejov - FBK Hornets 2:5 (1:2)
Kurek 2 - Farkaš 2, Mišurák 2, Sabacký
Torpédo sa na favorita veľmi dobre pripravilo. Keď po góle kapitána Kureka šlo do vedenia, došlo aj hráčom Hornets že zápas nebude prechádzkou rozkvitnutým sadom, ale tvrdou drinou. Oba tímy stupňovali agresivitu voči protihráčom a ku koncu zápasu to až preháňali. Ale tak to medzi mladými tímami zväčša chodí. Torpédo sa aj vďaka spoľahlivému výkonu Mirka Greguša držalo Hornets ani kliešť, na záver však prvý útok Hornets drámu nepripustil.

Zostava 18.kola
Útis Lukáš (HOR) - Gaži Miloš (WBG), Kurek Ján (TOR), Mišurák Mišo (HOR)

19.kolo
Napola - FBC Panthers 8:3 (5:2)

Linduška Viktor 2, Rončák 2, Slovniský 2, Vargic Martin, Pataki - Dúžik 3
Napola začala zápas útočnou hrou, pričom v obrane Panterov sa darilo presadiť najmä prvej útočnej formácii Linduška - Slovinský - Vargic. Pohodlných polčasových 5:0 si však hráči Napoli sami pokazili mikrospánkom obrany na čele s „brankárom“, ktorý dostal aj gól priamo z rozohrania po góle. Druhý polčas hrali Panteri kombinačnejšie než súper, v koncovke sa im však vôbec nedarilo a tak hráči Napoli zvíťazili zaslúžene.

Zostava 19.kola:
Greguš Mirko (TOR) - Linduška Viktor (NAP), Kurek Ján (TOR), Dúžik Miloš (PAN)

Tabuľky
1. FBK Hornets 28b 158:48
2. WB Gamblers 24b 216:105
3. Torpédo Hodejov 11b 102:126
4. Napola 10b 85:140
5. FBC Panthers 3b 61:203

Najlepší strelci
1. Radnóti Michal (WBG) 75
2. Farkaš Denis (HOR) 56
3. Gaži Miloš (WBG) 48
4. Kurek Ján (TOR) 46
5. Totkovič Richard (WBG) 35

Najviac bodujúci hráči
1. Radnóti Michal (WBG) 101
2. Gaži Miloš (WBG) 75
3. Farkaš Denis (HOR) 69
4. Totkovič Richard (WBG) 56
5. Kurek Ján (THO) 54
6. Mišurák Michal (HOR) 44
7. Nôta Lukáš (WBG) 35
8. Nôta Peter (WBG) 33
    Talán Viktor (WBG) 33
10.Útis Lukáš (HOR) 24
    Volgyi Ján (TOR) 24

Najúspešnejší brankári (minimálne 5 odchytaných zápasov):
1. Poljak Andrej (HOR) 82,7 %
2. Alušík Jozef (NAP) 75,4%
3. Greguš Mirko (TOR) 73,7%
4. Tóth Peco (WBG) 73,5%
5. Kuča Milan (PAN) 63,7%

Nižšia liga má na konci januára na programe dvojicu zápasov
20:20 Torpédo Hodejov - Napola
21:10 FBK Hornets - WB Gamblers
 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode