Martin Jakuba oslavoval, Slovan bodoval

13.11.2018 19:08

Do Tvrdošína vycestovali dorastenci v nedeľu na Martina s cieľom napraviť si chuť po poslednom kole a zabodovať v oboch zápasoch.

 

Proti Likavke sa im to aj podarilo. Slovan bol na ihrisku lepším družstvom, avšak chlapci dlho zápasili s nepresnou koncovkou a žrďkami. V týchto chvíľach tím podržali Dovala, Podstavek a Hlodák pri bránení súperových akcií. Na konci druhej tretiny sa prihrávkou chytil oslávenec Maťko z Poutára a zápas mu zachutil, keď ďalšou prihrávkou a gólom definitívne zlomil súpera. Na konci sa z trestného strieľania presadil najproduktívnejší hráč súťaže Oli Daňuš.

Po polhodinovej pauze nastúpili dobre naladení Slovanisti proti Zákamennému. To hralo na tri formácie odstupňované podľa veku. Do polovice zápasu však Soboťania držali s Oravčanmi krok, škoda nepremeneného nájazdu Oliverom za stavu 3:3. Od polovice zápasu začal mať navrch súper, keďže našim hráčom už dochádzal dych. K ich cti slúži, na dokázali udržať prijateľný rozdiel až do záveru zápasu, v ktorom sa počas trojminútovej power play snažili o vyrovnanie. Dokázali však už len znížiť na rozdiel jediného gólu.

FBC Slovan Rimavská Sobota - Meteníci Likavka 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Góly Slovana: Daňuš 3, Drak, Jakuba, Dano

FBC Slovan Rimavská Sobota - FBK Zákamenné 8:9 (2:3, 4:5, 2:1)
Góly Slovana: Drak 4, Daňuš 2, Dano 2, Jakuba

Zostava: brankár Hlodák, hráči Beka, Paúk, Podstavek, Jakuba, Daňuš, Dovala, Dano a kapitán Drak

Dorastenci hrajú najbližšie "domáce" dvojkolo 8.decembra v Detve. Od 10:30 proti Juvente Žilina, od 14:30 proti domácemu DTF.

Ad "domáca" palubovka v Detve - podľa informácie od Peťa Klimčíka, trénera Zákamenného a po sobote starostu tejto 5,5 tisícovej oravskej obce bude cez projekty pri miestnej základnej škole počas jeho starostovania postavená športová hala. Tak ako ju majú v Rabči, Mútnom... že ste o takých obciach dosiaľ ani nepočuli? Neva. Hlavne že v Rimavskej Sobote sa to vraj nedá. Alebo nechce...

Späť

Slovo trénera Joža Alušíka: "Po poslednom dvojzápase sa nám zopsula dochádza na tréningy. Z časti kvôli chorobám, z časti prázdninám, z časti lenivosti. Napriek tomu sme šli na Oravu po dve víťazstvá. Mať tak ešte jedného hráča na striedanie v druhom zápase, tak sa nám to možno aj podarí. Avšak klobúk dole pred hráčmi, ktorí nastúpili do zápasov a bojovali ako len Slovanisti vedia. Pochváliť ich za prístup k zápasom, výkony a srdce musím všetkých do jedného.

Potrebujeme znovunaštartovať dochádzku na tréningy, tiež skúsiť doplniť kolektív o nových záujemcov z ročníkov 2002 - 2005. Náš chlapčensko - dievčenský výber v hobby lige vo Fiľakove ukazuje nárast výkonnosti a ak si aj dorastenci pred nasledujúcim kolom dajú hlavy do poriadku, môžu pomýšľať na dva úspešné výsledky aj v decembri.

Ďakujem Maťkovmu otcovi a Lukášovi Bendovi za pomoc a tiež Danovi a Rebeke, oni vedia za čo."

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode